diumenge, 16 de setembre del 2012

EMPAT D'INFART.
ALTRE COP L'EQUIP NO SAP MANTENIR LA RENDA DE DOS GOLS (3-3)






















RCD Espanyol: 3 – Athletic Club: 3

Altre cop s’escapa el triomf en un segon temps força penós i desgraciat.

Altre cop ha deixat escapar l’Espanyol una renda de dos gols de diferència tal com va succeir a Valencia davant el Llevant. En aquesta ocasió ha pogut sumar un punt - el primer després de tres derrotes – però deixant l’agre sabor de boca altre cop de no saber aguantar un partit que en mig de l’adversitat se li tornava a posar coll avall amb el 3-2 a falta de deu minuts per finalitzar el partit. Els espanyolistes que han completat un bon primer temps, tornen a mostrar-se com un equip de seixanta minuts, passant-ho força malament en el segon temps en quant el rival perfora la porteria espanyolista.

De moment 1 punt sobre dotze possibles asseguren un dels pitjors inicis de la història perica en quant a resultats i que s’afegeixen al pèssim final del lliga (Valencia l’excepció) que van oferir a la parròquia espanyolista els jugadors de Pochettino. L’equip segueix rodejat d’una negativitat total; lesions, dolents arbitratges, finals pèssims en els que els jugadors no saben sostreure’s a la pressió, expulsions, i detalls desgraciats pels quals s’escapen els partits.

També caldrà preguntar-se què aporta el seu tècnic Pochettino en aquests durs moments del joc a l’hora de que els seus homes es desenvolupin sobre la gespa amb altres prestacions ben diferents que la por, la pressió o els nervis quan els encontres estan a l’abast de l’equip. Per que els tècnics estan per això... o no? Saber llegir els partits, moure les fitxes adequadament, realitzar els canvis el més correctament possible en benefici propi, i tenir sort, doncs estan en mans dels jugadors que en darrera instància son qui perden o guanyen els partits.

Podríem dir que no hi hagut sorpreses a l’alineació perica recuperat Verdú dels problemes físics després del partit davant el Llevant. Amb mala llet, podria dir que el tècnic argentí ha alineat a Rui Fonte i 10 més... Per tant res de nou. L’Espanyol ha sigut qui més ha jugat en aquests primers quaranta-cinc minuts i des d’un bon principi ha intentat construir. Verdú als dos minuts amb un llançament bombejat que s’ha marxat a l’esquerra de Gorka Iraizoz, ha sigut el primer en intentar-ho.

Als 18’ l’Espanyol ha completat una preciosa jugada al primer toc i amb parets (Víctor Sánchez, Verdú, Rui Fonte) que ha finalitzat amb una passada a l’espai a càrrec de Verdú per l’entrada de Javi López, que molt bé li ha creuat la pilota Iraizoz, lluny del seu abast.

Al 26’ Longo ha vist la primera cartolina per una acció infantil al no respectar la distància mínima en un llançament del conjunt basc. Aquesta circumstància seria de capdal importància en veure posteriorment una segona en la recta final del matx. Al minut 28’ l’Athletic Club ha llençat un servei de cantonada que ha sigut rematat per Aduriz al travesser de la porta de Cristian Álvarez (al que se li ha recriminat pel respectable mostrar poca autoritat en les sortides i en les pilotes aèries).

Amb aquesta excepció, l’Espanyol controlava el joc bastant dignament i en el 31’ inclòs executaria fins i tot tres serveis de cantonada de manera gairebé consecutiva. Una bona passada de Verdú (hem començat a tornar a veure un principi de la seva millor versió) per Rui Fonte, ha finalitzat amb un xut que Iraizoz ha blocat, doncs anava massa centrat el tret del portuguès.

En el 40’ l’Espanyol ha disposat del segon gol en les botes de Longo. Rui Fonte li ha enviat una excel•lent passada elevant per sobre del darrer defensor i l’italià s’ha marxat enduent-se la bola tot sol i en l’u contra u amb Gorka, s’ha avançat massa la bola a l’hora de retallar al meta i tot i que semblava que igualment la pilota tota sola entrava dins, finalment aquesta s’ha marxat junt al pal dret i no ha acabat entrant.

