diumenge, 9 de setembre del 2012

PATINT FINS EL DARRER INSTANT (2-1)

















R.C.D. Espanyol Juvenil “A”: 2 – U.D. Cornellà: 1


Emoció fins el final. La nota negativa, la lesió de Ruben Duarte.


El RCD Espanyol ha obtingut el seu primer triomf a la Divisió d’Honor Juvenil en la present temporada, en vèncer aquest migdia a la Ciutat Esportiva Dani Jarque a un sempre complicat Cornellà que ha igualat l’avantatge espanyolista aconseguida en els primers minuts del segon temps i ha estat a punt de donar la sorpresa. Un gol de Moha al 85’ i l’expulsió del meta Pau en l’afegit han donat una emoció inusitada a un partit en el que els espanyolistes han demostrat que encara els hi queda millorar bastant per assolir el nivell desitjat.

Amb la baixa de Jafar lesionat, García Escribano apostava per Moha i Mamadou (més endarrerit) a la punta d’atac, amb Kilian i Víctor García per les bandes. El tècnic local va repetir la mateixa línia defensiva que va jugar al Feliu i Codina (i on l’equip va encaixar 4 gols) destacant la presència del cadet Lluis López com a titular a l’eix de la cobertura després de la gran temporada passada realitzada i la pretemporada on va disputat amb el tercer equip espanyolista el torneig de Portugalete.

L’Espanyol amb un futbol un pèl lent en les transicions, amb massa poca verticalitat en algunes fases del partit, ha intentat portar el domini del joc des del primer moment. En el 2’ Moha pentina un servei de cantonada desviat, i poc després Nacho al tall llençant-se a la gespa evita la rematada del davanter espanyolista en una jugada molt perillosa amb centre des de la dreta. Al 6’ una bona acció de Kilian per banda acaba sent rematada d’esquenes a porta d’esperó per Moha, rebutjant el meta Sergio en una segura intervenció. L’ocasió més clara arribaria al quart d’hora de joc quan una passada de Víctor en profunditat, deixa a Moha tot sol i en l’u contra u, remata poc col•locat i el meta cornellanenc envia a còrner.

Desperta el conjunt del Baix Llobregat amb un llançament de cantonada molt tancat a càrrec de Frank que Pau ficant la mà torna ha enviar a còrner. Un centre xut enverinat a càrrec de Pau, es també enviat a còrner per Pau en el 24’. L’Espanyol tindria el gol en les botes de Víctor García. L’ex del Cornellà arrenca rebent en profunditat de Mamadou, i marxant-se sol cap a porta no passa a Moha tot sol al centre i se la juga ell estavellant l’esfèrica al cos del porter, sortint la pilota a còrner refusada per Sergio. En el darrer minut del primer temps, una bona paret entre Kilian i Víctor García acaba amb la pilota dins l’àrea pel primer, qui s’entreté massa i perd l’ocasió d’obrir la llauna.

En el segon temps, Pau – protegint en l'acció Lluis – s’ha d’emprar a fons llençant-se a la gespa davant Martí en una pilota dividida. En el 49 jugada desgraciada: Pilota passada per Rubén Duarte incorporat a l’atac, eleva per sobre el porter, ni ell ni Víctor poden aconseguir el gol i Mamadou des de la frontal i pràcticament sense porter no aconsegueix dirigir el seu remat entre els tres pals. Ruben Duarte cau lesionat i tot i que ignorem l’estat real de la lesió soferta, el fet que no pogués recolzar el peu a terra i amb el historial que tenim en lesions, ens deixa bastant preocupats. El seu lloc l’ha ocupat Pau Belana.

Abans del gol perico, Martí ha tingut una bona opció, però el seu xut se n’ha anat fora. Als 52’ Mamadou resol perfectament des de la frontal amb un tret ras després d’una bona combinació dels atacants locals. L’equip perico va pogué sentenciar quan Víctor García centrant en carrera col•loca una bola que remata forçat de primera ficant la bota, Kilian, salvant el meta Sergio. Amb cinc minuts de diferència, l’ex tècnic del Femení del RCDE Diego Morata, realitzarà dos dobles canvis traient tota la frescor de la banqueta al camp, per mirar d’aconseguir anivellar l’encontre.

