QUIN FINAL D'INFART...
L'ESPANYOL EMPATA A TRES EN UN BON PARTIT

RCD Espanyol: 3  - Valencia CF: 3

El col·legiat protagonista.

Altre cop davant el Valencia ha deixat la polèmica al seu pas després del que ja va succeir a l’anada a Mestalla.....  A un conjunt, el valencianista, que a bon segur el deuen voler a la Champions els estaments... La impunitat arbitral amb que afronta els seus encontres així ho fa pensar. L’Espanyol, ha empatat en un partit en el que hi hagut de tot. Fases tedioses de joc amb el que ningú controlava i refusaven pilota llarga on anés. Altres moments brillants en els que l’Espanyol ha assetjat amb tota la força i  orgull en busca d’un triomf que ha merescut. Efectivitat del quadre valencianista (amb el clàssic gol de Soldado per no perdre la costum). Un final de bojos en el que l’Espanyol s’avançava en el 83’ i el Valencia en quatre minuts i escaig li donava la volta al marcador davant un Espanyol que concedeix massa facilitats a la contra davant un rival que ha demostrat el seu perill i categoria. I per fi, el triomf de la constància, d’una afició (tret d’alguns que tenien massa presa i han marxat abans d’hora) que ha aguantat fins el xiulet final i ha tingut el premi de veure com sense gairebé angle Sergio García establia el resultat final d’empat a tres.

Mogut l’inici amb jugada de Víctor Sánchez per l’esquerra que remata Stuani traient un defensor visitant. Ràpid contracop visitant amb aturada de Kiko del centre tancat.  Un error d’un insegur Héctor Moreno, ha ocasionat una jugada en la que la perillosa centrada de Jonas, l’ha tret Forlín ben situat. Arribant al primer quart d’hora, possible penal sobre Stuani quan retalla al defensor i cau dins l’àrea. Primera jugada per la polèmica.

Després de dues faltes estavellats els seus llançaments a la tanca per cadascun dels dos equips, el joc ha anat minvant durant una fase de partit poc vistós. Els d'Ernesto Valverde semblava tenien el control del joc, però en el darrer quart del primer temps altre cop el conjunt espanyolista ha sigut qui ha tingut les millors ocasions. Sergio García ha recuperat una pilota en zona defensiva valencianista, i posant la directa cap a porta, ha rematat excessivament creuat. El propi davanter ha intervingut en altre acció deixant per l'entrada d'Hector Moreno, intervenint amb encert el meta Guaita que ha evitat mals majors tapant bé. Un remat de Stuani també s’ha marxat massa creuat a l’esquerra.  El Valencia ho ha intentat amb un xut de Banega a un metre del pal esquerre de la porta de Kiko.

Ocasió espanyolista amb un fort xut de Capdevila que ha tret Guaita i que posteriorment Sergio García ha intentat rematar quedant invalidada l’acció per fora de joc del del Bon Pastor. Per part visitant Víctor Ruíz ha sortit en el lloc del lesionat Costa. L’ex espanyolista s’ha endut per davant en una molt dura entrada a Sergio García, quan sortosament pel defensor,  la pilota ja havia travessat per la línia de fons segons el col·legiat. El penal ha estat ben a prop... En el primer minut del temps d’afegit (ha concedit 3 per les nombroses interrupcions) Sergio García per banda dreta col·loca una bona centrada a la que amb força i amb decisió Wakaso remata de cap al fons de la porteria. Era l’1-0.

En el segon temps, als tres minuts xut de Víctor Sánchez culminant una bona jugada, xuta fort però per sobre el travesser. El propi migcampista perico tindria una bona opció dins l’àrea, però fa un dolent control dins l’àrea, i no pot rematar (49’). Als vuit minuts, el Valencia empata el partit quan una passada en profunditat de Banega per Canales pel centre  l’àrea espanyolista, i aquest de tir creuat col·loca la bola  per sota les cames del d’Alcover enviant la pilota al fons de la porteria espanyolista.

Oportunitat per Verdú que en centre de Stuani, Sergio García li deixa en bona posició, però el remat del de l’Eixample surt desviat (55’).  Gran ensurt en jugada en la que Soldado en recollir un refús dins l’àrea, es gira i rematà estavellant la pilota al pal de la porteria espanyolista (60’). Un minut desprès segona jugada per la polèmica al ser agafat Stuani dins l’àrea per Albelda que el fa caure quan el superava. Esbroncada general pel col·legiat per part de la grada. Una bona acció amb passada amb el cap de Stuani obrint a la banda per Mattioni, acaba amb una centrada del lateral dret que Sergio García dins l’àrea s’entreté i perd la possibilitat.  En una acció en la que no s’ha llençat la pilota fora, l’Espanyol ha tingut un bon contracop però Sergio García no ha escollit la jugada adequada i ha xutat (fluix i ras a les mans de Guatia) quan Wakaso pujava sol a la seva esquerra.

