dimarts, 15 de maig del 2012

TREBALLAT TRIOMF DEL FEMENÍ "C" (2-1)
QUE ÉS A UN PUNT DE PROCLAMAR-SE CAMPIÓ.
















RCD Espanyol Femení “C” : 2 – FC Sant Cugat Esport: 1

La lliga a les seves mans.

El RCD Espanyol va donar diumenge un pas vital però no decisiu encara, per fer-se amb el títol de lliga, al vèncer en un disputat encontre a un Sant Cugat Esport que va presentar dura batalla davant el líder. Dependrà d’elles mateixes, davant el CF Les Presses a Girona. Caldrà rematar la feina de tota una temporada obtenint un triomf o un empat independentment del que pugui succeir a l’altre encontre on indirectament l’Espanyol també hi juga: Lloret CF – SE AEM Lleida.

Per situar les coses en la seva exacta realitat, cal dir per començar que el CF Lloret es troba a cinc punts de les espanyolistes (amb el gol - average favorable a les periques) esperant decideixi la FCF adjudicar-li els tres punts del CF Lloret – CE Xaica al conjunt de la Costa Brava. Les del conegut restaurant barceloní, que es van emprar a fons com si la vida els hi anés davant l’Espanyol en els dos partits (2-2 i també 2-2), no van comparèixer a Lloret i per tant el 3-0 serà adjudicat amb tota seguretat tret que hi hagi veritables motius de força major que ho impedís...  

Com que Espanyol guanyant 2-1 al Sant Cugat i Lloret CF vencent clarament 0-4 a La Salle Permià a domicili, no van fallar en la penúltima jornada, això vol dir que el títol de lliga depèn de què les espanyolistes puntuïn a Les Preses (penúltim a classificació). El seu rival, el Lloret rebrà a l’AEM i juntament amb el Santpedor – Escola F. Bonaire, son els encontres on es jugarà l’ascens de categoria. Recordem que l’Espanyol es juga el títol de lliga però no l’ascens, ja que l’equip blanc-i-blau ja té el seu filial femení a Segona Divisió Femenina. Teòricament només puja un equip per federació, però com a bon segur hi poden haver-hi renuncies per temes econòmics de desplaçaments ja que al grup tercer de Segona tots son catalans (amb el descens de l’equip d’Osca)... Veurem si el campió valencià o aragonès accepten cobrir les places que deixen els tres descensos de segona...


En quant al partit pròpiament dit, va ser molt lluitat. Li va costar molt a l’Espanyol conscient que se li anava el títol, trobar la manera d’arribar amb claredat i saber perforar la porteria rival en un partit en el que les negre-i-vermelles van saber contrarestar bé a les locals i quan aquestes van inaugurar el marcador, van respondre amb un gol al següent minut, complicant-li altre cop el partit.    

La primera acció d’atac va ser per les locals amb un xut de Carla Borrás que va aturar la portera visitant. Ari, la que seria la protagonista del partit amb els seus dos gols, va tenir una primera oportunitat però amb l’oposició d’una defensora no va pogué rematar bé.

Quan semblava que l’empat a zero seria el resultat imperant en aquest primer període degut a que l’Espanyol dominava més i buscava el gol, però les visitants es defenien sense gaires problemes, va arribar la jugada del primer gol espanyolista deu minuts abans d’anar-se’n al vestidors. Una centrada des de la dreta es refusada molt defectuosament per Aleria García, i Ariadna Forment aprofita dins l’àrea el regal de la defensora santcugatenca, i afusella a María.

Però l’alegria no duraria gens ni mica. Només centrar de mig camp, en poc menys d’un minut i escaig de diferència, el FC Sant Cugat establiria les taules de nou en el marcador. Una errada en la cobertura perica acaba amb una rematada creuada de Laura Casanovas que no pot aturar Sandra. Tornàvem a començar de nou...

L’Espanyol es toparia llavors amb un altre convidat de pedra fins llavors que també reclamaria el seu protagonisme... El senyor col·legiat Joan Callao qui anul·laria per situació anti-reglamentaria un gol a les espanyolistes pocs minuts després en una decisió molt protestada. L’Espanyol posaria setge a la porteria santcugatenca i tindria una molt bona oportunitat amb una rematada creuada que va sortir a un pam del pal dret. Poc després, nova polèmica abans d’anar-se’n als vestidors... Pilota penjada, salta la portera sobre la frontal de la petita, un pam dins un pam fora, no pot rebutjar en condicions al ser lleument carregada, i marca l’Espanyol posteriorment. En principi dona validesa al gol, però fent cas del jutge auxiliar amb el banderí aixecat assenyala falta a la portera per estar segons el seu criteri dins l’àrea petita...

