dissabte, 25 de gener del 2014

L'ESPANYOL EMPATA A VALENCIA (2-2), EN UN VIBRANT PARTIT

CF Valencia: 2 - RCD Espanyol: 2

Es trenca el malefici davant el Valencia.

L’Espanyol ha sumat un punt davant el Valencia a Mestalla, en un partit intens, amb gols, jugades polèmiques i estones de bon futbol. Els d’Aguirre han fet un bon partit i han arrencat un empat on el tècnic mexicà no havia puntuat encara en cap de les visites amb els seus anteriors equips.    

Amb la alineació “clàssica” (tret de la baixa de D. López, jugant en el seu lloc un Abraham incommensurable en els darrers partits), l’Espanyol feia front a un Valencia que tot i que no travessa el seu millor moment, sempre és un rival a tenir en compte i més al seu estadi.

Córdoba ens sorprèn a tots als dos minuts deixant anar un gran tret des de la frontal  després de rebre d'esperó d’un magnífic Sergio García. L'Espanyol cobrava avantatge en el marcador...  Però el Valencia reacciona i avisa: Bona centrada de Guardado que rebutja Colotto a córner avançant-se a Alcácer. Poc li durà l'alegria al quadre espanyolista quan pel centre, fica un bola per alt Banega superant la defensa espanyolista, té la intenció de tocar l’esfèrica Jonás si és que no l’acaba tocant,  i  la bola li cau a Alcácer que afusella Kiko. El gol deixa moltes dubtes, moltes, sobre la situació reglamentària o no del jugador valencianista, doncs Jonás fa intenció de tocar-la i per tant intervé en l’acció clarament. El col·legiat no obstant erra en la seva decisió i  donà validesa al gol...

El Valencia amb l’empat se n’anà a dalt i arribà amb certa claredat donant  algun que altre problema  de consideració en varies accions que no poden finalitzar.  En el 18' jugada de Sergio García deixant per  un Stuani que acaba llençant des de la frontal per sobre la porteria valencianista.  Posteriorment seria Simao qui ho prova amb un llançament llunyà, que surt  fora a la dreta després de rebre, com no!...  de Sergio García.  En el 24' Jonás tornant boig a Javi López dins l'àrea amb varis retalls, dubta com finalitza la jugada davant el lateral espanyolista que l'aguanta com bonament pot, i finalment Colotto talla de cap, el centre del valencianista.

Gran ocasió en el 26' amb Sergio García com a protagonista controlant amb el pit i enviant un fort centre-xut sense que Córdoba per poc pugui tocar l’esfèrica lo just.  Hécotr Moreno –que en els darrers encontres està agafant el seu millor nivell - salva al seu equip en la contra següent a la jugada esmentada, quan al tall llençant-se sobre la gespa molt bé, ràpid, evita que Guardado remati a porta. Córdoba en un contracop que travessa tot el camp, rellisca en el moment més inoportú quan seguia Abraham la jugada.  El partit és força obert i el ritme frenètic.

Però el Valencia capgira el marcador amb un segon gol. Córner des de l’esquerra llençat per Piatti, i rematant de cap saltant bé i anticipant-se a Víctor Sánchez, Jonás envia al fons de la porteria espanyolista superant a Kiko.  Al 36' treu Simao un còrner que hagués pogut significar la igualada, doncs remata de cap Colotto salvant sota pals Guardado i un altre defensor que al uníson refusen la pilota.

I arribant al final del primer temps, en el 43’ gran control de Sergio García, qui la fica amb un bon passi interior per Córdoba, que la lluita i quan estava a punt de perdre la pilota, aconsegueix recuperar-la trepitjant dins l’àrea en horitzontal , i Mathieu fica la bota innecessàriament fent caure al colombià i comet clar penal. L'executa Sergio García perfectament, amb un tret a l’escaire dreta, totalment imparable. Seria el 2-2 que acabaria sent definitiu.

En el segon temps (47’), el perill sovinteja l’àrea perica quan  es passeja la centrada de Joao Pereira, i sortosament no arriba ningú al remat. Arribant al 49’ l’Espanyol ha pogut fer el tercer després d’una gran acció de Sergio García que rep la bola elevada del colombià i  recolzant-se l’esfèrica amb el braç dret, controla i posteriorment remata per sobre la porteria local.  La rèplica local en el 51’ a càrrec d’Alcacer quan després de fer-se amb la bola d’un refús d’Héctor Moreno llençant-se a la gespa interceptant el centre previ, ho té tot al seu favor, però envià la seva forta rematada per sobre la porteria de Kiko.

En el 55’ després d’una jugada de Sergio García en la que talla un defensor la passada a l’espai per Víctor, és Abraham qui recupera i acaba ficant la bola d’or per Víctor Sánchez que retalla a Mathieu deixant-lo assegut, però triga massa en rematar i ficant el peu per darrera Guardado li desbarata l’ocasió.

