dilluns, 6 de gener del 2014

SENSE PROBLEMES DAVANT EL CUER.
EL JUVENIL "A" GOLEJA 5-1 AL MENORCA

RCD Espanyol Juvenil “A”: 5 – CD Menorca: 1

L’afició espanyolista continua donant l’esquena també al RCD Espanyol a la Dani Jarque en uns horaris certament complicats. Ahir al filial i al femení, i avui al Juvenil “A” que ha golejat al cuer de la categoria, el CD Menorca, pràcticament en família, en un aspecte tremendament desolador el que oferia el camp tercer de la Dani Jarque tot i tractant-se d’un encontre de la Divisió d’Honor Juvenil. Els responsables del club no haurien de ser aliens a aquesta deriva tant negativa que s’està donant tant a l’Estadi RCDE com a la Dani Jarque en els darrers temps i analitzar-ne els motius i possibles solucions al tema...

L’equip de David Gallego no s’ha deixat sorprendre davant un Menorca que un dels pocs punts que atresora l’equip balear l’aconseguí en el partit d’anada davant els espanyolistes. Avui, el conjunt espanyolista ha sortit per feina, i ha resolt perfectament posant fill a l’agulla des d’un primer moment.

Amb tot, han sigut els balears qui han sortit dominant i llençant una falta en el primer minut per la que Aarón ha vist la primera amonestació del partit; el xut s‘ha marxat perillosament fora, a la dreta del meta Moha. Però ha estat un miratge. El Menorca ha sigut més un sparring que un rival pels locals. Ja al segon minut, una bona passada en profunditat de Marc Gual per Jafar, ha servit pel que el davanter centre espanyolista aconseguís plantar-se tot sol davant Marc, i el superés amb una bona definició.  L’equip perico ha continuat atacant i ha arribat amb perill amb llançaments de Juanan Entrena, fora, i de Marc Gual, que ha enviat a córner el meta balear.

Als disset minuts de joc, una molt bona combinació en ràpid contracop acabà amb passada de Jafar per Gual (molt bon encontre d’ambdós davanters) i l’ex del Badalona després de retallar al darrer defensor i entrar a l’àrea, bat al porter del conjunt menorquí amb un bon remat. Era el 2-0 que deixava el partit perfectament encarrilat.

Només set minuts després, l’Espanyol elevaria a tres la diferència en el marcador  després d’una bona triangulació entre Marc Roca, Marc Gual i Jafar aconseguint el seu 12è gol en afusellar al meta del Menorca. Els balears mitjançant el seu davanter centre Ricky tingueren una gran oportunitat per reduir diferències però el remat d’aquest fou molt dolent, sortint l’esfèrica fora, desviada, a l’esquerra de la porteria espanyolista.
La rèplica perica, un llançament ras de Jafar des de la frontal, que aturà el porter amb una bona estirada. Per contra, els balears després d’una pèrdua de Traoré al mig camp, obligaren a Moha a intervenir en una doble aturada.

Abans del descans, el CD Menorca retallà diferències quan Ricky aquest cop si, culminà un contracop després d’una pèrdua de Pol, aconseguint batre a Moha en rebre en posició que el col·legiat estimà com a vàlida, i superant al meta amb un remat a la seva esquerra. Tot just quan mancaven segons per la fi del primer temps, Marc Gual feia el seu segon gol després d’una bona jugada d’atac, superar a dos rivals deixant-los enrera i davant el meta visitant, afusellar-lo amb un bon remat al fons de la porteria.

En el segon temps, Borja López substituí a Traoré al iniciar-se el joc. Gual tindria al 50’ una gran ocasió amb un fort remat que obliga a lluir-se al porter menorquí.  Carles Soria “Toro” sortiria en el lloc de Pol Lirola ocupant el lateral dret. I un minut després establiria el 5-1 definitiu el conjunt local després de rebre Marc Gual una pilota avançada i en carrera rematar al fos de la porteria amb un xut ras. El que fora davanter del Badalona, aconseguí el seu primer hat-trik de perico completant un gran partit que li servirà per agafar confiança després d’un principi de lliga molt dolent en el que no va pogué demostrar la seva vàlua que si va deixar en el seu anterior equip.

