dijous, 24 de maig del 2012

L'ALEVÍ "A" CAU DERROTAT EN EL DARRER PARTIT
EL CAMPIÓ NO POGUÉ FER-SE AMB ELS 90 PUNTS















RCD Espanyol Aleví “A”: 1 – UE Vilassar Mar: 2

No va pogué ser...

L’Aleví “A” no va pogué finalitzar el campionat guanyant tots els partits, tots els punts en joc. Va ser batut per un Vilassar de Mar que amb la derrota del Gimnàstic de Manresa (1-3 davant Sant Cugat Esport), veia com se li obria les porters de bat a bat per ser tercer si aconseguia puntuar en la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Aquesta tercera posició li donava el bitllet per disputar el campionat de Catalunya com a plaça concedida al millor tercer, tenint en compte que a l’altre grup ni Espanyol B ni Barcelona B poden accedir-hi.

Va ser un partit amb molt poca fortuna per part dels jugadors espanyolistes que tot i el gran partit realitzat pel conjunt vilasanenc, no van merèixer perdre en absolut, doncs per oportunitats van ser molt superiors. Be es veritat que el conjunt de Carles Martínez Novell no va oferir-nos el mateix nivell que l’habitual al llarg del campionat i que els del Maresme venien disposats a donar la sorpresa. Però també cal citar al marge de les ocasions errades, el pèssim arbitratge del senyor Pozo que va influir notablement en el que seria posteriorment resultat final.

L’Espanyol va fer un dels pitjors primers quarts de la temporada. Va sortir amb poca convicció en un partit merament de tràmit en el que es va veure sorprès per l’empenta dels vilasanencs. Una errada defensiva acaba amb una rematada a boca de canó que salva com pot Oliver, però no pot impedir que Gual l’afuselli avançant als del Maresme. L’equip perico no va reaccionar, i tan sols un xut ben dirigit de Miguel que va sortir per sobre el travesser va ser l’única jugada amb cert perill dels locals.

En el segon període, l’Espanyol va intentar deixar en anècdota el gol visitant i com en altres ocasions donar-li la volta al marcador. Va disposar de bones ocasions com un remat de Marc Rodríguez a centre de Bruno, un xut de Josep ben blocat pel porter visitant, o sobre tot una bona obertura de Josep per Marc Rodríguez que va acabar estavellant l’esfèrica a mitja alçada del pal esquer de la porteria vilasanenca.

La primera jugada per la polèmica va ser quan una molt bona centrada de Jordi per l’esquerra es rematada entrant amb decisió des de darrera a càrrec de Marc Rodríguez ficant el peu. Daniel Pozo va invalidar el gol, per situació antireglamentària segons el seu particular criteri.

L’Espanyol continuava posant setge a la porteria rival, i a una bona centrada de Jordi
s’anticipa un defensor ficant el peu abans que Marc Rodríguez a boca de gol marquès. El Vilassar de Mar va pogué fer el seu segon gol en una de les jugades que va sorprendre a la cobertura local, però Ghailan va rematar molt malament, molt desviat per sobre el travesser. La rèplica perica, un xut creuat de Josep Viñas que va sortir a un pam del pal dret.

L’Espanyol va empatar el partit mitjançant Marc Rodríguez ficant des de la gespa la bota lo just per marcar ras en una jugada d’anticipació. Però l’alegria va durar molt poc. Tan sols centrar de mig camp, el Vilassar va disposar d’un llançament de falta directa que va executar Rodrígo molt bé obligant a intervenir Oliver rebutjant; l’esfèrica li va caure a Ferri que en fora de joc ben clar, anota el segon davant ara si, la complaença d’aquest senyor que si bé després va xiular el partit del infantil sense cap tipus de problemes, en aquest partit si va lluir d’allò més bé.

