dilluns, 15 d’abril del 2013

A CORNELLÀ, ES DEIXÀ MÉS DE MITJA LLIGA, EL CADET "A"








( Mpal. de Cornellà; Cornellà del Llobregat: Josep Maria).


U.D. Cornellà: 2 – RCD Espanyol Cadet “A”: 1


En partit disputat ahir tarda al Mpal. de Cornellà davant el tercer classificat, el Cadet A del RCD Espanyol es va deixar més de mijta lliga en caure derrotat 2-1 davant un Cornellà que va saber contrarestar amb força fortuna les escomeses del espanyolistes i que va aconseguir dos gols producte d’errors molt greus dels blanc-i-blaus que a la llarga van condicionar un partit que l’equip perico no mereixia perdre.   

( L’Espanyol només va iniciar-se l’encontre va tenir una gran ocasió quan Oscar Villanova va obrir per la centrada de Joel guanyant línia de fons i Campu en posició privilegiada rematà de cap, sortint l’esfèrica a còrner. Però les coses es van començar a torçar quan als sis minuts, una greu indecisió defensiva producte d'un malentès en enviar una pilota un defensor al porter espanyolista sense que aquest se n’adonés de la intenció i la pilota mansament se’n va sola cap a porta; increïblement no entra doncs s’estavella a la base del pal esquerre, però seguint la jugada Skowron “Polaco” marca a plaer.

Tret d’aquesta acció, l’equip espanyolista va dominà durant gairebé tot el primer temps intentant cercar l’empat que donés pas a una remuntada doncs l’empat  –òbviament sempre és millor que la derrota, –  però  també desposseeix de la primera posició als de Dani Fernández en quant el FC Barcelona disputi l’encontre ajornat d’aquest cap de setmana davant el feble UAt.Horta a Sant Joan Despí.       

( Intentà refer-se el quadre espanyolista, i Labiano amb un remat forçat que blocà el porter fou el primer en obligar a intervenir al meta local. Posteriorment, altre jugada de Labiano obrint per la incorporació per banda de Pol Mikel Lirola qui entrant dins l’àrea per la lateral, xuta fort rebutjant Ruíz i des de la frontal tampoc Campu encerta a batre al porter amb un tret llunyà.  Oscar Villanova ho intentà amb un tret des de fora de l'àrea que també va blocar el porter del Cornellà. Aquest, arribà a portar perill només en un llançament de Carbonell que rebutjà de punys Pol Agustí.

Als vint-i-un minuts altre imponderable. S’ha de retirar lesionat Oscar Villanova. Col·loca un punta més el tècnic espanyolista tenint en compta el marcador, i  pràcticament a la primera pilota que toca Carlos Cano, aconsegueix el gol de l’empat. Un bon xut d’un company que no pot blocar el porter i allà en el lloc oportú, l’alt davanter espanyolista, es fa amb el refús rematant al fons de la porteria.       

El partit tornava a començar, i el domini era ja total dels espanyolistes que posaren la directa per posar-se per davant abans del descans. Una molt bona jugada d’Erik Sarmiento pujant la banda esquerra, acaba amb un centre que Labiano de cap envia per sobre el travesser. La més clara ocasió per posar l’1-2 fou per Carlos Cano, quan rebent una bona pilota en la frontal i veient avançat el porter, li envia un bon llançament bombejat que per centímetres aconsegueix amb la punta dels dits tocar lo just per evitar el gol, enviant a còrner. 

Mentre, els verd-i-blancs portaren perill a pilota aturada altre cop, en un servei directe de falta que sortí ajustada la pilota a la xarxa exterior lateral per l’esquerra de Pol. Abans del descans, altre cop l’Espanyol entrant per bandes, tingué l’ocasió d’avançar-se en un centre de Pol MiKel que remata Campu un pam per sobre el travesser.

Però en el segon temps, l’Espanyol no continuà amb aquest ritme, i a mida que passaren els minuts el seu joc no fou lo suficientment fluït i profund com per perforar el sistema defensiu local i a sobre cada cop mostrà més inseguretat davant els contracops del Cornellà. Campuzano, obligà abans del primer quart d’hora del segon temps a intervenir al porter local en el llançament d’un lliure directe que tocà lo just per enviar a còrner. Aquest l’executà Melendo en curt per Alex, qui penjà sense que ni Gonzalo ni Campu al remat destorbant-se en el salt, podessin connectar amb la pilota davant l’erràtica sortida del porter. Altre ocasió espanyolista, un xut des de la frontal a càrrec de Campu que rebutja a còrner el meta. El mateix llançament s'executa des de l’esquerra a càrrec del central Alex, directe, i el porter llençant-se enrera evita junt a la línia de gol que la bola se li colés dins.

Abans d’aquesta jugada i del llançament de cantonada, el Cornellà ja va agafar a la contra a l’Espanyol quan Adrià Pulido es marxà deixant enrera a dos jugadors,  i el seu remat amb poc angle l’ha d’aturar Pol. Més dubtes, quan Alex intenta regatejar a un adversari dins l’àrea i perd la pilota. La jugada no tindria conseqüències però deixarà una dolenta sensació d’insolvència que no és l’habitual en aquest equip (excloent lògicament  la desfeta a Girona).