Tot i un remat molt fort de Toro després de quedar-se sol davant el porter Marc, que obliga a emprar-se a fons al meta balear, i d’un llançament directe de falta a càrrec d’Alfredo que sortí un pam per sobre el travesser, el partit entrà en una fase molt ensopida en la que l’Espanyol ja ho havia fet tot i els minuts passaren lentament sense res que comentar.

La principal noticia d’aquesta fase de partit, fou l’entrada al terreny de joc junt a Alfredo en les darreres substitucions del conjunt perico, del fitxatge espanyolista Ian Pino (procedent del juvenil de la Damm), qui per arribar lesionat a Can Perico (veure foto fent l’escalfament previ), encara no havia jugat ni un sol minut amb la samarreta blanc-i-blava. Es situà de central en el lloc d’Aarón, junt a Iago, quedant en aquest darrer tram de partit com a laterals Torito i Défez.

Un error a l’hora de jugar la bola amb el peu el meta Moha, ha estat a punt de significar el segon gol balear, però el davanter visitant no aprofità tal circumstància doncs reaccionà ràpidament el meta espanyolista i evità el gol amb una bona intervenció rectificant l’error anterior. Tampoc estigué massa fi el porter espanyolista en el 82’ en una erràtica sortida rematada de cap, passejant-se l’esfèrica mansament, sortint fora junt al pal dret. Julio Rei amb una rematada que tragué el porter amb el peu, tingué la darrera oportunitat de moure el marcador en un partit que feia ja molt de temps que podia perfectament haver finalitzat, doncs estava ja totalment decidit i l’hora (14:47h) ja així ho aconsellava.

RCD Espanyol: Moha, Pol Lirola, Défez, Iago, Aarón, Traoré, Julio Rey, Marc Roca, Jafar, Marc Gual i Entrena.
Substitucions: Borja López per Traoré, m. 46; Toro per Pol Lirola, m. 54; Alfredo i Ian Pino per Marc Roca i Aarón, m. 62.

CD Menorca: Marc, Serra, Mancel, Moll, Dani, Biel, J. Carlos, Toful, Ricky, Luis i Iván.
Substitucions: Marcos per Moll, m. 23; Martínez per Luís, m. 73.

Àrbitre: Francisco José Pazo Mora, de la delegació d’El Baix Llobregat. Cartolines grogues per Aarón, m. 1,  i pel visitant Luis, m. 59.

Gols: 1-0: Jafar, m.2: 2-0: Marc Gual, m. 17; 3-0: Jafar, m. 24; 3-1: Ricky, m. 37; 4-1: Marc Gual, m. 44; 5-1: Marc Gual, m. 55.

Incidències: Encontre corresponent a la 17èna. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil.

Partit disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant 110 espectadors comptats un a un a l’inici del partit (13:00h.), per no passar dels 90 en el segon temps. Cel parcialment cobert al començament del matx, obrint-se clarianes durant el transcurs del mateix, per finalitzar amb un cel seré, assolellat, i ambient extremadament ventós tota la matinal.

Malgrat el triomf... La segona plaça,  a 5 punts.

El Comité de Competición de la RFEF va dictar resolució favorable al CF Badalona en la impugnació del partit que el quadre badaloní va perdre al Narcís Sala de Barcelona davant la UE Sant Andreu per 2-0. Per alineació indeguda d’un jugador local, (Josevi) l’estament federatiu ha decidit al marge de la multa al quadre quadribarrat, establir el resultat definitiu del partit amb un 0-3 favorable al Badalona CF. Aquesta decisió es deixa sentir a la classificació, doncs l’Espanyol queda a 5 punts de diferència respecte de la segona plaça.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.