dissabte, 1 de març del 2014

L'ESPANYOL SUMA UN PUNT, EN UN PARTIT
FORÇA LLUITAT, PERÒ POBRE EN JOC (0-0)

Getafe CF: 0 - RCD Espanyol: 0


Empat a zero en un duel en el que era interessant saber quina de les dues “tradicions” s’acabaria produint. Si l’Espanyol sabria sortir-ne guanyador del Coliseum Alfonso Pérez davant un equip amb el que acostumem a perdre al nostre estadi  per guanyar en el seu,  o si bé pel contrari, tornaria a ser el desagradable "equip aspirina" de tants i tants deplorables partits davant equips gairebé desnonats. Ni una cosa ni l’altre. L’equip ha acabat sumant un punt, deixant en bona estona de la segona part, la sensació de què hagués pogut fer quelcom més a tenor de les circumstàncies del joc davant un Getafe que ha donat molt pobre impressió i a que a bon segur, patirà i força per mantenir la categoria si no millora el seu nivell en propers partits.  

L’Espanyol tenia les baixes del seu tècnic expulsat, i també sancionats, Héctor Moreno i Stuani. Sidnei, qui ha completat un bon partit ha ocupat l’eix de la cobertura, mentre que un discret Torje ha substituït l’uruguaià en l’onze inicial. El partit ha sigut molt lluitat, però amb molt poc futbol; moltes faltes i molts llançaments de cantonada (més d’una vintena entre ambdós conjunts).     

Primer temps força pobre d’ambdós conjunts que tot i que ho han intentat, poc èxit en la creació tant dels madrilenys com dels catalans en uns quaranta-cinc primers minuts molt fluxos.   Domini local en els primers minuts, en els que s’ha vist un bon detall tècnic amb un túnel de Lago a Torje i un córner molt tancat a càrrec de Pedro León que de punys allunya Kiko. Al 11’ llunyà xut de Ciprian, botant-li l’esfèrica junt a Kiko que amb problemes rebutja a còrner.  En el llançament de cantonada torna a salvar Kiko quan després de varis refusos li cau la bola a Ciprian Andrei Marica qui a la mitja volta remata, taponant el d’Alcover evitant que la rematada del romanès acabi dins. Fluix inici del partit per part espanyolista en el seu primer quart d’hora.   

Passat els vint minuts l’Espanyol començaria a mostrar-se arribant a l’àrea visitant; primer en un llançament de falta de Simao, i posteriorment dos còrners consecutius. En el primer d’ells Sergio García ha estat agafat pel coll dins l’àrea sense que assenyalés res el col·legiat. En el segon, després de pentinar Córdoba, Sidnei ha enviat la seva rematada fora quan estava en immillorable posició. Sergio García en jugada individual llença en la frontal aturant en dos temps Moyà.

Perillós centre des de l’esquerre de Lafita, que Ciprian remata de cap, blocant Kiko. L’Espanyol intentava dur el pes del partit estirant-se un xic,  i tingué una bona oportunitat quan una arrencada de Javi López acaba passant per Torje, qui habilita a l’interior de l’àrea on a la mitja volta el remat de S. García acaba a còrner en fer impacte en un defensor local.  

Però en una contra local, en lluita Colotto davant Ciprian, el central espanyolista s’ha jugat la segona cartolina. Sortosament no ha apreciat punibilitat Mateu Lahoz.  Molt bona la pujada de Sidnei des de camp propi arribant a l’àrea rival,  passant per Córdoba qui no pot culminar la jugada al 32’ estavellant el seu remat en el cos d’un defensor.  En el 35’ altre falta penjada per Simao,  es rematada per Sergio García rebotant en un defensor, i altre cop a còrner.  

Casilla aturà en dos temps el llançament dur de Lafita en el 40’.  En els darrers minuts abans del descans, un tou remat de cap de Ciprian i un xut davant Colotto a l’esquerra de la porteria espanyolista també a càrrec del romanès, serien les darreres aproximacions. L’empat a zero el just resultat a tenor del que s’havia vist.  

