dimecres, 17 d’abril del 2013

L'ESPANYOL CLASSIFICAT
PER LA FINAL DE LA COPA CATALUNYA (3-0)

RCD Espanyol: 3 - UE Llagostera: 0


A la final.

El RCD Espanyol corrent riscos (Sergio García) a menys de quatre dies pel important partit a Getafe, s’ha agafat seriosament una competició que ningú més s’ho pren de debò. Una competició que per no tenir, no té ni data per la final quan encara tots tenim present el que va passar amb l’avortada Supercopa de Catalunya... Una competició de la que vergonyosament ha passat i segueix passant el FC Barcelona, presentant el seu filial per no patir lesions mentre si ho fessin els demés se’ns diria de tot a través dels seus aduladors i servils mitjans de comunicació. Si aquests son els que defensen la catalanitat i una futura lliga catalana, ho tenen clar els que volen una Catalunya lluny d’Espanya. I per últim, una Federació Catalana de Futbol, que és la veritable responsable que el FC Barcelona faci el que li surti dels nassos sempre. Que se’n en foti i jugui quan li roti, amb la impunitat total per part dels dirigents d’aquesta impresentable Federació totalment culer.      

Una competició que la Llagostera ha aprofitat per lluir samarretes clarament  reivindicatives d’una determinada ideologia política, cosa al futbol que en qualsevol competició està prohibida. Abans del partit i per TV3 entrevistant a la parella que mana a l’entitat gironina, hem quedat atònits sentint com es ridiculitzava al cap d’estat espanyol en comentaris que no deixaven de ser de caire polític en to de burla  i per tant no encaixaven en el context futbolístic. Per acabar-ho d’adobar tot, un grup reduït de seguidors darrera la porteria, però ben atapeït de banderes espanyoles, deixaven la imatge del nostre club també a l’alçada dels anteriors, amb càntics polítics i insults al rival. O sigui, tot plegat, un partit polític més que un partit de futbol... Lamentable totalment.

Sortosament els únics que s’han agafat com he dit abans, seriosament el partit, han sigut els jugadors sobre el terreny de joc i en especial els professionals de l’Espanyol que han anat per feina i no s’han deixat sorprendre com sol ser habitual històricament al nostre club quan juga amb rivals de categories inferiors. L'actitut d’aquests seguidors espaÑolistas, de clara també ideologia política, mal servei li fan a l’entitat presidida per Joan Collet.      

El primer temps ha mostrat la diferència de categoria entre ambdós conjunts amb un Espanyol en el que Aguirre ha alineat a jugadors titulars indiscutibles com Sergio García i Héctor Moreno o jugadors bastant habituals com Simao, Javi López o Baena, entre altres del primer equip.     

La semifinal s’ha posat coll avall quan Sergio García amb un gran gol als 9 minuts,  quan s’escapa tot sol intenta la passada al centre, torna a fer-se amb la pilota al rebotar-li en Canal que es llença tapant, i d’un bon toc marca amb un gran llançament que entra per la dreta del porter.

L’Espanyol ha continuat arribant amb perill i una centre Simao remata de cap Raul Rodríguez intervenint bé el meta Wilfred als 14’. Una penetració Javi López per la línia de fons a l’àrea però la rematada de Sergio García en mig d’un munt de defensors s’estavella a les cames d’un jugador de la Llagostera. Als vint-i-un minuts, passada de Sergio García per Petrov qui remata al cos del porter que cobreix bé i rebutja.

Christian Alfonso aprofita una badada de Canal robant-li la cartera, i de xut creuat des de l’esquerra bat a Wilfred amb una pilota que entra ajustat al pal esquerre de la seva porta.  Centrada massa passada de Víctor Álvarez a la que no arriba ningú al remat.

El tercer ha arribat passada la mitja hora de joc quan per banda esquerra de l’atac perico Martin Petrov s’ha marxat i ha rematat fort no blocant Wilfred, i molt oportú a boca de canó, Christian Alfonso marca a plaer.   Per part de la Llagostera, una aproximació als 35’ amb centrada de Nico, però molt segur talla la defensa espanyolista no donant opció.

Al segon temps, treva en els primers compassos,  per tornar a dominar clarament; una arribada per la dreta de Christian Alfonso amb centre que remata fluix de primera Cubillas a les mans del porter. En altre pilota en profunditat per Cubillas dins l’àrea, escorat a la dreta no pot rematar bé enviant l’esfèrica a les mans del porter.

Amb el partit decidit, el ritme ha davallat clarament amb el pas dels minuts, amb domini major dels espanyolistes amb alguna acció aïllada a una i altre porteria, sense majors conseqüències en la primera mitja hora de joc.

En el tram final, major domini de la Llagostera i l’Espanyol sortint al contracop. Perillós llançament amb rosca de Joaquí que s’ha perdut per ben poc a l’esquerra de la porteria de Cristian per banda gironina i un bon xut de Wakaso que ha sortit a la dreta de la porteria.  La millor ocasió dels gironins ha sigut per Jaoquí que penetrant i centrant, no ha arriba per ben poc Marc Sallarés. L’Espanyol ho ha intentat amb una jugada individual de Wakaso i amb un llançament de falta a un pam de la línia de l’àrea de càstig que s’ha llençat sense conseqüències.




Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Víctor Álvarez; Baena, Cristian Gómez; Simao, Petrov, Christian Alfonso i Sergio García.
Substitucions: Cubillas per Sergio García, m. 41;  Colotto, Forlín, Tejera per Javi López,  Héctor Morero i Cristian Gómez, m. 46; Verdú per Simao, m. 56;  Wakaso per Petrov, m. 67.  

UE Llagostera: Wilfred, Segarra, Canal, Vallho, Barón, Masó, Àlex Moreno, Artabe, Nico, Aumatell i Tarradellas.
Substitucions: Enric Pi, Joaqui, Tito per Barón, Tarradellas i Masó, m. 46. Sallarés i Eloy Gila per Aumatell i Nico, m. 69; Ratti per Wilfred, m.72

Àrbitre: Juan Manuel Vico Moreno, de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Sergio García, m.10; 2-0: Christian Alfonso, m.23; 3-0: Christian Alfonso, m.31

Incidències: Primera Semifinal de la Copa Catalunya disputat al Nou Estadi de Tarragona. Joan Collet ha encapçalat la representació oficial del RCD Espanyol acompanyat del vicepresident Albert Garrofé i els consellers Iñaki Pérez de Arrilucea, Montserrat Tordera, Albert Ginjaume i Ramon Robert i el director esportiu Òscar Perarnau. Els jugadors espanyolistes han lluït braçalet negre per les víctimes de l'atemptat de la Marató de Boston.
En les files de la Llagostera varis jugadors que han militat al filial perico com Canal, Pere Tarradellas, Pere Segarra.   





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M