dijous, 27 de febrer del 2014

DERBI INFANTIL FEMENÍ:
EMPAT, EN UN BON PARTIT DE LES ESPANYOLISTES

RCD Espanyol Infantil-Aleví Femení: 2 – FC Barcelona: 2

Intens i vibrant partit el que enfrontà diumenge passat al camp de F-7 de la Dani Jarque, al primer i segon classificats del grup primer de la categoria infantil femenina, els infantils A del FC Barcelona i del RCD Espanyol (amb denominació federativa de "B"). L’equip barcelonista – que ja li valia l’empat – arribava amb una avantatge de cinc punts sobre l’equip perico, havent guanyat tots els punts en joc. Les blanc-i-blaves havien perdut a la Gamper a la primera volta (2-1) i havien cedit dos punts a Vilafranca (4-4) també a la primera volta.

El partit fou molt disputat i molt entretingut. Els primers divuit minuts finalitzaren amb empat a zero però no per manca d’oportunitats a un i altre cantó. L’Espanyol controlava perfectament les escomeses de les barcelonistes i es veia amb la suficient convicció com per donar la sorpresa. Sis minuts abans d’arribar al descans, Carla aconseguia posar en avantatge al quadre espanyolista, tombant momentàniament al líder.

Se li va fer força llarg el partit a les blanc-i-blaves davant el continu atac de les barcelonistes, mentre esperant a darrera intentaven sortir a la contra. Aguantaren també el tercer període amb la mínima victòria que reflectia el marcador. El RCD Espanyol per intentar l’assalt a la lliga necessitava vèncer i si hagués sigut possible, fer-ho de més d’un gol per superar a les barcelonistes en l’average particular i deixar la classificació a només un empat de diferència amb el Sant Gabriel com a jutge de pau al tenir-se que enfrontar als dos equips.

Però tot se n’anà a en orris quan als sis minuts del darrer temps l’àrbitre del partit Lluis Company assenyalà penal en una acció en la que la defensora espanyolista arriba tard i fa caure a la davantera culer dins l’àrea. Era l’empat, que tornava la tranquil·litat al quadre barcelonista, que a més veuria com set minuts després, un remat de cap  de Claudia Pina amb força fortuna tocant la creueta acabaria entrant dins la porteria espanyolista. Era un injust 1-2 que no reflectia el que s’havia vist durant el partit.

No es rendí el quadre blanc-i-blau, i a tres del final, aconseguiren mitjançant Claudia María el gol de l’empat que feia justícia al mèrit d’unes i altres. Arribant ja al final del partit, el col·legiat s’erigí en protagonista en tallar un contracop en el que les espanyolistes en clara superioritat se n’anaven directes a porta, en observar una jugadora visitant caiguda a la gespa... Em costa molt imaginar-me que en cas contrari el col·legiat hagués tingut ulls per veure aquesta circumstància si el que hagués contraatacat hagués sigut l’equip del règim. Les protestes espanyolistes li costaren l’expulsió al tècnic local, i el partit finalitzà amb un empat que deixa les coses com estaven abans, es a dir, amb el Barcelona pràcticament amb el títol a la butxaca.

RCD Espanyol: Lucia Álvarez, Andrea Ferrer, María Molina, Míriam Jiménez, Sandra Sánchez, Naira López i Claudia María.
També: Judith González (p.s.), Blanca Osorio, Carla Huatay, Neus Bravo, Carla Sánchez, Julia Manrique i Aida Illas.

FC Barcelona: Anna Reina, Mariona Segalés, Anna Torrodà, Sandra Carrasco, Maria Llompart, Claudia Pina i Mireia Carrasco.
També: Judit González (p.s.), Yaiza Navarro, Candela Andujar, Laura Ariza i Carla Aceituno.

Àrbitre: Lluis Company Jiménez, de la delegació de Barcelona. Cartolina vermella al tècnic espanyolista Kennet Sánchez, m. 70.

Gols: 1-0: Carla Sánchez, m. 30; 1-1: Candela Andujar (p), m. 60; 1-2: Claudia Pina, m. 67; 2-2: Claudia María, m. 69.

Incidències: Encontre corresponent a la 18èna. jornada del campionat de lliga del grup 1er. de Primera Divisió Infantil-Aleví Femenina, disputat el matí del passat diumenge al Camp de F-7 de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. També en aquesta categoria – “cosa estranya” -  el FC Barcelona disposà de fins a 3 jugadores que havien jugat anteriorment al futbol base femení del RCD Espanyol: Anna Torrodà Ricart, Mariona Segalés i Claudia Pina. Presenciant el partit, la coordinadora del futbol base femení, “Titi” Camúñez.

CLASSIFICACIÓ 1a. DIVISIÓ INFANTIL-ALEVÍ FEM., GRUP 1er.