A punt Moha d’aprofitar una acció en la que el refús fort de Frank colpeja en el seu company Nacho i s’emporta Víctor l’esfèrica. L’Espanyol té una molt clara oportunitat de sentenciar a peus de Kilian. El set espanyolista remata en primera instància amb tot a favor al cos de Sergio i la segona rematada pitjor encara, a les mans del meta.

Del que podia haver sigut un tranquil•litzador 2-0, es passa sense solució de continuïtat a un 1-1 després que Yerai remati des de dins l’àrea, al fons de la porteria, un servei des de la dreta de Pol.

Tornar a començar. El Cornellà taponant espais i l’Espanyol a tornar a construir amb tot el conjunt blanc-i-verd tancat defensant amb ungles i dents el punt que provisionalment li atorgava el marcador. A falta de cinc minuts per la fi del partit, Javi Pérez deixa anar un potent centre xut que no pot aturar el meta Sergio en una clara errada en el blocatge, i molt oportú aquest cop Moha, enviant al fons de la porteria del Cornellà.

Però el patiment encara no havia acabat doncs el Cornellà traient forces d’on fos, va intentar sense èxit una segona igualada. Primer amb jugada individual de Yeray, per sobre el travesser. Mentre, l’Espanyol sortia al contracop però Kilian no precisava en un control quan el deixava tot sol; tampoc Javi xutant desviat aprofitava la jugada. I finalment quan una jugada a l’esquena dels defensors pericos, obliga al meta Pau a fer caure al davanter del Cornellà abans que aquest penetrés a l’àrea de càstig espanyolista.

David Congost Larrosa no ho dubta i mostra la cartolina vermella, justa, al meta perico. Llavors García Escribano que només havia fet tres canvis – faltava per sortir Domi – treu a Mamadou i situa al meta canari José entre els tres pals. Passaven tres minuts dels noranta i el lliure directe es llença sense conseqüències força malament pels interessos del conjunt del Baix Llobregat. En aquesta ocasió el futbol fou just, doncs l’Espanyol per ocasions de gol, mereixia guanyar aquest encontre davant un Cornellà que ho posà difícil.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Lluís, Duarte, Aitor, Miravent, Kilian, Joan, Moha, Mamadou, i Víctor García.
Substitucions: Belana per Duarte, m. 49; Javi per Víctor García, m. 66; Albert Merino per Moha, m. 87; José (p.s.) per Mamadou, m. 92. Altre suplent: Domi.

UD Cornellà: Sergio, Edu, Nacho, Toni, Guille, Pau, Martí, Jonathan, Yeray el-Arass, Pol, i Franck.
Substitucions: Robert i Chemi per Pau i Martí, m. 61; Castells i Liria per Nacho i Guille, m. 66. Altre suplent: Navarro (p.s.)

Àrbitre:
David Congost Larrosa, de la delegació de Sabadell, assistit en bandes per Marc Granada i Pablo de la Iglesia. Ha mostrat cartolines grogues a Lluis, m. 44’, Edu, m. 64, i a Chemi, m. 80. Ha expulsat amb vermella directa al meta espanyolista Pau, m. 92 en la darrera acció del partit.

Gols: 1-0: Mamadou, m. 52; 1-1: Yeray-el Arass, m. 73; 2-1: Moha, m. 85.

Incidències: Encontre corresponent a la segona jornada de lliga del campionat Divisió d’Honor Juvenil, grup tercer, disputat aquest migdia al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque sota una temperatura plenament estiuenca amb temps assolellat i temperatura força elevada. En les files de la UE Cornellà, varis ex jugadors del futbol base espanyolista, com el meta Sergio Fernández, el mitja punta Robert Ferrer i l’autor del gol, Yeray El-Arass.




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Josep Maria, como que no ha jugado Jafar, porque a no ser que este lesionado es muy raro que no lo haga.

Josep Maria ha dit...

Jafar está lesionado. Iba con muletas el domingo, y estaba presente siguiendo la evolución de sus compañeros en el partido ante el Cornellà. Esperemos una pronta recuperación. Saludos!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M