diumenge, 20 de maig del 2012

EL JUVENIL ES CLASSIFICA EN UN GRAN PARTIT (4-0)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 4 – Rayo Vallecano: 0

El RCD Espanyol s’ha classificat aquest migdia pels quarts de final de la Copa de S. M. El Rei de juvenils, en derrotar al Rayo Vallecano per un contundent 4-0 en un gran partit dels de Dani Poyatos en general i de Kilian en particular amb un hat-tric. En l’anada, a terres madrilenys, el conjunt rayista va derrotar per la mínima 2-1 als blanc-i-blaus. Dimarts, a les 11:00 hores – sinó hi ha variació de darrera hora – està previst que tingui lloc el sorteig dels quarts de final a la seu de la RFEF.

L’Espanyol ha dominat la major part del primer temps intentant marcar el més ràpid possible per evitar-se problemes posteriors. Des del començament han posat setge a la porteria vallecana i als dos minuts ja ha tingut la primera gran ocasió amb una penetració d’Aitor que ha cedit dins l’àrea per Rufo qui ha rematat rebutjant el porter Carlos, i en errada un defensor ha intentat allunyar sortint-li l’esfèrica enrera per Jafar qui a boca de gol ha vist com el col•legiat, el nefast Gustavo Rebollo anul•lava l’acció per posició antireglamentària.

El Rayo ho intentà amb un xut de Toni ben blocat per un molt segur Pau. Una centrada de Rubén des de l’esquerra és rematada per Kilian de cap sense aconseguir el seu objectiu. El ritme era alt, i als vuit minuts Gil deixa anar un centre xut des de la dreta que surt perillosament fora a la dreta de Carlos.

L’Espanyol cercava el gol que li posés en avantatge l’eliminatòria i a punt ha estat de trobar-lo quan Roger Canadell als dotze minuts ha col•locat una gran centrada per que Kilian d’esquenes pentinés sortint l’esfèrica un pèl alt, per sobre el travesser. L’Espanyol pujava per bandes, i fins a tres accions seguides per la dreta amb Arroyo de protagonista; una d’elles acabaria amb una passada en profunditat per que Gil centrés molt tancat aturant el meta madrileny junt al pal esquer. Un llançament de falta és rematat per Duarte als vint-i-vuit minuts sortint la pilota tant prop de la xarxa que l’efecte òptic semblava gol. L’Espanyol ha tingut una gran ocasió quan Kilian desbordant per la banda dreta amb una auto passada s’ha marxat i ha posat una bona pilota a la que el meta ha arribat tocant lo just per impedir que la rematada de Rufo acabés dins.

Però tant era el domini i atac dels espanyolistes que el gol ha acabat finalment arribant i fent justícia al que s’estava veient. Una magnífica centrada des de la dreta a càrrec d’Oscar Arroyo, i el remat precís de Kilian amb el cap al fons de la porteria madrilenya. Però el Rayo Vallecano no s’ha rendit i ha tingut dues ocasions per empatar. Primer amb un xut de Nanclares que molt bé ha aturat Pau, i la més clara en la que l’empat ha sobrevolat la Dani Jarque, quan Pau s’anticipa llençant-se a la gespa abans que Manquillo pugui rematar i la pilota refusada li cau a Toni qui veu al meta espanyolista en la frontal descol•locat, intenta batre’l però el porter espanyolista sensacional torna a rebutjar la rematada, aturant finalment ja en el seu lloc reculant ràpidament, un tercer i darrer tret fluix i fàcil.

En el segon temps després d’una primera ocasió amb una rematada de cap del Rayo, l’Espanyol marcaria mitjançant Kilian després d’una centrada d’Arroyo. Gustavo Rebollo l’anul•laria per observar falta sobre el porter del davanter espanyolista.
Aquests primers compassos del segon temps son de domini madrileny davant un Espanyol que defensa amb molt ordre el resultat esperant aprofitar alguna jugada que sentència l’eliminatòria.

Una centrada molt perillosa de Jafar és tallada llençant-se a la gespa Manison evitant una posterior rematada. Però, als nou minuts de la represa, Arroyo torna a col•locar una passada d’or per que toqui Jafar i en la boca de gol, Kilian Grant anoti el segon marcant a plaer. Enèsima penetració d’Arroyo, guanya línia de fons i sota pals treu la centrada de nou Manison molt oportú pels interessos del conjunt madrileny.

Pato al que no pot frenar Duarte, penetra i el seu centre xut es rebutjat a còrner per Pau. Kilian fent jugada per banda, centra molt bé però el meta s’anticipa a la rematada de Rufo llençant-se als seus peus. El tercer gol espanyolista arriba després d’una rematada dins l’àrea de Roger que rebutja el porter i molt oportú de nou, Kilian a boca de canó marca sentenciant l’eliminatòria. En aquest punt, el quadre vallecà ja necessitava marcar dos gols per obtenir la classificació.

Aitor centra una molt bona pilota ficant el peu Rufo a l’àrea petita i quan l’esfèrica anava a entrar dins, rebutja sota pals Suso evitant el gol. El Rayo tindria acte seguit una bona opció per reduir diferències i posar emoció amb una rematada de Pascual dins l’àrea responent altre cop Pau que ha fet un gran partit aturant molt bé les poques però perilloses accions del conjunt madrileny. Un xut del resen ingressat Ami, també es blocat per Pau i posteriorment una rematada del rayista Unai acaba a la xarxa exterior de la porta espanyolista.

En els darrers minuts l’Espanyol ha pogut fer el quart quan Ismael Traoré en una gran ocasió ha estavellat l’esfèrica al pal dret de la porteria del Rayo; Pedro recollint el refús ha rematat amb tot a favor per sobre la porteria malbaratant la gran oportunitat de arrodonir el marcador. En els darrers instants, ara sí, el davanter paraguaià ha definit bé i amb un xut ras batent al meta en la seva mitja sortida, ha establert el que ja seria resultat definitiu.

Ara, a esperar el sorteig. I esperem que sigui aquest més "original" que altres cops i no ens toqui aquell equip que tots pensem...

RCD Espanyol: Pau, Arroyo, Bonilla, Ruben Duarte, Aitor, Miravent, Kilian, Roger Canadell, Jafar, Rufo i Gil.
Substitucions: Joan per Gil, m. 69; Pedro per Jafar, m. 73; Héctor per Aitor, m. 91; Traoré per Kilian, m. 84. Altre suplent: Germán (p.s.)

Rayo Vallecano: Carlos, Díaz, Pascual, Mamison, Suso, Toni, Pato, Dani, Manquillo, Isma, i Nanclares.
Substitucions: Ami per Toni, m. 55; Levi i Tequi per Isma i Nanclares, m. 69; Unai per Pascual, m. 82. Altre suplent: Javi (p.s.)

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, assistit en bandes per Andreu Boada Hidalgo i Roger Sales Font. Ha mostrat cartolines grogues a Manquillo, m. 24; Toni,m. 27, Suso, m. 58, Nanclares, m. 61, totes al conjunt madrileny. Per part espanyolista han sigut amonestats, Ruben i Canadell.

Gols: 1-0: Kilian, m 32: 2-0: Kilian, m. 54; 3-0: Kilian, m. 68; 4-0: Pedro, m.91.

Incidències: Encontre corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Copa de SM el Rei de Juvenils, disputat en el camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, en un matí en el que ha fet aparició la pluja en els prolegòmens i començament del partit, alguna clariana i força núvol en la segona part amenaçant tempesta.