No obstant, l’Espanyol no s’ha marxat als vestidors sense aconseguir el seu segon gol. Instants després de la primera substitució visitant i que Longo veiés com Iraizoz arribava primer a una pilota dividida enviada per Wakaso, ha arribat el segon gol espanyolista. Bona acció dins l’àrea de Longo, rematada potent que el meta navarrès no pot més que rebutjar i a boca de canó tot sol, Verdú no té més que empentar la bola al fons de la porteria basca.

Aquest resultat en altre temps significaria gaudir d’un plàcid segon temps. Davant un Athletic Club que la temporada passada va demostrar ser un gran equip i davant el moment de feblesa que evidència l’equip, no deixava de ser un resultat encara molt provisional. Massa provisional.

I és que altre cop (passat els deu primers minuts del segon temps), l’equip encaixa un gol i es ve avall clarament. Ibai llença un servei de falta i Aduriz saltant més que Héctor Moreno, remata de cap al fons de la porteria.

Ja hi som!. Comencen els nervis i la preocupació a la grada, més que evident. L’Espanyol tindria malgrat tot, una ocasió quan una jugada entre Javi López (molt millor que Capdevila) i Rui Fonte, acaba amb un xut de Víctor Sánchez fora. Instants després el propi Víctor Sánchez enviaria fora un servei de Javi López des de la dreta, rematant de cap tot sol en una molt clara ocasió de gol desaprofitada.

Entre mig d’aquestes dues accions, els lleons ensenyarien les dents. Entre Cristian i un jugador perico treuen una rematada de cap a boca de canó. El meta argentí finalment rebutja amb el peu en una acció en la que els nervis de la cobertura perica van mostrar-se clarament. Víctor Sánchez posteriorment ho provà amb un llançament des de vint-i-cinc metres que surt fora a la dreta.

Però al 69’, Marcelo Bielsa posa altre cop en circulació a Llorente. Es tenir desgracia que l’espigat davanter basc tingui que reaparèixer a l’estadi precisament, i que tan sols estan tres minuts sobre la gespa, la seva primera pilota que toqui, superant a Raul en carrera, acabi rematant creuat batent Cristian i establint l’empat. Però quan un equip està malament, amb dinàmica perdedora, tot acaba passant...

Tres minuts després en un ràpid contracop basc, a punt està el conjunt bilbaí de fer el tercer. L’Espanyol es veu dominat i el conjunt basc comença a carburar mostrant el millor de si mateix. Una centrada de Susaeta es passeja sortosament sense rematador. Pochettino substitueix Capdevila per Sergio Tejera. Una rematada d’Iraiola obliga a intervenir a Cristian emprant-se a fons. Ibai també ho intenta llençant fora. Una paret amb xut final de Llorente, surt fora en el 76. La tragèdia sobrevola Cornellà – El Prat.

Però quan pitjor pintava la cosa, gran passada llarga de Wakaso buscant les esquenes del conjunt basc, i Samuele Longo controlant i amb una gran definició refent-se de l’errada del primer temps, anota el 3-2 davant l’eufòria de la grada. Eufòria de la que ell també es contagia i salta la tanca publicitària per celebrar-ho amb l’afició (veure foto). Veu la segona groga i l’Espanyol és queda amb deu. Es justificà al mostrar ignorància de la normativa a Espanya, però el desconeixement de la llei, no eximeix del seu compliment...

Però al conjunt perico li durà tant poc l’alegria que l’Athletic en pilota llarga a la punta dreta, l’extrem supera com si res a Víctor Álvarez que acabava de sortir i centra per que Aduriz d’una extraordinària volea, anoti el que seria definitiu empat a tres gols.

