diumenge, 22 de desembre del 2013

EL MILLOR COMIAT DE L'ANY A CAN PERICO.
4-2: GOLEJADA ALS DUBTES I ALS DEBATS ARTIFICIALS.

RCD Espanyol: 4 -Real Valladolid: 2

Contundent i balsàmica victòria per tancar l’any, la que ha aconseguit aquest migdia el quadre de Javier Aguirre davant el Real Valladolid. Des del punt de penal obria la golejada Sergio, mentre que Stuani fent el segon i el quart, i Víctor el tercer, completaven la golejada dels espanyolistes. En el tram final, relaxació i després nervis i desajustos,  demostrant-se altre cop  que quan l’equip aixeca el peu de l’accelerador l’equip ho passa malament, encara que tingui una renda com avui de quatre gols d’avantatge. De totes maneres, aquests dos gols del Valladolid, queden com a simple anècdota sense major importància. Les festes nadalenques seran passades amb alegria i satisfacció per la família perica, que al menys respira a fons amb aquest triomf.

Als quatre minuts de joc, Jesús Rueda a “ l’estil Torje” feia caure a Stuani dins l’àrea entrant fort i sense necessitat, i el col·legiat Mateu Lahoz davant la claredat de l’acció no ho dubtà ni un instant assenyalant el màxim càstig. L’executà Sergio García amb un bon tret per alt, a la dreta de Mariño, imparable. L’Espanyol afrontava el darrer encontre de 2013 tal com Aguirre hagués volgut a priori, o sigui, marcant primer i deixant que fos el Real Valladolid qui tingués que córrer riscos davant un Espanyol ben plantat i animat pel gol.

Als set minuts, cartolina per Víctor Sánchez –una més per la col·lecció –. La primera aproximació dels de Pucela, fou als deu minuts quan una centrada d’Ebert fora rematada en posició forçada pel golejador Javi Guerra, fora. Stuani, amb un bon retall, ho prova amb un llançament que atura Mariño llençant-se a la seva esquerra.

El quadre castellà tingué que efectuar la seva primera substitució als vint-i-un minuts per lesió d’Ebert, sortint Omar en el seu lloc. Seria precisament el ressent ingressat al terreny de joc qui ho intentaria amb un centre xut molt tancat que aturaria Kiko en el 24’.  En una puntada llarga del d’Alcover per Stuani, aquest ha pentinat l’esfèrica sent  Sergio García qui ha penjat i Mariño ha refusat la bola de punys amb molts problemes davant Córdoba. L’Espanyol controlava la situació i arribava al primer terç de partit sense patir en defensa cap situació compromesa i controlant el partit.

L’Espanyol sense preses però sense pauses, buscava aprofitar alguna jugada de les que de tant en tant tenien lloc, i solucionar l’encontre. En una recuperació David López habilità per Sergio qui veu sol a la frontal a Víctor Sánchez qui envià un tret que aturà Mariño. I al 36’, arribà la jugada que encarrilava l’encontre. En tres tocs l’Espanyol anota; primer recupera ben amunt, combinà Sergio García fent-li arribar l’esfèrica avançada per Stuani qui supera al meta visitant amb un remat creuat.

El gol dona ales als espanyolistes que passen a ser dominadors d’aquests deu darrers minuts de joc del primer temps. Córdoba al 40’ en jugada individual després d’un bon retall xuta, aturant Mariño. Però seria al 42’ quan el Real Valladolid tindria l’ocasió més clara del primer temps i de tot el partit quan s’escapa Oscar en l’única errada defensiva fins el moment i davant Casilla en l’u contra u, no pot superar al meta espanyolista qui es fa amb la pilota evitant que el Real Valladolid tornés a ficar-se en el partit.

En el segon temps, l’Espanyol assetjaria l’àrea visitant en varies accions amb relatiu perill com un servei de cantonada executat per Simao que no bloca Mariño, un remat forçat de Sergio García, o una altre acció en la que el del Bon Pastor intentà quelcom molt difícil ficant per Stuani una pilota elevada per sobre el defensor.

Tingué el 3-0 l’Espanyol en una claríssima oportunitat de Sergio García qui rebent tot sol una passada d’or de Simao, amb tot a favor engalta malament el seu remat enviant l’esfèrica fora.  La rèplica visitant dos minuts després amb un xut de Javi Guerra que aturà amb seguretat Kiko llençant-se a la seva esquerra.

