dilluns, 17 de setembre del 2012

L'ESPANYOL "B" GUANYA EN UN GRAN FINAL (3-1)

















RCD Espanyol “B”: 3 – CF Badalona: 1

La sort dels que estan a dalt....

Ahir tarda l’Espanyol B va guanyar un partit davant un bon Badalona, que a bon segur en les mateixes circumstàncies i amb els mateixos jugadors, el primer equip perico hagués acabat perdent. La sort (i també dir-ho la solvència defensiva de l’equip) van estar al costat dels de Longhi en determinants moments del partit i va acabar sumant tres punts que pocs confiaven en conquerir tenint en compta que amb l’expulsió de Jorge, el filial espanyolista va haver de jugar més de mitja hora amb un home menys. A més, l’equip local va obtenir el triomf en els darrers minuts en un cop d’encert del jugador Elton que havia sortit com a darrer cartutx de Raul Longhi.

El quadre espanyolista, encimbellat al més alt de la taula, va haver de remuntar l’encontre davant un Badalona que va mostrar les seves qualitats per estar també a dalt. Amb un bon sistema defensiu els d’Albert Cámara van controlar perfectament als espanyolistes en atac en un primer temps molt fluix en quant a joc creatiu (en la línia habitual de l’equip de Longhi) en el que tan sols Armero en dues jugades va pogué desfer la igualada inicial.

En la primera oportunitat rebent de Pino i rematant de primera salvant el meta Marcos rebutjant amb una bona intervenció (13’). Seria Merchán qui en el llançament d’un lliure directe després d’un blocatge aparatós sobre Jorge vorejant la frontal, va posar a prova al meta del conjunt badaloní que va rebutjar a còrner una pilota que es colava per la dreta del seu marc.

Però va ser el Badalona qui es va avançar en el marcador quan Javi Moreno recupera una bola en la parcel•la ampla i envia un enverinat passi entre els dos centrals espanyolistes. Héctor, que va fer un bon partit, no va estar encertat en la jugada doncs no va pogué refusar prou fort i el propi Gabri se’n aprofita enduent-se el rebot i penetrant i encarant a Germán el bat amb un remat creuat lluny del seu abast.

Tocava remuntada i no trigar gaire el quadre local en igualar l’encontre. Avisava Armero quan en la seva segona ocasió que disposà, retalla al defensor i quedant-se tot sol, remata per sobre el travesser en una gran oportunitat. La fortuna somrigué a l’Espanyol B quan en el 36’, un embolic dins l’àrea es resol amb un xut d’Antonio Pino (al que al marge d’aquesta jugada amb sort, encara no l’hem vist pràcticament aportar res en atac), que rebotant al cos de Gallardo, desvia totalment la trajectòria i acaba entrant mansament per la dreta de Marcos que no pot fer res per evitar l’empat.

En el segon temps ambdós conjunts efectuen una substitució. En les files espanyolistes canvi a la mitja punta entrant Morant per Merchán. Al Badalona un vell conegut, José Antonio Méndez Monroy més conegut com a Canario.

Després de varis xuts amb intenció (Robert per part del Badalona fluix blocat per Germán, i Armero, alt), va ser Carles Clerc qui més a prop va estar del gol amb una jugada per l’esquerra que va finalitzar amb un tret potent que tocant en Joaquín va sortir a còrner per sobre el travesser. Posteriorment Longhi va substituir Héctor amb cartolina des del 44’ donant entrada a Ivan Moya.

El Badalona va tenir el segon gol quan una penetració amb llançament creuat de Gabri per la dreta és rebutjat com pot per Germán Parreño i la pilota li cau a Robert, qui remata amb la sort pels espanyolistes que en tocar lleugerament en Ortíz, la pilota es passeja amb la porteria buida i acaba no entrant sortint junt al pal dret. Posteriorment una volea de Canario obliga a lluir-se a un sempre segur Germán. El Badalona és qui mica a mica sembla prendre la iniciativa, fet que encara es confirmarà més quan a partir del 63’ tingui superioritat numèrica en el partit. Armero per la seva banda ho intentà amb un xut que surt per sobra la porta badalonina.

Per que Jorge, (expulsat ja per segona vegada en el que portem de campionat) veuria una segona groga al tallar una esfèrica amb la mà. Al primer temps l’havia vist per interceptar un llançament sense estar a la mínima distància. Longhi efectua la darrera substitució entrant un més dinàmic Elton Martins per un molt apagat Antonio Pino.

Els darrers minuts transcorrerien sense res de noticiable, amb varies substitucions, varies amonestacions i poc futbol amb un Espanyol que defensa el resultat i un Badalona que vol però no pot.

Quan semblava que el partit s’acabaria amb l’empat a un gol, el Badalona ja entrant en el noranta tindria en les botes de Grasa el gol del triomf. Germán Parreño providencial salva l’Espanyol B evitant el gol visitant. I el que son les coses, el Badalona perdonà i ho pagar força car doncs una genialitat d’Elton Martins (que encara no havia jugat malgrat haver mostrat en pretemporada ser del poc aprofitable en atac d’aquest equip) que controla l’esfèrica en el vèrtex esquerre de l’àrea de càstig, retalla, i pivotant entre dos defensors se’n surt i abans que l’entri un tercer cedeix per Morant qui envia de primera un llançament per alt a l’escaire totalment imparable.