L’equip de Xavi Cereijo disposarà només començar el segon temps d’una molt clara ocasió en una jugada ràpida en la que Carla Borrás entrant per l’esquerra es queda sola davant la meta del Sant Cugat, però la seva rematada s’estavella al cos de la portera.  La pròpia golejadora perica ho intentarà posteriorment amb una rematada forta que se li escapa a la porter visitant que no bloca, sortint a còrner.  En un llançament de cantonada executat per Carla Borrás, Sandra Anglada s’imposa en el salt però la seva rematada surt fora a la dret. En un contracop Mónica Bácter es queda sola, però erra en el control i se li envà la pilota davant la decepció del poc públic assistent al partit que veu com passen els minuts i l’equip segueix sense marcar.       

Altre cop Carla Borrás ho intenta amb un potent llançament que atura en dos temps la meta visitant. Finalment, a falta d’un quart d’hora per finalitzar el partit, l’Espanyol aconsegueix un gol que pot donar un títol de lliga. Ari Forment aprofita un rebot d’una defensora després que Mónica Bácter xutés dins l’àrea. Una de les darreres ocasions espanyolistes va ser una bona jugada d‘Andrea que no va arribar per ben poc la golejadora d’aquest partit. El darrer tram l’Espanyol va saber administrar bé l’exigua renda aconseguida, i patint fins el darrer instant per l’ajustat del marcador va obtenir tres punts definitius que el fan dependre de si mateix en la darrera jornada de lliga. Si a Sant Quirze de Besora, a l'anterior jornada no hagués encaixat el quadre espanyolista el gol de l'empat a quatre al minut 97... ja ho hauríem pogut celebrar diumenge a la Ciutat Esportiva...


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Sandra Noria; Georgina Casals, Esther Sánchez, Xènia Royo, Sandra Anglada; Judith Fresquet, Mónica Bácter; Carla Borrás, Ruth Méndez, Anna Pascual i Ari Forment.
Substitucions: Queralt Gómez per Georgina Casalss, m. 29; Andrea Granados per Ruth Mendez, m. 46; Eva Blanco i Tània Álvarez per Judit Fresquet i Esther Sánchez, m. 55; Judith Fresquet per Carla Borrás, m. 77.

FC Sant Cugat Esport: María Gómez, Aleria García, Laura Casanovas, Cristina Jiménez, Lídia Rubio,  Judit Albella, Lorena Arnalot, Marta Sagol, Andrea Vicedo, Eva Doménech, i Sara Figuerolagobianas.
Suplents: María Lapido, María del Carmen, Paula Gómez, i Alexandra Palencia.

Àrbitre: Joan Callao Díaz-Casanova, assistit en bandes per Kilian Martorell de la Peña i Juan Lacasa Carbonell. Va mostrar cartolines grogues a Carla Borrás, m. 53 i a Eva Blanco (78’ i 82) per part local i a Andrea Vicedo, m. 42 i Aleria García, m. 58.

Gols: 1-0: Ari Forment, m. 35; 1-1: Laura Casanovas, m.36; 2-1: Ari Forment, m. 75.

Incidències: Encontre corresponent a la 29ena (penúltima) jornada del campionat de lliga de Preferent Femení, disputat el diumenge al matí al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Matí amb temperatura càlida, obrint-se grans clarianes després d’unes primeres hores del dia força ennuvolat.


CLASSIFICACIÓ PREFERENT FEMENINA

 
.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL "C"
722922619134
2
C.F. LLORET
672822159553
3
ESCUELA F. BONAIRE
6529212610043
4
S.E. AEM
6429204511137
5
C.F. IGUALADA
562917577234
6
CF PARROQUIAL STA. EUGENIA
4529136107364
7
C.F. SANTPEDOR
4329127105852
8
FC SANT CUGAT ESPORT
4329141146765
9
P. BLANC I BLAVA LA ROCA
3929123145264
10
C.F. At. RIUDEPERES
3929123146377
11
U.D. SANT QUIRZE BESORA
332996146775
12
A.E. LA SALLE PREMIÀ
3329103164980
13
C.F. UNIFICACIÓ PRAT
3129101186179
14
C.F. SUBURENSE
132934222262
15
C.F.  LES PRESES
1229332334110
16
C.E. XAICA
828152238124





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M