El partit era ben viu i amb bon joc.  Verdú té una bona oportunitat però el seu xut massa centrat el rebutja el meta valencianista. Wakaso, portarà perill per la seva banda però en dues ocasions no precisarà la potència a l’hora de centrar un parell de pilotes amb perill, i es perdran llargs on ningú hi havia.   Ensurt de Mattioni que cau lesionat i s’ha de retirar sent substituït per un Javi López que no ha entrat en el millor moment... Esperem que lo del brasiler sigui només això, l’ensurt i poc més, per que tenint en compte els antecedents...  Al 78’ Kiko atura una rematada de Soldado.

A set minuts i escaig del final, l’Espanyol anota el segon que li donava momentàniament avantatge. Contracop ràpid de Wakaso que obre per Sergio García qui retalla fins a dos cops en la dreta de l’atac perico a Guardado i Mathieu, centra esmortint amb el cap Wakaso per que Verdú l’engalti i l’hagi enviat al fons de la porteria.  Aguirre substitueix a l’autor del gol i col·loca a Baena en la medul·lar. Però l’equip espanyolista no ha sabut matar l’encontre. Ha permès que el Valencia li remuntés en menys de cinc minuts el marcador.  Primer en un desplaçament des de mig camp que Soldado d’esquenes esmorteeix amb el cap per que Jonás ja dins l’àrea, marqui d’un tret ras ajustat creuat després de controlar l’esfèrica amb el cos.

La reacció espanyolista, un llançament és rematat per Colotto, treu un defensor i el posterior remat en colpejar en Baena, la pilota acaba entrant dins, però no puja al marcador per fora de joc.           Ja a l’afegit (3 minuts ha mostrat el cartell), el Valencia col·loca el 2-3 en el marcador. Passada en profunditat de Banega superant a la defensa espanyolista per la seva dreta, i  Soldado qui davant la mitja sortida de Kiko li envia lluny del seu abast.

Però avui el futbol ha sigut just, i s’ha compadit de l’Espanyol. Després de ser expulsat Raul mentre escalfava per dir-li al col·legiat “lo bé que ho ha fet”, jugada de perill però Capdevila centra massa tancat, fàcil per Guaita. Tot sembla perdut, el temps exhaurit, però després d’un llançament de Kiko llarg, Sergio García lluitant davant un defensor que semblava amb la posició guanyada junt a la línia de fons, aconsegueix ficar la bota i enviar un tret que es cola per l’esquerra de Guaita, gairebé sense angle i en el darrer sospir del partit. Celebració eufòrica davant la grada i un punt que vist el que s’ha vist sap a glòria en un molt bon partit.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Mattioni, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; Forlín, Víctor Sánchez; Stuani, Verdú, Wakaso; i Sergio García.
Substitucions: Javi López per Mattioni, m. 76; Baena per Verdú, m. 84.

Valencia CF: Guaita; Joao Pereira. R. Costa, Mathieu, Guardado; Parejo, Tino Costa, Jonas,  Banega; Canales, i Soldado.
Substitucions: Víctor Ruíz per R. Costa, m. 39; Abelda per Tino Costa, m. 46; Feghouli per Canales, m. 76.

Àrbitre: José Luis González González del comitè castellà – lleonès, assistit en bandes per José M. Sánchez Santos i Ignacio Rubio Palomino. Horrible, ha deixat sense sancionar dos possibles penals a l’àrea valencianista. Ha mostrat cartolina groga a Víctor Sánchez, m. 61 per part espanyolista i a Ricardo Costa, m. 23 i Albelda, m. +90 per part valenciansita. Ha expulsat a Raúl Rodríguez quan escalfava a la banda per dirigir-se amb les següents paraules al nefast col·legiat: “Que malos sois, no habéis acertado ni una en todo el partido”. També ha sigut amonestat Héctor Moreno per realitzar observacions d’ordre tècnic un cop finalitzat el partit.  Per part valencianista en el m.39 ha amonestat al ATS per endarrerir la seva sortida al terreny de joc amb ànim de perdre temps.

Gols: 1-0: Wakaso, m. 45; 1-1: Canales, m. 53; 2-1: Verdú, m. 83; 2-2: Jonas, m.87; 2-3: Soldado, m. 91; 3-3: Sergio García, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la 31èna jornada de lliga de 1a. Divisió, disputat aquest vespre de dissabte a l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat davant l’assistència de 24.054 espectadors. A la llotja, presència del President de la Generalitat, el senyor Artur Mas.  Abans de l’inici del partit s’ha guardat un emotiu minut de silenci en memòria de Maraia Teresa Vilarrasa (la sòcia més antiga del RCD Espanyol) i del que fora el millor ciclista català i membre de la secció de ciclisme de l’entitat, el montcadenc Miquel Poblet, tot i que a l’acta el col·legiat només s’ha assabentat, “del fallecimiento de un socio”.