Rafael, que juntament amb Sergi sortien als dinou minuts del segon temps, posà una bona pilota des de la banda dreta, al cap de Carlos Cano, però aquest cop la rematada es marxà per sobre el travesser. Altre cop Rafael (que sortí molt actiu però anant de més a menys com l’equip) retalla a un defensor i xuta ras sortint la pilota a dos pams del pal esquerre.

I arribà el cop dur a les aspiracions del Cadet A espanyolista. Una jugada per la banda esquerra abans del mig camp, varis errors concatenats, la pilota mal refusada, i el davanter del Cornellà Javi Navarro davant el darrer defensor espanyolista que intenta baixar l’esfèrica guanyant la posició i acaba veient com li roba la cartera, i marca a plaer d’un xut creuat.          

Ja tot l’esforç seria inútil, doncs el Cornellà ben posicionat en el terreny de joc, tapà be qualsevol escletxa per la que pogués entrar el conjunt perico, i amb el pas inexorable dels minuts cada cop l’Espanyol jugà amb menys criteri davant la imperiosa necessitat. És més, fou el Cornellà qui donà un parell d’ensurts com una rematada de Bellido que va sortir fora o un xut a la sortida d’un còrner que també va sortir per sobre el travesser. Els visitants tan sols van disposar d’un centre d’Erik que no va pogué rematar Cano dins l’àrea (77’).

Amb aquest resultat, ara la situació és la següent. L’Espanyol ja no depèn de si mateix. Tant Espanyol com Barcelona tenen pendents partits de la jornada 22èna. de 17 de març. Son concretament: Espanyol – Bordeta de Lleida (1er. de Maig 18:00h. C.Esp. Dani Jarque si no hi ha variació d’horari) i Damm CF - FC Barcelona (24 d’Abril, 20:15h.). A més, el conjunt barcelonista té pendent l’encontre d’ahir davant la U.At.Horta a la Gamper (dimecres 17 d’abril 19:00h.) i que a bon segur el col·locarà líder de la Divisió d’Honor Cadet, llevat de miracle futbolístic.  

Els culers han d’enfrontar-se als dos més complicats rivals (Cornellà i Girona) però en el seu favor juga la circumstància que seran a la Gamper tots dos, tot i que els del Baix Llobregat s’han posat a un punt dels espanyolistes i per tant opten també a la lluita pel títol o pel segon lloc. Com a desplaçaments més complicats, Lleida i Tarragona, i l’ajornat al Feliu i Codina davant la Damm.              

Els de Dani Fernández visitaran al cuer Reus Deportiu, diumenge pròxim. El desplaçament més complicat serà davant la Damm a Horta. La resta del calendari teòricament i a priori, no hauria d’oferir més complicacions, doncs s’enfrontaran a rivals de la part baixa, i mitja de la classificació.    


Fitxa tècnica:
UD Cornellà: Jesús Ruíz, Edgar González, Álvaro Tejeda, Oscar Melero, Adrián Edo, Carlos Bellido, Jaume Aparicio, Alex Carbonell, Adrià Pulido, Dawid Skowron i Marcel Sgro.
Suplents: Alex Palomar, Ian Yeromm, Marc Llavero, Erick Jair i Javi Navarro.

RCD Espanyol: Pol Agustí, Pol Mikel, Gonzalo, Erik Sarmiento, Alex, Marc Manchón, Joel, Oscar Villanova, Campu, Oscar Melendo i Labiano.
Substitucions: Carlos Cano per Oscar Villanova, m. 22; Rafael i Sergi per Labiano i Joel, m. 59; Juan per Gonzalo, m. 74. Altres suplents: Roger Aleu, Manuel (p.s.) i Marc Miquel.

Àrbitre: Jordi Esteve Vacas, assistit en bandes per Juan Antonio Idígoras Morillas i Santiago José Carvajal Sánchez. Va mostrar cartolines grogues als locals Alvaro Tejada, m. 47, i Oscar Melero, m. 60.

Gols: 1-0: Dawid Skowron, m.6; 1-1: Carlos Cano, m. 26; 2-1: Javi Navarro, m.69.

Incidències: Encontre corresponent a la 25èna. jornada del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet, disputat ahir al Mpal. de Cornellà, en una tarda assolellada amb forta calor, més pròpia de començaments d’estiu que de primavera. En les files del Cornellà diversos jugadors amb vinculació passada amb el futbol base espanyolista. Oscar Melero Cordero, Marcel Sgro Cabré, Marc Llavero Ramírez, Erick Jair Pérez Lazcano (que va iniciar la temporada amb el Cadet A espanyolista fins novembre), i els botxins del quadre espanyolista en aquest partit: Dawid Skowron “Polaco” i Javier Navarro Rodríguez.   
  



CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
R.C.D. ESPANYOL
602419327019
2
F.C. BARCELONA
592319227211
3
U.D. CORNELLÀ
582418425518
4
F.C. GIRONA
492514744827
5
C.F. DAMM
392312383829
6
CF LLEIDA ESP. TERRAFERMA
3725121123143
7
C. GIMNÀSTIC TARRAGONA
34249783429
8
C.E. EUROPA
322595114158
9
U.E. BORDETA DE LLEIDA
31248792128
10
ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT
31248793040
11
C.F. BADALONA
272576124058
12
UNIÓ F. BASE JÀBAC i TERRASSA
242566133237
13
C. E. MANRESA
232565142444
14
U. At. HORTA
202362153146
15
C.E. MERCANTIL
152436152049
16
REUS DEPORTIU C.F.
62513212980





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M