diumenge, 19 de maig del 2013

ES CONSUMÀ L'ELIMINACIÓ.
EL FEMENÍ, VIGENT CAMPIÓ DE COPA, CAU A QUARTS (2-1)


UD Levante: 2 –RCD Espanyol Femení “A”: 1

 

Final de cicle.


El RCD Espanyol no ha pogut revalidar el títol de Copa de la Reina de la que era vigent campió. Ha caigut en el torneig del KO, i en la primera ronda disputada davant la UD Levante.  Li ha mancat un gol, en un partit en el que les espanyolistes s’han avançat mitjançant Vanesa Gimbert, però abans del descans les granota han capgirar el marcador i han decantat l’eliminatòria al seu favor.
 
Després del pobre joc exhibit al partit d’anada a la Dani Jarque, en un partit en el que les espanyolistes van igualar el resultat en el 94’ i de penal bastant dubtós, davant un Llevant amb dos pilotes estavellades al travesser, ja poques esperances feia concebre  aquest partit de tornada davant un equip com és el valencià que de la mà d’Antonio Contreras, es tanca força bé i sap treure profit al màxim d’unes jugadores on tret de les més veteranes en defensa, no hi ha grans noms.
 
Però en canvi les coses se li posaven força bé al quadre espanyolista quan tot just s’havia complert el primer quart d’hora, l’equip de Luis Carrión s’avançava amb un gol de Vanesa en rematar un servei de cantonada executat des de la dreta i passat. El cop de cap de la central espanyolista  al fons de la porteria granota entrant sota el travesser; precisament Vane fou també l’autora de l’únic gol espanyolista al partit d’anada. Sis minuts abans ho havia fet el Llevant quan un llançament des de fora de l’àrea és rematat per Peque al fons de la porteria, però el gol no va pujar al marcador per situació antireglamentària.
 
Però la jugada clau del partit arribà al minut 31. Marta Torrejón comet un imperdonable error per una jugadora de la seva categoria, quan al controlar una pilota la bola li passa per sota i Peque aprofita el regal marxant sola cap a la porteria de Mariajo i un pam abans d’entrar a l’àrea, la fa caure la central espanyolista. Ayza Gámez li mostra la vermella directa, circumstància que deixa a l’equip amb deu jugadores per la resta de partit. La falta molt perillosa seria una ocasió de les locals que acabaria amb un llançament que Mariajo amb una gran intervenció aconsegueix enviar a còrner salvant al seu equip.
 
Però tan sols sis minuts després, el Llevant empatà l’encontre  mitjançant un remat d’Alicia. Servei de banda a la dreta de l’atac local, pilota per  qui penetra per la lateral de l’àrea i assisteix a Alicia qui bat amb un bon tret a la meta Mariajo.  Abans del descans, el Llevant capgira el marcador. Contracop per la dreta de l’atac valencià amb xut de Buceta, i després de varis refusos en curt, Alharilla marca el segon que decantava l’eliminatòria per les valencianistes.   
 
En el segon temps, àrdua tasca la del conjunt de Luis Carrión amb un Levante ben situat jugant amb el marcador a favor i amb superioritat numèrica.   Fou en el 77’,  quan un llançament de cantonada des de l’esquerra de l’atac perico acabà estavellant-se a la part superior del travesser.  Un  gol espanyolista donava el passi a semifinals pel doble valor dels gols en camp contrari. Però l’equip valencià es defensà molt bé mantenint la renda aconseguida i inclòs tingué ocasions mitjançant Alharilla (79’) i Buceta (87’).
 
El marcador no es va moure més, i l’equip espanyolista culmina una temporada per oblidar. Segona de retallades, amb un cinquè lloc a la lliga i l’eliminació prematura a quarts de final. Al bombo del sorteig de les semifinals, no hi serà la bola del RCD Espanyol. Si la del Prainsa, Atlético de Madrid i FC Barcelona que pot acabar fent doblet. Si això és el que alguns dirigents del nostre club volien, un Femení de mitja taula sense aspiracions mentre l’etern rival es converteix en dominador del futbol femení, doncs felicitats per què ja ho han aconseguit.  Servidor pensa...  amb el que cobra Petrov...  
 
 
 
 
Fitxa tècnica:
UD Levante: Paños, Maider, Prim, Ruth, Mariajo, Alicia, Peque, Alharilla, Alba, Buceta i Bernauer.
Substitució: Nerea per Alicia, m. 86.
 
RCD Espanyol: Mariajo;  Núria, Marta Torrejón, Vanesa, Sonia Matias;  Vilanova, Meseguer; Debora, Monforte, Willy;  i Mari Paz.
Substitucions: Brenda per Núria, m. 74; Pereira per Sonia Matías, m. 48.
 
Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez, del comitè territorial valencià. Ha expulsat amb vermella directa a Marta Torrejón, m.31.
 
Gols: 0-1: Vanesa, m.16; 1-1: Alícia, m.37;  2-1: Alharilla, m.43.
 
Incidències: Encontre de tornada dels Quarts de Final de la Copa de S.M. La Reina, disputat ahir dissabte a la tarda, al Camp Mpal. Polideportivo de Nazaret, a Valencia.  Aquesta eliminatòria era un duel fratricida entre els dos equips amb més títols conquerits de Copa de la Reina (6 cadascun).





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M