Amb el handicap de veure’s altre cop per sota en el marcador després d’haver-li costat tant igualar-lo, i amb mig partit consumit ja, l’Espanyol intentaria establir les taules en el tercer i darrer quart sense èxit. El Vilassar va tenir la primera ocasió salvant el porter espanyolista. Jordi ho va tornà a provar i va enviar una canonada que va aturar el meta.

El Vilassar va pogué sentenciar en una acció en la que Fernández es va marxar tot sol, regateja al porter espanyolista i quan va a marcar a plaer, molt llest i ràpid, el central Aleix fica per darrera lo just el peu per interceptar la rematada del vilasanenc que surt sorprenentment fora a còrner. Les dues darreres oportunitats de perill en aquest tercer quart van ser per l’Espanyol. Marc Samper estavella el seu centre xut al travesser (segona ocasió al pal), i poc després, seria el lateral dret Bruno qui engalta un potent xut que torna a estavellar-se al pal esquer a mitja alçada (tercer pal).

Provant-ho també des de la mitja distància amb xuts de Joan (bloca el porter), de Miguel (a un metre) i altre cop el mateix Miguel després d’una mitja volta que surt fora per ben poc, l’equip local no trobava ja la manera de perforar la bona defensa del Vilassar.

Per acabar-ho d’arrodonir, Daniel Pozo li mostra per protestar dues cartolines en qüestió de segons a Dani Ribelles. Quelcom insòlit en un partit de futbol-7 aleví. Al menys no ho havia vist mai encara qui escriu aquestes línies, des que es juga en aquesta modalitat els partits d’alevins.

L’Espanyol va haver d’afrontar el quatre minuts més l’afegit amb sis jugadors i intentar el miracle, que finalment no es va produir. En ple desconcert el Vilassar va tenir una doble ocasió per sentenciar, amb una gran aturada del meta espanyolista i un posterior remat fora. Amb tot, l’equip perico va tenir les seves darreres opcions, més amb el cor que amb el cap, i en els darrers instants va estar a punt de marcar en el llançament d’un còrner que va rematar Miguel de cap per sobre el travesser o en un ràpid contracop conduït per Miguel que acaba centrant i Joan remata fora a la dreta.

Ara, el proper objectiu de l’equip, serà revalidar el “Brunete” aconseguit la temporada passada per la fornada del 1999. Demà donarà inici a la ciutat malaguenya de Benalmádena i informarem oportunament d’aquest habitual esdeveniment en aquestes dates pel que fa referència al futbol aleví.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol:
1er i 4rt quart: Oliver; Sergi Boira, Nacho, Joan Rojas; Miguel; Dani i Toni.
2n i 3r. quart: Oliver; Bruno, Aleix, Jordi; Josep, Marc Samper i Marc Rodríguez.
Substitució darrer quart: Marc Rodríguez per Sergi Boira.

UE Vilassar de Mar: Carlos Tavares, José M. Rodrigo, Sergio Medina, Sergi Llavaneras, Miquel Fernández, Joan Gual i David Ferri.
Suplents: Yeray Quintana, Adnane Ghailán i Roger Monsech
.

Àrbitre: Daniel Pozo García. Molt malament. Va expulsar per doble amonestació, mostrant-les seguides les dues cartolines (m.56), a Dani per part espanyolista, deixant l’equip local amb cinc jugadors de camp i porter, situació aquesta que no s’acostuma a veure en un partit d’alevins. Van veure també per part espanyolista la cartolina groga Marc Samper, m. 30 i a Sergi Boira, m. 54.

Gols: 0-1: Joan Gual, m. 15; 1-1: Marc Rodríguez, m. 29; 1-2; David Ferri, m. 30.

Incidències: Darrer encontre del campionat de lliga del grup primer de 1a. Divisió Aleví, disputat la tarda de dissabte al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb temps ennuvolat i temperatura agradable. El conjunt del Maresme en sortir al camp, va efectuar el clàssic passadís en honor als campions de la categoria, el RCD Espanyol.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M