diumenge, 14 d’abril del 2013

L'ESPANYOL GUANYA EL DERBI FEMENÍ DE SANT ADRIÀ












(Mpal. José Luís Ruíz Casado, Sant Adrià del Besós: Josep Maria)


C.E. Sant Gabriel: 0 – RCD Espanyol Femení “A”: 2


L’Espanyol s’ha endut el derbi femení de Sant Adrià del Besós, en guanyar al Mpal. José Luis Ruíz Casado a un Sant Gabriel que en la primera volta havia derrotat per primer cop a les espanyolistes. Les de Luis Carrión s’han pres complida revenja esportiva i han sigut superiors a un Sant Gabriel que ha tingut en el llançament d’una pena màxima abans del descans, la seva gran ocasió de donar un tomb al desenvolupament del partit. Mariajo l’ha aturat i s’ha convertit en la protagonista del matx junt a Mari Paz que amb el seu doblet ha contribuït a sumar una nova victòria pel seu equip.

Luis Carrión ha presentat l’equip de gala (amb l’excepció de la lesionada Willy) davant un Sant Gabriel que es jugava acabar de certificar una classificació per la Copa de la Reina que té al seu abast però que se li complica un xic després d’aquest resultat.  Les blanc-i-blaves espanyolistes, avui amb la segona indumentària, han anat pel partit des d’un bon principi, i una centrada de Débora per la dreta ha acabat sent rematada ficant la bota Mari Paz enviant una pilota elevada que ha batut a la ex espanyolista Marina Marimón. L’equip perico prenia avantatge en el marcador i estigué a punt de deixar-lo enllestit quan Mari Paz fica una bola molt bona dins l’àrea per Monforte qui remata ras superant Marina i quan ja es cantava el gol, la pilota s’estavella a la base del pal dret.

Bona ocasió per les espanyolistes quan a la mitja punta Mary Paz envia una pilota en profunditat per Sandra Vilanova qui s’escapa en un primer moment, però quan la defensora es refà i la cobreix taponant, el seu tret fluix i centrat és aturat fàcilment per Marina.  Una acció individual de Brenda molt bonica, acaba amb un tret massa alt que surt per sobre la porteria gabrielista.

L’Espanyol començà a perdre gas a mida que avançà el primer temps davant l’empenta d’un Sant Gabriel que no es volia rendir tant aviat i el domini passà a les locals clarament. No arribava amb perill a les immediacions de Mariajo, però un gol que compliqués el partit podia i pot arribar de la més inesperada manera. Esther Romero enviava un llançament que sortia fora, fregant el travesser de la  porta espanyolista a la mitja hora de joc. Era el primer avís.   Rocío Serrano botxí de les periques al partit d’anada a la Dani Jarque, tenia una bona oportunitat del seu equip al trobar-se sola en la frontal i enviar un tret, fort però desviat que s’ha perdut força alt (41').  

Al minut 43, en una pilota que era clarament per Mariajo, una lluita dins l’àrea acaba amb la jugadora del Sant Gabriel per terra i Israel Simón del Pino que no ha tingut els miraments del senyor d’ahir a Cornellà davant el Valencia, ha xiulat per molt menys penal. No dic que no hagi existit l’empenta, tot el contrari, però potser com aquesta n’hi ha moltes i malauradament segons a qui, mai es xiulen. El llançament l’executà Georgina Carreras (la ex d’Espanyol, Estartit i Atlético Madrid) enviant l’esfèrica per l’esquerra de Mariajo qui respon amb una excel·lent intervenció rebutjant en primera instància i aturant posteriorment la centrada xut des de la dreta de l’atac local.  Aquesta jugada podia haver variat sensiblement la sort del partit, però la portera sabadellenca del quadre perico ha permès que les de Carrión  marxessin als vestidors amb el triomf mínim esmentat.

En el segon temps altre cop ha sortit fort, colpejant dur, l’equip perico. Als dos minuts, Débora en acció individual ha arribat fins l’àrea i en comptes de centrar, ha enviat un fort però massa centrat tret, que ha aturat Marina.   Als sis de la represa, còrner que executa Meseguer des de la dreta de l’atac perico. Pentina desviat Sonia Matías i en la zona del segon pal, molt oportuna ficant la bota, Mari Paz fent el segon que sentenciava el partit.

L’equip perico disposà de varies accions clares de gol, com una jugada de Mari Paz qui des de la frontal envià una vaselina per sobre el travesser. Abans del quart d’hora, Débora altre cop, acabà una preciosa jugada amb un llançament que s’estavella a la creueta de la porteria de Marina.

