dimecres, 8 de gener del 2014

A ALCORCÓN, L'ESPANYOL NO ESTÀ A L'ALÇADA,
I CAU DERROTAT COMPLICANT-SE L'ELIMINATÒRIA (1-0)

AD Alcorcón: 1 – RCD Espanyol: 0

Altre dolent partit, i pitjor resultat.

Segona derrota consecutiva en poc més de setanta-dues hores de diferència de l’equip espanyolista. En l’encontre d’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei, el quadre català ha caigut al Mpal. Santo Domingo donant una imatge molt dolenta davant un conjunt d’inferior categoria, que inclòs ha estat a punt de fer el segon gol tot seguit després del primer, fet que encara hagués posat molt més complicada del que ja està l’eliminatòria. Una errada greu de Germán, un penal no assenyalat d’aquesta rèmora de l’arbitratge que atén pel nom de César Muñíz, i un parell d’accions en atac amb desencert cara a porta, seria la descripció a grans pinzellades, de les claus d’aquest partit.

Un Espanyol que surt a mantenir l’empat a zero, garrepa en quant a ambició i aspiracions. Lent, parsimoniós, amb errades en la circulació de l’esfèrica i amb dificultosa construcció ofensiva. Amb tot, partits controlats mantenint l’empat inicial esperant que arribi l’ocasió decisiva. Però  el que arriba és una catastròfica errada d’un dels nostres. Un dia és el central, altre dia el lateral, avui el porter. I llavors, aquest castell de naips, s’enfonsa sistemàticament sense que ni els canvis ja forçats per les circumstàncies en el joc i els condicionaments del marcador, puguin alterar una situació de la que sembla aquest equip no té recursos per superar.      

Avui era el primer dels partits amb Alfredo Tena a la banqueta en lloc de Javier Aguirre, castigat amb quatre partits per no tenir més cura del seu vocabulari i mesurar més les conseqüències del que li surt de la seva boca. Aguirre ha donat oportunitats a diversos homes que no venen sent titulars a la lliga, però tampoc es pot dir que a l’equip no hi haguessin també jugadors titulars d’aquest conjunt. Això si, faré notar que de l’onze que el mexicà ha alineat avui a Alcorcón, 4 d’ells la passada temporada jugaven a Segona A, i 1 a la Segona B.

Tot i aquesta precisió, l’equip estava obligat i sobre tot capacitat per doblegar al quadre madrileny i encarrilar l’eliminatòria. Però malauradament ha succeït tot el contrari; és el conjunt madrileny qui compta amb un molt bon resultat que obligarà als espanyolistes a vèncer per dos gols de diferència. Per què per la institució espanyolista al marge del RIDÍCUL que suposaria quedar eliminat, al marge de les il·lusions i esperances de l’afició un cop més trencades de soca-rel amb una prematura eliminatòria a mans d’un segona, el pitjor de tot afecta a la part econòmica de l’entitat amb vistes d’una hipotètica eliminatòria Espanyol – Real Madrid.  El RCDE no pot prescindir d’uns ingressos que podrien anar molt bé a la paupèrrima tresoreria espanyolista.

En quant al joc, poc, molt poc per explicar.  La primera aproximació ha arribat als 9' de joc en un ràpid contracop per banda esquerra amb jugada de Sergio García qui centra per un complicat control de Thievy d'esquenes que ni ell ni Pizzi  - aquest després que Lanza li esmorteís la pilota -, han pogut treure'n profit.  

La jugada clau del partit arribava abans dels vint minuts de joc. Sidnei recuperant una esfèrica a la parcel·la ampla del camp es marxava amb força posant la directa i quan  entrava a l'àrea un defensor local el fa caure entrant-li per darrera. No xiula res aquesta autèntica calamitat per l’arbitratge que és Muñíz. 

L’Alcorcón mostra senyals de vida passat l’equador del primer temps, en un centre molt tancat del lateral dret Iribas, que avançant-se al davanter local, rebutja de punys Germán. Però els minuts començaren a passar sense res digne de menció convertint-se el partit en quelcom difícil de qualificar per la escassa qualitat del mateix. Quelcom soporífer, amb pèrdues continuades, joc travat, i absència ja  no de gols, sinó ni tan sols d’ocasions. Només una, i blanc-i-blava quan ja el partit entrava en el darrer tram abans d’anar-se’n els jugadors als vestidors al descans. Fou una centrada en el 41’ a càrrec d’Abraham des de l’esquerra, rematant de cap Víctor Sánchez malament enviant la bola als núvols, quan l’esfèrica possiblement era molt més adient pel remat de Thievy, que es trobava darrera d’ell.

