dimecres, 22 de gener del 2014

BON PARTIT DE L'ESPANYOL,
TOT I TORNAR A PERDRE 0-1.







RCD Espanyol: 0 – Real Madrid CF: 1

No hi ha hagut sorpresa. Altre cop el Madrid ha guanyat i per idèntics guarismes que en l’encontre de lliga de fa uns dies. Però en aquesta ocasió, a la lluita, a l’esforç dels pericos, també si han unit algunes clares ocasions que haguessin fet mereixedors al quadre de Javier Aguirre d’empatar el partit. S’ha de reconèixer que el Madrid ha disposat també de clares ocasions convertint a Kiko Casilla en el millor dels blanc-i-blaus, però no menys es cert que en el tram final del partit l’Espanyol ha tancat al Madrid a base d’empenta i orgull i John Córdoba ha tingut en els seus peus l’empat al minut 83.

L’equip perico al minut i mig ha arribat mitjançant Torje a l’àrea blanca amb un centre que tocant en un defensor ha acabat a la xarxa lateral. El Madrid ha replicat ben ràpid i als 3’ Ronaldo ha retallat i ha enviat un tret creuat que ha sortit a la dreta.  A una passada de Pizzi per Sergio García, ha arribat primer Pepe evitant la rematada del davanter espanyolista molt actiu tot el partit.

L’Espanyol ha tingut una molt clara oportunitat als 18 minuts de joc. Una bona acció de Lanza combinant en curt amb Sergio García qui guanyant línia de fons ha obert enrera per Pizzi qui amb tot a favor ha rematat per sobre el travesser.  La resposta dels blancs no s’ha fet esperar i només tres minuts després Ronaldo remata ras superant Kiko i la fortuna es decanta del bàndol espanyolista doncs l’esfèrica s’estavella a la base del pal i no entra.

Als vint-i-cinc minuts s’ha acabat el que es donava. El Madrid que no acostuma a perdonar gaire, ha establert el que seria resultat final del partit quan una pilota servida per Arbeloa ha estat pentinada per Bale, i ha rematat de cap Benzemá sense que Kiko que toca l’esfèrica pugui evitar que la bola entri ajustada a la dreta.

Amb aquest gol el Madrid no ha corregut cap tipus de riscos, sortint al contracop i esperant alguna que altre badada d’un Espanyol que ha avançat línies intentant la proesa d’empatar un partit que s’ha posat coll amunt amb el gol blanc. Gol, que cal dir, ha celebrat bona part de l’estadi dons altre cop la presència de seguidors blancs ha sigut massiva i bé que ho haurà notat les paupèrrimes arques blanc-i-blaves.  

Abans del descans, ocasions dels madridistes: Benzemà després d’una pujada de Marcelo, envia un xut creuat. Al 36’ altre cop l’autor del gol, aturant Kiko el tret creuat, i en el 43’ lliure directe que altre cop Kiko amb una gran intervenció evita el gol del Madrid en l’execució de Bale. En el darrer minut centre de Marcelo i Di Maria en errada defensiva espanyolista, remata a plaer fort, però sortosament per sobre el travesser. Descans, que li convenia al quadre perico que ho estava passant força malament.

En el segon temps Aguirre situa a Alex sobre la gespa en detriment de Lanza. Al minut centre de Ronaldo al que Kiko li queda curt el refús i Bale remata tal com li venia, per sobre el travesser.  Al 49, Torje en jugada individual es marxa de dos adversaris, i al entrar per la lateral de l’àrea cau entrat per un defensor blanc. L’àrbitre no ha xiulat res i s’han començat a sentir els primers càntics que tots sabem, de com guanya el Madrid ...

L’Espanyol començava a jugar, a moure bé l’esfèrica i arribar al menys fins les immediacions de l’àrea blanca. Al 53’ Sergio García sembrava el terror en la cobertura madridista, primer en jugada individual retallant i xutant amb rosca marxant-se la bola fora per ben poc. Un sol minut després altre cop el del Bon Pastor es marxa superant a dos defensors però quan havia fet el més difícil, el seu xut surt un metre a l’esquerra de la porteria blanca.  Eren els millors minuts del quadre català.  Però el Madrid dona mostres de perill a la mínima i Di Maria fica una bola d’or per Ronaldo qui elevant per sobre Kiko,  envia la bola per sobre el travesser.

Reacciona el Madrid que ho estava passant malament i en dues ocasions mitjançant Arbeloa arriba amb perill a l’àrea local. En la primera fent la paret amb Benzemá, salva Kiko en una gran intervenció. En la segona oportunitat altre cop el meta d’Alcover es llueix i tan sols dos minuts després d’una greu errada de Sidnei, Benzemá es trobarà altre cop amb un dels metes més en forma de tota la lliga, rebutjant la rematada del francès i allunyant com ha pogut posteriorment el propi Sidnei.  Genial Kiko Casilla.

A partir del 73’ altre cop l’Espanyol tanca al Madrid al seu camp i posa setge a la seva porteria. Aguirre havia donat entrada a Córdoba en el lloc de Torje.  Seria el davanter colombià qui gaudiria de la més clara de tot el partit quan en el 83’ s’escapa pel centre en rebre com no de Sergio García, i entrant a l’àrea davant Iker Casillas, remata al cos del porter blanc malbaratant la més clara per igualar el partit. 

En el 88’ Stuani surt per Pizzi, i l’Espanyol tot voluntat, es llença a la desesperada a l’atac en l’intent d’empatar un encontre davant tot un Madrid. A la sortida del primer dels 3 serveis de cantonada consecutius, Alex tenia forat, però el seu xut molt dolent no va a porta, colpeja en Héctor Moreno i té lloc una carambola entre defensors (Marcelo i Ramos), sense que ningú dels atacants aconsegueixi ficar-la dins en mig del batibull.  En els tres minuts d’afegit l’Espanyol donaria tot el millor de si mateix, però seria tasca totalment impossible.  El mal àrbitre Clos Gómez ignoraria unes clares mans de Illarramendi quan una bola centrada colpeja en el seu braç.  Finalment una volea d’Alex en el darrer instant es marxaria fora i amb ella qualsevol possibilitat d’aconseguir un empat al que han optat fins el darrer segon del partit.         


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Raul Rodríguez, Sidnei, Héctor Moreno, Capdevila; Víctor Sánchez, Abraham; Torje, Lanza, Pizzi; i Sergio García.
Substitucions: Alex per Lanza, m. 46; Córdoba per Torje, m.75; Stuani per Pizzi, m. 88.

Real Madrid: Casillas; Arbeloa,  Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Modric, Illarra; Bale, Di Maria, Cristiano Ronaldo; i Benzemá.
Substitucions: Xabi Alonso per Di Maria, m. 72; Isco per Benzemá, m. 76; Jese per Bale, m. 90.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Pau Cebrián Devís i Luis Fernando Marco Martínez. Cartolina groga a Víctor Sánchez, m. 82, i Abraham, m. 90 per part local i a Sergio Ramos, m. 72 per part madridista.

Gol: 0-1: Benzemà, m. 25

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels Quarts de Final del Campionat d’Espanya – Copa S.M. el Rei, disputat a l’Estadi del RCDE a Cornellà – El Prat amb la presència de 30.837 espectadors.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M