Israel Simón del Pino, qui tingué miraments en mostrar una segona cartolina a Helena en el 71’ quan ja l’havia vist en el 62’, no dubtà en mostrar-li la segona a Sandra Vilanova en el 77’ i com ja l’havia vist en el 57’, fou expulsada i acabà l’Espanyol el partit amb deu jugadores sobre el terreny de joc.

Les noies entrenades per Takahisa Shiraishi tingueren varies oportunitats però no afinaren la seva punteria (un parell de llançaments alts) i li fou força senzill a les espanyolistes controlar el partit, trencar el ritme en el tram final amb un munt de canvis (Pereira, Pomares, Andrea Granados que debutava amb el primer equip amb el dorsal 33, i Lara).  Per part local, aparegué en escena la històrica Marta Cubí jugant en posicions avançades (darrerament la havíem vist de central).

Un dels aspectes força més positius d’aquest encontre, la tornada als terrenys de joc de Lara Rabal després de la seva greu lesió. La 21 espanyolista recuperada ja, sortí en el primer minut dels quatre  d’afegit.  I entre substitucions i amb un Sant Gabriel que volia però no podia,  s’ha anat exhaurint el temps,  en un partit en el que ja tot estava decidit, doncs un 0-2 davant d’un enratxat Espanyol, era una llosa massa difícil per aixecar pel conjunt gabrielista.  

L’Atlético de Madrid, serà el proper rival de les periques a la Dani Jarque. L’equip es troba en el seu millor moment. Que duri. Només agrair finalment les facilitats donades pel CE Sant Gabriel a un servidor per el desenvolupament de la seva tasca. Havia que dir-ho.  
  
     

Fitxa tècnica:
CE Sant Gabriel: Marina, Marta Villagrasa, Eva Llamas, Helena, Estella, Esther Romero, Albita Mena, Georgina, Carla, Rocío i Cristina Baudet.
Substitucions: Carol per Albita, m.58; Liria per Cristina, m. 66; Mónica Orteu per Esther Romero, m. 78; Marta Cubí per Carla, m. 87.   

RCD Espanyol: Mariajo; Núria, Marta Torrejón, Vanesa, Sonia; Meseguer, Vilanova; Débora, Monforte, Brenda; i Mari Paz.
Substitucions: Andrea Pereira per Débora, m. 83; Alba Pomares per Brenda, m 86; Andrea Granados per Mari Paz, m. 87; Lara per Meseguer, m. 91.

Àrbitre: Israel Simón del Pino.  Ha mostrat cartolines grogues a Esther Romero, m. 38, Albita Mena, m. 56 i Helena Serrano, m.62 per part local,  i a Marta Torrejón, m. 43, Monforte, m. 80 i Sandra Vilanova (57’ i 77’) sent expulsada.   

Gols: 0-1: Mari Paz, m. 7; 0-2: Mari Paz, m. 51.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 27na. del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat en el Mpal. José Luís Ruíz Casado de Sant Adrià del Besós. Bastant públic, amb presència de bastants seguidors espanyolistes. En la plantilla gabrielista tota una col·lecció de jugadores que han militat en el futbol femení espanyolista tant en el primer com en el segon equip:  Marina Marimón, Carol Miranda, Rocío Serrano, Georgina Carreras, Marta Cubí, Aida García, Mónica Orteu, Eva Llamas, Carla Gómez, així com la portera suplent Berta Noguera.  Cel serè, ambient assolellat, i temperatura força càlida al sol, gairebé més de juny que d’abril.



  PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

.CLASSIFICACIÓ PTS PJPG PE PP GFGC
1
ATHLETIC CLUB
682721517721
2
F.C. BARCELONA
672721428612
3
ATLÉTICO DE MADRID
632719626115
4
LEVANTE U.D.
592719264419
5
R.C.D. ESPANYOL
502715574323
6
RAYO VALLECANO
472714587743
7
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
4227133116170
8
C.D. SANT GABRIEL
362710683541
9
REAL SOCIEDAD
332796123937
10
SPORTING CLUB HUELVA
312794143650
11
F.C. LEVANTE LAS PLANAS
292785143142
12
SEVILLA F.C.
242766152846
13
VALENCIA C.F.
242773172748
14
U.D. COLLERENSE
232765164172
15
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
152736182765
16
S.D. LAGUNAK
127012610119











S E N T I M E N T P E R I C O . C O M