S’inicià el segon període i al primer minut, altre còrner amb perill en el que Sidnei  no pot rematar en lluita amb un defensor que l’agafa. En tots aquests embolics dins les àrees no ha volgut saber-ne res l’àrbitre Mateu Lahoz.  La rèplica local, un centre de Pedro Léon que remata forçat Lafita, davant Kiko de cap fora (54’). Un tret en la frontal del colombià Córdoba ha sigut blocat pel meta Moyà.

Circumstància aquesta, que s’ha produït  abans que Alex ingressés al terreny de joc pel colombià, qui amb una cartolina feia més por que una pedregada amb la lluita al cos a cos amb els defensors.  En altre incidència del joc, davant la nul·la cobertura del central local, arriba tard a la pilota el meta Moyà davant Sergio García, i acaba colpejant al davanter del Bon Pastor a un metre de la lateral de l’àrea; veu la cartolina groga i a més, s’ha hagut de retirar lesionat, sent substituït per Codina.

La més clara dels blanc-i-blaus en una llarga sacada de Kiko, quan davant la indecisió d’Alexis i Codina, se l’emporta Sergio García qui és a punt de marcar penetrant dins l’àrea, però evitant el meta  Codina que rebutja i el rebot no el pot aprofitar el davanter espanyolista. Aquest el llença un cop més Simao, i Sidnei remata alçant-se més que ningú  rematant fora a la dreta en una gran oportunitat.  Molt bé en tasques defensives el brasiler Sidnei quan en el 74’  ha tallat in extremis un contracop madrileny que duia força mala pinta...

Altre cop Sergio García – el més perillós dels espanyolistes un cop més – en acció personal superava a dos contraris en un pam de terreny, i des del vèrtex dret el seu llançament creuat sortia ras a la dreta de la meta defensada per Codina.  La rèplica local un duríssim xut de Pedro León que rebutja com pot Kiko (79’).  Els minuts passaven i l’Espanyol dominava la parcel·la ampla del camp, però no acabava d’aprofitar les ocasions –poques- que havia tingut. No acabava de rematar a un equip força tocat anímicament, que no guanya des del passat novembre.  

I així s’arribava als instants finals quan en el 88’ un molt ajustat llançament de Pedro León a la dreta de la porta espanyolista feia posar els pels de punta a més d’un. Mateu Lahoz donava cinc minuts d’afegit, però ja no succeí pràcticament res digne de menció, tret d’un intent de contracop espanyolista enfilant ja el 95’ que es resolgué amb un remat des de la frontal a càrrec de Pizzi (que s’havia convertit en la segona substitució espanyolista en el 67’). En el bàndol local ni tan sols la presència - inquietant sempre pels espanyolistes - de Colunga, podia alterar la dinàmica d’un partit que semblava ja condemnat feia estona a un empat sense gols.



Fitxa tècnica:
Getafe CF: Moyà; Valera, Alexis, Rafa, Roberto Lago; Juan Rodríguez, Borja; Pedro León, Lafita, D. Castro; i Ciprian.
Substitucions: Codina per Moyà, m. 59; Sammir per Diego Castro, m. 64; Colunga per Borja, m. 71.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Sidnei, Fuentes; David López, Víctor Sánchez, Torje, Simao; Córdoba i Sergio García.
Substitucions: Alex per Córdoba, m. 56; Pizzi per Torje, m. 67.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Pau Cebrián Devis i Jon Núñez Fernández. Cartolines grogues a Colotto, m. 18, Alexis, m. 34, Sergio García, m. 36, Córdoba, m. 38, Lafita, m. 41, Moyà, m 57 i Valera, m. 84.

Incidències: Encontre corresponent a la 26èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat aquest vespre de dissabte en un pràcticament buit estadi Coliseum Alfonso Pérez. Partit 2.500 del RCD Espanyol a la màxima categoria del futbol espanyol. Alfredo Tena “Capitán Furia” s’ha segut a la banqueta espanyolista altre cop per sanció del tècnic mexicà Javier Aguirre, castigat amb un partit en ser expulsat en el darrer partit davant el Villarreal CF.  






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M