Res canvià en quant al decorat del partit en el segon temps. Poc a explicar en el primer quart d’hora del segon temps. En les files locals, el seu tècnic efectua dues substitucions entrant Pacheco i Juli per Oscar Plano i per Christian Alfonso,  qui havia centrat una bola poca bans, posant-li el gol en safata de plata a Martínez, però aquest no hi arribà per centímetres. Es donava la circumstància que l’extrem cedit per l’Espanyol s’enfrontava al conjunt propietari dels seus drets...
    
La millor ocasió de tot el partit fou per Sergio García en el 66’ quan  ja trepitjant dins l’àrea escorat a la dreta, remata creuat i l’esfèrica surt fora per ben poc, a la dreta amb el meta ja venut. Semblava que l’Espanyol espavilava i Thievy rebent de Lanza faria una bona jugada en  el 70’ però la seva passada de la mort és interceptada per un defensor local.

Però arriba el minut 71: Falta llunyana des de la dreta que llença Pacheco. Dels dos membres de la tanca, Thievy s’obre. El jugador del quadre madrileny veu a Germán Parreño totalment descol·locat deixant un enorme forat a la seva esquerra, per on li llença l’esfèrica. Tot i la reacció i l’estirada,  entra l’esfèrica sense que la seva mà pugui arribar a tocar la pilota. Cop dur a l’equip. Altre vegada un error infantil condemna a l’equip, - i això és el pitjor -, a un equip sense poder de reacció.

Encara pitjor. Menys de dos minuts després del gol,  nou ensurt amb pilota elevada  de Pacheco per que li guanyi  Juli la posició a Sidnei, i remati amb tot a favor,  sortosament per sobre la porteria. Ha pogut sentenciar l’eliminatòria l’equip madrileny en aquesta acció. 

Dues darreres substitucions  (D. López ja s’havia vist en obligació de sortir per un Abraham amb molèsties una estona abans). Surten Alex i Córdoba. Però tot i el major domini i que l’equip sembla - ara perdent -  que prem l’accelerador, darrera es troba tot un Alcorcón que es defensa amb ungles i dents davant un Espanyol que comença a bordar però que no mossega gens. Entre les poques situacions de clar perill, al 86’  una bona acció de Córdoba passant en profunditat per S. García, però la jugada acaba amb l’assenyalament de fora de joc molt dubtós tot i que el del Bon Pastor també havia esgarrat la rematada.

Les darreres accions per evitar la derrota les tingué David López enviant la seva rematada als núvols, quan des de la dreta centra passat Sergio García i pentina Héctor Moreno deixant-li l’esfèrica al migcampista espanyolista qui abans de rematar controla la bola amb el pit. La darrera, ja en temps d’afegit, en una embolicada acció dins l’àrea en la que li cau la pilota a  Sergio García qui a boca de canó intenta el remat, taponant un defensor. Malament, malament aquest inici de 2014 pel conjunt espanyolista. I per davant, aixecant la mirada al proper partit... El Madrid, ufffffff.


Fitxa tècnica:
AD Alcorcón: Dani Giménez, Iribas, Verdés, Chema, Camille; Ruben Sanz, Martínez;  Fernando Sales, Cristian Alfonso, Prendés; i Oscar Plano.
Substitucions: Daniel Pacheco per Oscar Plano, m. 61; Juli  per Cristian Alfonso, m.61; Jony per Fernando Sales, m.81

RCD Espanyol: Germán; Raul Rodríguez, Sidnei, Héctor Moreno, Fuentes; Víctor Sánchez, Abraham; Lanza, Pizzi, Sergio García; i Thievy
Substitucions: David López per Abraham, m.66; Córdoba per Thievy, m. 75; Alex Fernández per Pizzi, m. 75

Àrbitre: César Muñíz Fernández, del col·legi asturià, assistit en bandes per Víctor Hugo Fernández Suárez i Jesús Zancada Lobato. Ha mostrat cartolina groga a Rubén Sanz, m. 55, Prendes, m. 75, i Martínez, m. 80 per part local, i a Héctor Moreno, m. 70, Sidney, m. 75  i Víctor Sánchez, m. 91 per part espanyolista.

Gol: 1-0: Pacheco, m. 71.

Incidències: Encontre corresponent a l'anada dels vuitens de final del Campionat d'Espanya-Copa S.M. El Rei, disputat aquest vespre a l'estadi Santo Domingo d' Alcorcón. Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci a petició del quadre local. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M