divendres, 18 de maig del 2012

L'ESPANYOL ACOMIADA LA TEMPORADA
GUANYANT ALS EGIPCIS DEL AL-AHLY (2-0)

RCD Espanyol: 2 – Al-Ahly: 0

El RCD Espanyol s’ha adjudicat la Copa de la Solidaritat en partit disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat davant 3.028 espectadors, molt d’ells seguidors africans que han volgut veure in situ l’encontre.

L’Espanyol que ha estat entrenat des de la banqueta per Toni Jiménez Sistachs (sense comentaris...), segon de Pochettino, ha alineat a 9 jugadors del primer equip més la presència del jugador holandès a prova Romeo Castelen (29 anys i amb passat qüestionable per lesions) i el lateral esquerre del Juvenil “A”, Josue Currais, que tot i que jugava després de la llarga lesió que l’ha tingut apartat dels terrenys de joc els darrers mesos, ha fet un bon partit. En el capítol de baixes, per lesió un fotimer... Albín, Mattioni (que ja torna entrenar), Raul Rodríguez, Sergio García, inclòs Javi Márquez... Els quatre cedits ja han marxat als seus clubs propietaris, i Uche a Nigeria.   

La primera ocasió ha sigut per Verdú, que sol dins l‘àrea ha intentat una vaselina sense èxit aturant el porter per alt.  Una bona centrada de Víctor Sánchez no l’ha controlat Pandiani dins l’àrea quan estava tot sol lliure de marca. Els egipcis han llençat mitjançant Alsaid un lliure directe que no ha pogut blocar Kiko, havent d'aturar en segona instància.

Pandiani ha obert el marcador al transformar, potent i pel mig, una pena màxima amb la que Sánchez Aparicio ha castigat al conjunt egipci, comesa per Ahmed Fathy sobre la pròpia persona del davanter uruguaià.  Una rematada de Baena abans de la mitja hora ha sigut rebutjada pel porter, marcant Castelen però en fora de joc.  L’Al-Ahly ha tingut una bona opció amb un xut de Soliman que s’ha marxat per sobre el travesser.  Al minut quaranta de joc, gol anul·lat a Álvaro per situació antireglamentària al rematar una bona centrada de Javi López. Menys d’un minut després, Álvaro arrencant aquest cop en posició legal, s’ha marxat tot sol i davant el meta ha intentat una vaselina enviant fluix a les mans del porter errant el que no està escrit...

En el segon temps han anat jugant tots els jugadors de camp que es trobaven a la banqueta: Zeegelar i Pau Senent (Espanyol B), Albarrán (juvenil A), després el central del juvenil A, Héctor Rodríguez,  Eric (juvenil A), Moha (Espanyol B), el rus Emi Djabrailov (Juvenil A), Pablo de Castro (Juvenil A), Lucas Gaucho (jugador que entrena amb el filial des de fa molts mesos), i Diego (juvenil A). Només Kiko Casilla ha disputat tot el partit.

Alsayad s’ha creuat al tall molt oportú quan Verdú li ha enviat una passada a l’espai a Romeo Castelen (51’).  Víctor Sánchez ha pogut marcar el segon en una rematada que tocant en el meta africà, s’estavella l’esfèrica al travesser, marcant Walter Pandinai. El col·legiat errat en aquesta ocasió, torna a anul·lar per fora de joc l’acció davant les protestes del davanter uruguaià que ha estat molt tens en tot aquest final del partit fins que ha acabat veient la cartolina per més d’una acció a destemps.

Al 69’ kiko Casilla ha hagut d’aturar en dos temps llençant-se a la seva esquerra en una bona intervenció a un tret de Fhaty. Dominique Da Silva, jugador ingressat al terreny de joc en el segon temps en el conjunt egipci, després de rematar en sentit contrari a porta!!!, un minut després ha afinat més la punteria enviant un remat creuat a un metre del pal dret.  Héctor s’ha creuat molt bé en una acció d’aquest jugador en la que ha tallat a còrner evitant la seva rematada.

En el 69’ Castelen ha marcat el segon gol de l’Espanyol en rematar dins l’àrea davant el porter egipci, després d’una bona assistència de Víctor Sánchez. En els darrers minuts, nervis després d’una acció en la que Amat ha sigut entrat en falta, s’ha tornat enviant-li un cop de pilota al jugador egipci quan estava a terra, aquest s’aixeca amb molt poca gràcia que li ha fet l’acció, i una picabaralla entre uns i altres... Sánchez Aparicio ho ha solucionat amb una cartolina per Amat i altre pel jugador egipci. Menys mal que era la Copa de la Solidaritat... Al final, m. 88 altre picabaralla entre Zeegalaar i  Abdel-Fadil .  Xiulet del col·legiat que no ha volgut afegir pràcticament gens, i triomf final del conjunt espanyolista que posa punt i final a una temporada molt discreta que ha acabat amb el divorci amb l’afició.    


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Forlín, Amat, Josu; Víctor Sánchez, Baena; Verdú, Romeo Castelen, Álvaro i Pandiani.
Substitucions: Albarrán, Zeegelaar, Pau Senent per Javi López, Baena i Álvaro, m. 46; Héctor per Forlín, m. 62; Pablo de Castro per Víctor Sánchez, 79; Lucas Gaucho per Amat i Emi Djabrailov per Castelen, m.83; Diego per Pandiani, m. 84.

Al-Ahly: Ekramy, Abdel-fadil, Alsayed, Emad Moteab, Soliman, Shedid, Hamdy, Alsaid, Shawky, Naguib i Ahmed Fathy. Entrenador: Manuel José de Jesús (portuguès).

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, col·legiat de Segona Divisió “B”, de la delegació del Baix Llobregat. Ha mostrat cartolines grogues a Pandiani, m. 73, i a Amat, m.82 per part espanyolista i a Dominique, m. 82 per part visitant.

Gols: 1-0: Pandiani, (pen.) m. 24; 2-0 Romeo Castelen, m. 79.

Incidències: Encontre de la  “Copa de la Solidaritat” disputat a l’Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat. 3.028 espectadors i que haurà deixat uns bons diners a l’entitat espanyolista. Després del partit, lliurament de plaques commemoratives a ambdós conjunts amb el President del RCDE Ramon Condal al centre del camp. Castelén ha sigut designat millor jugador del partit i han rebut diverses guardons ambdós conjunts... En quant a la copa, la que porta el nom del torneig, no l’hem sabut veure...         





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M