diumenge, 5 de gener del 2014

REGAL DE REIS, I ROBATORI EN L'AFEGIT.
CARBÓ PER UN ESPANYOL QUE PERD A PAMPLONA (1-0)

C. At. Osasuna: 1 – RCD Espanyol: 0

L’Espanyol ha iniciat l’any 2014 de la pitjor manera, perdent a Pamplona davant un Osasuna que s’ha vist afavorit per una jugada desgraciada dels espanyolistes en l’errada de Javi López, i que tot i tenir tota la segona part per davant i el darrer tram del primer temps, ha sigut incapaç d’arribar amb claredat a l’àrea navarresa tret d’alguna puntual jugada. Amb tot, l’Espanyol ha pogut optar a l’empat si el col·legiat –i el jutge auxiliar- haguessin volgut assenyalar punibilitat en unes clares mans dins l’àrea en el temps d’afegit. Malgrat les protestes dels espanyolistes, l’acció tan sols ha dut una cartolina més (Stuani) en un show arbitral en el que ni tan sols s’ha privat d’expulsar al tècnic mexicà.

No seria just si al igual que en culpar al col·legiat com a responsable directe en la derrota, no admetés que l’equip espanyolista no ha estat a l’alçada a nivell creatiu en pràcticament tot l’encontre. Molt lent i amb poques idees, amb un ritme parsimoniós tot i el resultat advers, desaprofitades les bandes amb jugadors com Simao i Stuani, l’equip d’Aguirre no ha trobat la manera de superar la muralla navarresa quan l’equip local ha cedit tot el terreny als espanyolistes.

L’equip espanyolista, amb les baixes per sanció de Fuentes i Víctor Sánchez, i varis jugadors per grip (Víctor Álvarez, Torje i Tejera encara que tampoc hagués jugat), afrontava un partit bastant complicat davant un lluitador Osasuna en un escenari on els grans també patinen.     

Primer xut el d'Armenteros de falta directa als tres minuts, buscant l'escaire esquerra que ha sortit per sobre de la porta de Kiko. Els espanyolistes han disposat d’una gran ocasió al 6' després d'una errada defensiva local, de la que ha estat a punt d’aprofitar-se’n  Sergio García en rematar amb l’esquerra al girar-se, enviant la seva rematada fora a la dreta.

L’Espanyol tenia controlat el partit davant un Osasuna que no arribava a l’àrea de Kiko tret d’alguna pujada amb decisió per la banda de Marc Bertrán quan s’incorporava aquest a l’atac fent patir a la duet Simao-Capdevila.  A l'equador del primer temps, jugada de Sergio García per Stuani, qui deixa lliure la bola pel llançament de David López que treu el meta a còrner en una gran intervenció.   Un centre de Simao, el rebutja de punys el meta sortint, i la volea d'Abraham en la frontal, surt fora a l'esquerra.

I ha arribat la jugada que ha decidit l’encontre: Error de Javi López en fer un control i Cejudo que se la emporta, deixa en evidència al lateral espanyolista regatejant-lo i buscant forat, la clava junt al pal dret.  Amb l’equip espanyolista ben obert, els navarresos han sorprès amb un parell de contracops que han finalitzat amb xuts de Joan Oriol i De las Cuevas, situacions resoltes per Casilla amb seguretat.  

En el segon temps, dins l'àrea Stuani d'esquenes ha vist a Córdoba, però el remat del colombià bastant forçat no té conseqüències. Perill en una falta penjada per l’equip de Pamplona, que Armenteros de cap intenta pentinar enrera per algun company sense èxit.   Al 57' Sergi García li posa en profunditat a Córdoba però rematant el colombià fora a la dreta. Al 61’ d’esperó ho ha intentat David López, però massa centrat no ha sorprès al meta local. Al 63’ ha sigut expulsat el tècnic Aguirre.

Gran jugada de Córdoba  (la millor jugada dels visitants) marxant-se i guanyant línia de fons, cedint enrera per Abraham que xuta i salva el porter 69' enviant a còrner. N’ha llençat fins a tres de consecutius, però sense treure res de profit.  Tampoc en el 85’ l’equip perico ha sabut aprofitar-se’n d’una falta penjada per Pizzi (que havia sortit sent la primera substitució d’Aguirre), que ha rematat molt alt Cadpevila.

Tot Osasuna defensant el marcador en els darrers minuts en camp propi davant un Espanyol que s’ha dedicat a penjar pilotes, sense idees, en atac totalment impotents. Ha concedit Iglesias Villanueva 4 minuts de temps supletori. En el segon d’ells una bola penjada acaba colpejant al braç estès de Oier rebutjant l’esfèrica a còrner (que per cert tampoc ha assenyalat). Colotto, el jugador espanyolista més proper en l’acció al pujar al remat, ho ha vist clarament però les seves protestes i les dels seus companys no han servit per que el personatge en qüestió tingués a bé indicar el punt dels onze metres.



Fitxa tècnica:
C. At. Osasuna: Andrés Fernández; Marc Bertran, Loties, Arribas, Joan Oriol; Lolo, Puñal; Cejudo, De las Cuevas, Armenteros; Oriol Riera.
substitucions: Roberto Torres per De Las Cuevas, m. 68; Silva per Cejudo, m. 78; Oier per Armenteros, m. 88  

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Capdevila; David López, Abraham, Simao, Stuani; John Córdoba i Sergio García.
Substitucions: Pizzi per Simao, m. 61; Alex Fernández per Abraham, m. 73;

Àrbitre: Ignacio Iglesias Villanueva, del comitè territorial gallec assistit en bandes per Alfonso Costoya Rodríguez i Enrique José Ramos Ferreiros. Cartolines grogues a Javi López, m. 34, Jhon Córdoba, m. 36, Simao, m. 61, David López, m. 63,  Stuani, m. 92, Pizzi, m.92, Sergio García, m.93 i als locals Armenteros, m. 40, Puñal, m. 59 i Andrés, m. 87. Ha expulsat a Javier Aguirre, tècnic del RCD Espanyol, m. 63.  El col·legiat ha fet constar en acta, que el tècnic mexicà s’ha dirigit a ell cridant-li en els següents termes: ”Eso es amarilla hijo de puta”.   

Gol: 1-0: Cejudo, m. 33.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 18èna. del campionat de lliga de 1a. Divisió disputat a l’Estadi del Sádar, davant 11.275 espectadors. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M