L’Athletic Club tindria el 3-4 en un rematada franca de cap a boca de canó d’Aduriz en una centrada d’Iraola, que surt sortosament per sobre el travesser. Forlín es juga la vermella en una acció marca de la casa... A l’afegit, desplaçament llarg de Víctor Álvarez, no s’entén en el rebuig de cap del defensor Amorebieta amb el seu porter i s’emporta molt bé Stuani la pilota intentant entrar a l’àrea quan el fan caure. El col•legiat indica la infracció però fora de l’àrea. A més li perdona d’una manera clara la cartolina vermella directa a Amorebieta mostrant-li groga. Les protestes de Pochettino fan que acabi sent expulsat. La falta es llençada per Sergio Tejera, sense conseqüències. En els darrers instants (93’) Cristian Álvarez rebutja un enverinat llançament del basc Ibai Gómez.

El partit finalitza amb un empat a tres gols que no deixa contents als espanyolistes després de les avantatges que disposava l’equip al llarg del partit. Altre cop s’escapaven dos punts. Esperem que aquest punt aconseguit, sigui ja el punt d‘inflexió. Després del xiulet final, una part minoritària en quant a nombre d’espectadors, prosseguí amb crit que ja comença a ser clàssic de “Directiva Dimisión”, mentre altre part escridassava al trio arbitral pel seu arbitratge tant parcial i per les darreres decisions de Pérez Montero.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Raul Rodríguez, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Víctor Sánchez; Wakaso, Verdú, Rui Fonte; i Longo.
Substitucions: Stuani per Rui Fonte, m. 66; Tejera per Capdevila, m. 74; Víctor Álvarez per Wakaso, m. 82

Athletic Club: Iraizoz; Iturraspe, Gurpegi, Amorebieta; Iraola, Susaeta, Iñigo Pérez, De Marcos; Muniaín, Isma López; i Aduriz.
Substitucions: San José per Íñigo Pérez, m. 41; Ibai per De Marcos, m. 46; Llorente per Isma López, m. 69.

Àrbitre: Pedro Jesús Pérez Montero, de la territorial andalusa, assitit en bandes per José Manuel Matías Caballero i Alfonso Hernández Labella. Ha amonestat amb cartolina groga a Longo (26’ i 81’ sent expulsat), Raul Rodríguez, m 28, Forlín, m.52, i Joan Verdú, m. 60 per part espanyolista, i a Muniaín, m. 25, Iñigo Pérez, m. 34, Gurpegui, m. 47, San José, m. 83 i Amorebieta, m. 91 per part bilbaïna.

Ha expulsat tant al tècnic espanyolista Mauricio Pochettino, m.91 com al segon tècnic Toni Jiménez un cop finalitzat el partit, per dirigir-se contra ell protestant les seves decisions de manera airada. A més també Pochettino li ha demanat explicacions cridant “a ver qué vas a poner en el acta”, intentant accedir sense aconseguir-ho, al vestidor arbitral segons el que ha fet constar el col•legiat en l’acta arbitral.


Gols: 1-0: Javi López, m. 18; 2-0: Verdú, m. 43; 2-1: Aduriz, m. 55; 2-2: Llorente, m. 72; 3-2: Longo, m. 80; 3-3: Aduriz, m. 81.


Incidències: Encontre corresponent a la 4rta. Jornada de lliga a Primera Divisió, disputat en l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat davant 23.123 espectadors en una matinal assolellada amb temperatura estiuenca. Abans del inici del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Francisco José Barbancho, que va jugar a les categories inferiors de l’entitat i que morir dissabte de manera sobtada. També abans de començar l’encontre ha sortit al terreny de joc efectuant la sacada d’honor, la medallista olímpica a Londres 2012, i capitana de la selecció espanyola de waterpolo, Jennifer Pareja, reconeguda socia perica.











1 comentari:

Anònim ha dit...

La me va pregunta es clara: Quan de credit te el senyor Pochettino, perque un entrenador que porta sense guanyar fora quasi un any y 2 dels ultims 27 punts (contant partits de la temporada pasada), en qualsevol altre lloc ja hagues estat cesat i tambe en epoques no tan pasades al club. Jo ho sento pero ja estic fart, necesitem un revulsiu a la banqueta i no esperar que ens passi como el l'epoca de Novoa...




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M