No acabaria amb aquest gol ja que Elton Martins voldria reivindicar-se amb un segon gol. Morant en un ràpid contracop amb un Badalona ja vençut, passa a l’esquerra per la incorporació d’Elton que trepitja àrea, se’n va perfectament de l’escomesa de Ferron que no pot tallar l’esfèrica i davant Marcos remata a plaer al fons de la porteria.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Germán; Nacho Heras, Héctor, De Amo, Carles Clerc; Fran Miranda, Mario Ortíz; Jorge, Merchán, Armero; i Pino.
Substitucions: Morant per Merchán, m 46; Ivan Moya per Héctor, m. 68; Elton per Pino, m. 63. Altres suplents: Cubillas i Edgar Badía.

CF Badalona: Marcos, Gallardo, Pelegrí, Ferrón, Gabri, Robert, Joaquín, Juanma, Borja, Bermudo i Javi Moreno.
Substitucions: Canario per Javi Moreno, m. 46; Grasa per Robert, m. 65; Samuel Borja per Juanma, m. 73. Altres suplents: Jaume i Alex Sánchez (p.s.).

Àrbitre: Fernando Castillejos Álvarez de la territorial navarresa, assistit en bandes per Jon Huici del Olmo i David Pérez García. Va mostrar cartolines grogues a Pelegrí, m 31, De Amo, m. 45, Bermudo, m. 75, Borja, m. 77, Heras, m 37, Elton, m. 85 i en dues ocasions a Jorge (m. 42 i m.61).

Gols: 0-1: Gabri, m. 28; 1-1: Gallardo (pr. porta), m. 36; 2-1: Morant, m. 90; 3-1: Elton, m 92.

Incidències: Encontre corresponent a la quarta jornada del nou calendari de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque ahir tarda amb les cameres de Televisió de Catalunya oferint en directe l’encontre a través del seu canal esportiu. Circumstància històrica que aquest enfrontament entre badalonins i espanyolista s’ha consumat en una setmana per la modificació del calendari, havent-se disputat ja el corresponent a la jornada 25, diumenge passat. En la llotja, el President del RCD Espanyol, Ramon Condal, acompanyat dels seus vicepresidents Francesc Ciprés, Germán de la Cruz i Sergio Oliveró entre altres membres de la entitat i de la part tècnica. En les files del CF Badalona quatre ex jugadors del RCD Espanyol: Marcos, Gabri, Canario i Juanma.



5 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon partit en lines generals del filial, tot i que el Badalona va tenir ocasions cap al final del partit per emportar-se els tres punts. Em van agradar alguns dels nous jugadors com Nacho Heras, De Amo, Armero i Elton Martins. Altres com Fran Miranda, el qual no va fer un mal partit, i Pino els vaig veure amb una manca d'actituds en algunes fases del partit. Pino no mostrava gaire ganes al pressionar al davant i no vaig veure cap detall tècnic d'ell en els minuts que va jugar. En canvi, Armero i Elton Martins van demostrar ganes d'anar cap endavant i molts detalls tècnics.
Per cert, m'hagues agradat veure jugar l'Ivan Sales, algu sap el perque no estava convocat?
En referencia a la solvència defensiva que destaques Josep Maria, crec que l'Hector Rodríguez ahir va fer un partit molt fluix, tant en el gol del Badalona que podia haver fet una millor cobertura, com en una jugada a la segona part on no va saber despejar la pilota i va estar a punt d'acabar en el segon gol badaloní.
I per últim pregunta si algú sap el que a passat al filial perque l'Edgar Badia passes a ser suplent (vaig llegir algo d'un enfrontament entre ell i el Toni Jimenez, i que des de llavors ja no puja ni a entrenar amb el primer equip).

Moltes gràcies Josep Maria per tota l'informació.

Sergi

Anònim ha dit...

Gran partido el de ayer. Un trabajo en defensa impresionante, poco vistoso pero fundamental, aguantando a todo un Badalona durante más de media hora con un hombre menos.
A destacar también el trabajo y desgaste de la primera linea de presión, gran actitud de Morant, con el merecido premio del gol. No hay que olvidar que Germán salva el partido pocos minutos antes, ya casi en el 90.

Enhorabuena y un saludo

Josep Maria ha dit...

Bé, ho pot fer millor segurament l'Héctor, però no era gens fàcil davant un bon conjunt com el Badalona després de tot el que va passar en el seu moment i de tot el que és va parlar. Vulguis o no vulguis la pressió era especial per ell en aquest partit. Solvència defensiva em refereixo al bloc en conjunt lògicament que ho està fent força bé al llarg d'aquests partits jugats on només han encaixat un gol en quatre partits. Salutacions Sergi!

Anònim ha dit...

No se ni porque vais a ver a este filial que no nos representa para nada. Quienes son, de donde vienen, porque con 24 años fichan por nuestro filial todos estos jugadores que no conocemos de nada y que para nada sienten lo que es el sentiment perico¡ Seguro que todos los que ahora los alabais porque van primeros enseguida que pierdan 2 partidos los vais a machacar porque no son pericos autenticos. El otro dia lei que la media de edad de nuestro filial es la mayor que ha tenido nunca un filial en los ultimos 10 años¡ Patetico y ridiculo tener un filial que no sirve para nada.

Anònim ha dit...

Pues primero porque nos gusta nuestro club y segundo porque aunque queramos o no es nuestro filial y por mucho que despotriquemos lo seguira siendo, asi que menos tonterias y mas animar. Por otra parte si Elton Martins sigue deslumbrando como ayer no tardara en subir al primer equipo.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M