Al 60’ els locals reclamaren mans de Fuentes, per considerar que li tocà al braç, quan s’enganxa al cos el braç dret, però la pilota l’acaba colpejant a l’esquerre, totalment obert.    Víctor Sácnhez rebutjà a córner ficant el cap avançant-se al davanter local després que Guardado es marxés per l’esquera superant a Javi López i centrés una perillosa bola.

Minut 69: La gran ocasió per endur-se el partit. Pilota llarga, pentina Sergio i Córdoba girant-se, protagonitza una gran escapada des del mig del camp, no pot seguir-lo Costa -el darrer defensor- i el colombià entrant a l’àrea  ha rematat ja esgotat i amb poc angle,  enviat la pilota creuada sortint fora a l’esquerra a poc més d’un pam del pal.  Una gran oportunitat per posar-se per davant l’equip de Javier Aguirre.

Entrant al darrer quart el Valencia es bolca a l’atac davant un Espanyol que comença a cedir massa terreny. Els atacants pericos comencen a donar clares senyals d’esgotament i darrera es comença a incórrer en l’equivocació de no aguantar més l’esfèrica i rebutjar contínuament en llarg, fet que dona al Valencia la possessió total de l’esfèrica i que es jugui ja fins el final a terreny espanyolista.   Perill en varis llançaments de cantonada en les que la cobertura perica s’ha d’emprar a fons.

Al 77’ Kiko evita el tercer després d’un llançament des de fora de l’àrea de Michel que envia a córner el d’Alcover protagonitzant una estirada antològica de les del seu repertori. El Valencia tanca als espanyolistes que ho passen malament davant l’empenta che. Fuentes allunya com pot una pilota centrada per Jonás.

Salvats uns petits instants jugant amb 10 per que Héctor Moreno estava sent atès per un cop rebut. Arribàvem a aquest punt al 88’ amb l’emoció per la incertesa del marcador i amb un Espanyol que mica a mica va agafant aire esperant el xiulet final. Fernández Borbalán ha afegit 3 minuts, l’Espanyol ja no tenia forces per intentar assaltar Mestalla. Aguirre havia fet els tres canvis en els darrers onze minuts i els dos últims per esgotar el temps de manera clara. Calia evitar desencisos com els viscuts en pretèrits partits en aquest estadi.  Passant el 93’ la darrera pel conjunt che: Centre xut de Piatti, i  es fa amb la bola Kiko Casilla aturant amb problemes, però aturant en definitiva.

Després de la remuntada davant Alcorcón, de perdre dos cops per la mínima encaixant només dos gols davant l’imperi blanc (pots ho poden dir això), del triomf mínim i poc merescut davant el Celta, i de l’empat d’avui a Mestalla, l’equip sembla haver passat el pitjor moment d’incertesa i de confiança. Aguirre se n’està sortint malgrat la furibunda censura dels socis més crítics vers el mexicà  (amb tot el dret de pensar lliurement tal com cadascú vegi el futbol), i d’algun mitjà de comunicació que tots sabem (per estrictes interessos i motius particulars bastards). El proper partit de lliga al camp del Betis... Aquest partit, coneixent la idiosincràsia i la història del nostre club, aquest si que em fa força por...  


Fitxa tècnica:
Valencia CF: Diego Alves, Joao Pereira, Ricardo Costa,  Mathieu, Guardado; Oriol Romeu, Parejo; Jonas, Banega, Piatti; i Paco Alcácer.
Substitucions: Michel per Banega, m. 61; Canales per  Parejo, m. 74; Pabón per Paco Alcácer,  m.81

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; Víctor Sánchez, Abraham, Stuani, Simao; Sergio García i Jhon Córdoba.
Substitucions: Alex per Jhon Córdoba, m. 79; Víctor Álvarez per Simao, m. 87; Raul Rodríguez per Abraham, m. 91. 

Gols: 0-1: Jhon Córdoba, m. 2; 1-1: Paco Alcácer, m. 6; 2-1: Jonás, m. 32; 2-2: Sergio García (p), m.45.

Àrbitre: David Fernández Borbalán, del comitè territorial andalús, assistit en bandes per Raul Cabañero Martínez i Jorge Canelo Prieto.  Cartolines grogues totes per jugadors valencianistes:  Oriol Romeu, m.9; Mathieu, m.44; Jonás, m. 56. Ha amonestat a Joao Pereira quan ja havia finalitzat el partit i sobre la gespa encara, li ha fet observacions a les decisions tècniques del col·legiat.

Incidències: Encontre corresponent a la 21èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió disputat aquest vespre de dissabte, a l’Estadi de Mestalla. L’Espanyol amb la segona indumentària però amb pantaló blanc per diferenciar-se del conjunt valencianista.  




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M