Aguirre que havia fet dos canvis en una rara circumstància amb un minut i escaig de diferència, entrant primer Raul Rodríguez per David López, i posteriorment sacrificant a un dels dos davanters (endevineu quin?), per situar a Alex Fernández a la mitja punta tornant al 4-2-3-1. Efectivament Jhon Córdoba fou el substituït tot i fer un gran partit movent-se molt bé per tota la davantera, dominant totes les facetes del joc ofensiu, menys el remat a gol... Per contra, Sergio García acabaria l’encontre com home més en punta.

Alex Fernández es fabricà ell solet una jugada en la que primer perd, recupera lluitant-la entre dos defensors que tenien guanyada la posició, s’endinsa a l’àrea i dona una passada de la mort per Víctor Sánchez que no desaprofita amb un fort tret a l’escaire. Era el 3-0.  Es sentí de bona part de la grada allò de “Alex, titular” en al·lusió directa a l’oblit del mexicà envers al migcampista procedent del Castilla. Aguirre tampoc es llençarà pedres a la seva pròpia teulada i si veu que compleix el noi, els seus bons minuts tindrà tot i ser fins ara una peça que no li acaba d’encaixar al mexicà al menys en el 4-4-2.  Altre cosa és a la mitja punta ara que sembla que el tècnic acaba de cansar-se del poc rendiment de Pizzi, fins ara qui jugava en aquesta posició.

Només dos minuts després del tercer i en ple festival perico, arribaria el quart. Obertura d’Alex a l’esquerra per que Víctor Sánchez col·loqui una gran centrada al bell mig de l’àrea en la que Stuani remata de primera al fons de la porteria.   Quatre minuts després, el Real Valladolid anotaria el seu primer gol quan una pilota centrada des de l’esquerra és rematada de cap, com no, per Javi Guerra al fons de la porteria.

L’Espanyol desconnectà amb tot ja decidit. El Real Valladolid per qüestió de dignitat intentà maquillar encara més el marcador massa fort encaixat. Mentre, a la grada, ni amb 4-0 hi ha pau. Com sempre, el “crit favorit” de guerra de la Curva RCDE - el famós Puta B...”- es xiulat per espectadors d’altres zones, i reacció amb crits de “Menos silbar i más animar”. Espectacle dantesc quan l’equip guanya i tot anava rodat, esclaten les disputes entre la pròpia afició...  Es recondueix la situació i l’estadi acaba fent varis cops l’onada.

Mentre, Héctor Moreno llençant-se a la gespa al tall evita mals majors, però en el 88 i mig, falta perillosa a pocs metres de la frontal. La llença molt murri Víctor Pérez rasa i pel centre aprofitant que la tanca s’alça, i l’esfèrica acaba dins la porteria de Casilla. Encara l’equip  de JIM tingué una acció en la que una pilota centrada des de l’esquerra per Oscar fou rematada de cap fora per Javi Guerra, a dos metres del pal esquerre. Sergio García, entrant ja en temps d’afegit, deixaria un bon detall marxant-se de fins a tres adversaris, però errà la centrada final massa curta. S’exhauriria els tres d’afegit sense cap incidència més, i l’Espanyol tancaria l’any amb una necessària i merescuda victòria, arribant als 22 punts.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez, Stuani, Simao; Sergio García i Jhon Córdoba.
Substitucions: Raul Rodríguez per David López, m. 57; Alex Fernández per Jhon Córdoba, m. 58; Víctor Álvarez per Simao, m. 74.

Real Valladolid: Mariño; Rukavina, Valiente, Jesús Rueda, Peña; Rossi, Álvaro Rubio; Ebert, Óscar, Bergdich; i Javi Guerra.
Substitucions: Omar per Ebert, m. 21; Víctor Pérez per Álvaro Rubio, m. 55; Larsson per Jesús Rueda, m. 64;

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz,  del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Pau Cebrián Devis i Jon Núñez Fernández. Ha mostrat cartolines grogues a Víctor Sánchez, m. 7; Fuentes, m. 26; Simao, m. 40 per part espanyolista i a Jesús Rueda, m. 4 per part visitant, en la jugada que ha suposat el penal que ha significat el primer gol perico.

Gols:  1-0: Sergio García, m. 5; 2-0: Stuani, m. 36; 3-0: Víctor Sánchez, m.67; 4-0: Stuani, m. 70; 4-1: Javi Guerra, m. 74; 4-2: Víctor Pérez, m. 88.

Incidències: Encontre corresponent a la 17èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat davant 16.915 espectadors.