dilluns, 24 de febrer del 2014

EL FEMENÍ "C" JA ÉS SEGON
I ES JUGARÀ EL PRIMER LLOC A VIC.











RCD Espanyol Femení “C”: 3 -  Escola Futbol Bonaire: 2

El tercer equip femení del RCD Espanyol va vèncer per la mínima a l’egarenc Escola Futbol Bonaire en partit disputat ahir a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Les espanyolistes van derrotar a les vallesanes en un discret encontre, en el que hi hagué bones fases de joc, però també forces moments de pobre joc en el que les jugadores periques estigueren per sota del nivell desitjat.

Amb tot, el conjunt espanyolista fou superior i just mereixedor del triomf i amb aquests tres punts sumats, aconsegueix assaltar la segona posició ja que el CF Lloret només pogué empatar en el seu deplaçament a El Prat, i aprofitant que el líder Vic descansà en aquesta jornada, les diferències s’han reduït a un sol punt, i per tant en la propera jornada (9 de març, 16:30h. Estadi Mpal. de Vic), l’equip espanyolista estarà en condicions si les jugadores surten prou concentrades i els hi surt un bon encontre, d’arrabassar-li el primer lloc al quadre osonenc.  A la primera volta les viguetanes van guanyar 0-1, però cada partit és una història diferent, i a bon segur –amb el liderat en joc- que aquell resultat quedarà en l’oblit ben ràpidament.          

En quant al matx d'ahir, molt li costà a les blanc-i-blaves superar l’entramat defensiu de les vallesanes ben atrinxerades darrera. Amb un Espanyol bastant espès en la faceta de construcció, la primera oportunitat de les locals arribà ja passats els vint minuts de joc en un llançament de falta bombejat a càrrec de Carlota que s’enverinà i acabà sortint a un pam del travesser. El col·legiat el partit es menjà unes clares mans dins l’àrea egarenca, no xiulant el màxim càstig.  Passat l’equador del primer temps, Safae tingué una molt bona ocasió, però el seu remat fou molt doelnt.  La millor ocasió fou al 29’ en un llançament llunyà que obligà a la meta del Bonaire a rebutjar a còrner per sobre el travesser.

En el segon temps, Ainhoa Alonso –que acabava de sortir al terreny de joc en la represa -, obrí per fi la llauna quan es duien tres minuts de joc. Greu errada visitant, quan la portera del Bonaire en jugar amb una defensora, recupera la davantera espanyolista i la seva vaselina tot i tocar la meta egarenca, no pot evitar que acabi dins la seva porteria. Però molt poc li durà l’avantatge al conjunt espanyolista, doncs poc més 10 minuts després del gol local, arribà l’empat en la primera aproximació amb perill de les visitants. Una bola centrada des de la dreta passada, acaba a peus de Anna García, qui retallant a una defensora espanyolista aconsegueix trobar el forat suficient per engaltar un bon tret que supera a Andrea Giménez.

Tornar a començar... L’Espanyol després de la badada té que tornar a la càrrega i despertar de nou, i Eule tindrà una gran ocasió en el 70’ quan el seu xut s’estavella a la base del pal dret i no acaba entrant.  Uns minuts després, la pròpia migcampista espanyolista Eulàlia Aballanet “Eule” aconseguiria posar de nou amb avantatge al seu equip després de rebre una bona pilota i aquest cop definint perfectament regatejant la sortida de la meta rival i marcant de xut ras creuat.

Va pogué fer el tercer l’Espanyol en una bona passada d’Eule per Ainhoa, qui retallant a la seva marcadora, envià un remat dur que obligà a emprar-se a fons a la meta del Bonaire qui junt al pal esquerre, evita el gol enviant a còrner. El tercer acabaria arribant precisament en jugada aturada des de la cantonada, quan es treu de còrner i després de tocar una companya, la bola li cau a Andrea Gómez qui engalta una volea que acaba dins la porteria vallesana.

Però el partit no quedaria encara resolt, ja que tan sols un minut després, el col·legiat assenyalaria el punt fatídic en una acció dins l’àrea local. Executaria la pena màxima la dorsal 8 Celia Velasco enganyant a Andrea, i batent-la per la seva dreta. Era el 3-2 que acabaria sent definitiu, tot i les dues ocasions espanyolistes en els darrers minuts (xut d’Andrea Gómez que rebutja la meta rival i jugada dins l’àrea vallesana en la que la pròpia Andrea s’entretingué massa després de regatejar a la portera,  no es decidí a resoldre, i acabà perdent tot caient, davant l’oposició d’una defensora que evità molt bé el remat).  També el conjunt egarenc arribà amb molt de perill en una acció per la dreta, en la que finalment la passada de la mort fou interceptada per una defensora espanyolista.         

   

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Andrea; Marta Zaragoza, Claudia, Meritxell, Nerea; Paula Bolta, Carlota, Eule; Carla, Safae; i Subi.
Substitucions: Ainhoa per Safae, m. 46; Emma i Andrea Gómez per Marta Zaragoza i Carla, m. 53; Safae per Subi, m. 73. També, Laia Guerrero.

E.F. Bonaire: Laura Segura, Yaiza Martínez, Mireia Pons, Patricia García, Lorena López, Rosa María, Ságrida Roncero, Nina Riera, Anna García, Laura Caballero i Carla Bartolomé.
Suplents: Celia Velasco, Núria Ortega, Paula González i Meritxell Reyes.

Àrbitre: Marcos Fernández Quintero, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Antonio Bravo Minero i Alba Domínguez Rodríguez. Cartolines grogues per la local Paula Bolta, m. 80 i per la visitant Laura Caballero, m. 14.

Gols: 1-0: Ainhoa, m. 48; 1-1; Anna García, m. 59; 2-1: Eule, m. 75; 3-1: Andrea Gómez, m. 79; 3-2: Celia Velasco (pen.), m. 81.

Incidències: Encontre corresponent a la 20èna. jornada del campionat de lliga de la categoria Preferent Femenina, disputat el matí d’ahir diumenge al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Ambient assolellat amb temperatura baixa a l’inici, pujant posteriorment degut a l’acció solar, i molt poc públic, menys de cinquanta persones.  



 CLASSIFICACIÓ PREFERENT FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 CLUB VIC UNIÓ ESPORTIVA 41 18 13 2 3 47 14
2 R.C.D. ESPANYOL "C" 40 19 12 4 3 55 20
3 C.F. LLORET 40 19 13 1 5 49 32
4 PENYA BLANC BLAVA LA ROCA 38 18 11 5 2 63 30
5 C.F. PALLEJA 34 19 10 4 5 39 24
6 C.F. PARDINYES 34 19 11 1 7 41 39
7 C.E. LLERONA 28 19 9 1 9 39 38
8 U.E. ATLÈTIC PRAT 28 19 8 4 7 40 43
9 C.F. SANTPEDOR 26 18 8 2 8 50 50
10 U.D. SANT QUIRZE BESORA 22 19 7 1 11 38 48
11 ESCUELA F. BONAIRE 22 18 6 4 8 28 35
12 C.E. SABADELL C.F. 21 19 6 3 10 39 47
13 C.F. At. RIUDEPERES 12 18 4 0 14 22 63
14 C. BELLAVISTA MILAN 7 18 2 1 15 32 72
15 CF PARROQUIAL STA. EUGÈNIA 6 18 1 3 14 19 46



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M