dimarts, 25 de febrer del 2014

QUEDEN CLARS ELS OBJECTIUS DE L'EQUIP...
S'ESCAPA L'EMPAT, DES DELS ONZE METRES (1-2)






RCD Espanyol: 1 – Villarreal CF: 2

Altre cop es repeteix la malaurada història a aquesta desventurada entitat. Quan l’afició perica encara acudeix – la poca que ho ha fet – amb un somriure d’orella a orella per la derrota de l’etern, odiat i defraudador rival català a la màxima categoria del futbol espanyol,  altre cop a l’endemà l’equip espanyolista cau víctima dels seus propis errors colpejant durament la moral d’una afició que avui somniava amb donar aquest pas endavant que ens falta per pogué dir ben clar i amb totes les lletres que l’equip aspira realment a obtenir aquesta joiosa setena posició que dona dret a participar en la segona competició continental.   

El Villarreal –malgrat errades arbitrals pel mig d’un dolent arbitratge – s’ha de reconèixer que ha jugat molt millor que els espanyolistes. Qui no ho vulgui veure s’autoenganya. Ha tingut la pilota  en moltes fases del partit movent amb molt criteri,  i quan no l’ha tingut, recuperant ha sortit a la contra atacat la línia de flotació dels espanyolistes, fent força mal. En tres contracops han estat a punt de deixar sentenciat el partit.

Quan ho han fet i semblava tot dat i beneït, J. Córdoba ha ficat als espanyolistes de nou amb el partit fent que Cornellà – El Prat encoratgés de nou i donés ales la grada a l’equip, i el conjunt d’Aguirre tingués dues clares ocasions, fins arribar a la desgraciada acció en la que Sergio García (minvat físicament no hem pogut veure la seva millor versió durant el partit), errés el llançament de penal. Jugades aquestes que a bon segur bastants pericos s’han quedat sense pogué veure al camp en directe gràcies al impresentable d’aquest individu que atén al cognom de Tebas, i a tot el seu muntatge televisiu, amb aquests horaris tant nefastos tenint en compte que en un dilluns no hi ha servei públic de metro ni tren, per agafar després d’acabar l’encontre.

L’equip espanyolista com sempre ben plantat al camp, basava el seu joc en una forta pressió i intentar recuperar l’esfèrica i sortir al contracop. Repetia el tècnic mexicà amb Abraham per davant dels mitjos defensius, tornant a sacrificar una peça d’atac, deixant al colombià Córdoba a la banqueta.

En el primer quart d’hora, poca cosa: Als dotze minuts Simao era agafat i desequilibrat dins l’àrea – tampoc necessita gaire en el cos a cos - , un bon detall de Sergio García infiltrant-se entre dos contraris centrant a les mans d’Asenjo, una sortida fora de l’àrea controlant amb el pit del meta Casilla i rebutjant, una falta penjada per Simao que se li escapa a Asenjo sense que Stuani ho pugui aprofitar en mig de l’embolic, i una passada a l’espai de Sergio per Stuani que l’uruguaià tampoc pot arribar-hi. Tot plegat res, tret de la pressió espanyolista, la possessió del Villarreal i el 0-0 que imperava.

Però les coses s’han començat a torçar. Després d’un llançament de Pina molt perillós a l’esquerra, la primera gran errada defensiva ha propiciat el remat de Nahuel al 25’ que s’ha marxat fora per ben poc.  La rèplica perica a càrrec de David López en jugada individual blocant Asenjo, i poc després un llançament des de la frontal a càrrec de Víctor Sánchez massa fàcil pel meta del Villarreal en anar molt centrada la pilota.

En el segon dels contracops visitants, el Villarreal aconsegueix el seu primer gol. Ràpida jugada amb desplaçament llarg de Pina per Nahuel qui des de l’esquerra de l’atac groguet aconsegueix col·locar un profund centre que a boca de gol remata de primera Moi Gómez.  

Aquest gol ha fet trontollar tot el sistema defensiu perico que en haver d’avançar línies han quedat encara més a l’aire les seves mancances davant un Villarreal que juga molt bé al futbol. Han pogut fer el segon en altre contra en el 42’ quan una errada greu d’Héctor ha suposat que el francès Perbet es fes amb la bola i després de regatejar a Kiko Casilla rematés, salvant sota pals Héctor rebutjant amb el peu i reaccionant bé al seu error.

En el segon temps Aguirre ha donat entrada a Pizzi i Córdoba en lloc d’Abraham i Simao. El Villarreal ha situat un gairebé definitiu 0-2 en el marcador al minut 50. La pilota centrada des de la dreta per Mario arriba dividida a Giovanni qui davant Kiko Casilla no pot rematar bé, però la bola rebotada li cau morta a Perbet que marca a plaer. En les files visitants s’ha hagut de retirar lesionat el central Musacchio sortint en el seu lloc Dorado. A punt de fer el tercer el Villareal en una acció de Giovanni que remata per sobre el travesser després d’una excel·lent jugada del jove Nahuel.    

Mentre Teixeira indignava a la parròquia espanyolista ja poc contenta amb el que estava veient, en no senyalitzar una claríssima falta en la frontal sobre Pizzi que tothom ha vist menys ell.  El Villarreal de Marcelino s’ha anat fent enrera. S’ha vist amb el partit guanyat i s’ha limitat a mantenir el marcador tapant forats amb el pas dels minuts. L’Espanyol ho ha començat a intentar – al menys no ha llençat la tovallola – i ha intentat assetjar al seu rival. Una bona passada de Sergio per Pizzi, aquest ha fet un bon retall però no ha sabut finalitzar.  Fuentes ho ha tingut instants després, però la seva volea s’ha marxat als núvols (72’).

El Villarreal quan arribava ho feia amb molt perill i una pilota servida per Pina era rematada acrobàticament per Uche, que es trobava d’esquenes a porta i Trigueros l’esperava en millor situació.  El miracle era encara possible quan Córdoba ficava a l’equip català de nou en el partit després de rebre de Sergio García  - altre acció de classe del davanter del Bon Pastor – i aquest cop si, rematava el colombià amb encert batent a Asenjo, tot just quan es preparava l’entrada al terreny de joc del migcampista Alex (seria el darrer canvi entrant per Stuani).            

L’Espanyol se n’anà amunt esperonat per la grada i pel gol. Ocasió dos minuts després amb un xut creuat de Moreno que surt fora a un pam del pal esquerre quan ja estaven preparades les goles dels espectadors per cantar l’empat.  David López en un remat de cap a la sortida d’un servei de cantonada, obligava a emprar-se a fons a Asenjo. I finalment, minut 90’ arribà la possibilitat de rescatar un punt del sarró de l’equip de La Plana. Mans dins l’àrea clares del central Gabriel, i Sergio García executa el màxim càstig llençant per la dreta d’Asenjo qui endevina el llançament i l’atura. Com sempre diem en aquests casos, només qui els llença pot errar-los... Per acabar amb el matx com el rosari de l’aurora, el tècnic mexicà acaba sent expulsat per xerrar altre cop massa...

  

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kilo Casilla; Javi López, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Abraham, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Pizzi i Córdoba per Abraham i Simao, m.46; Alex per Stuani, m. 78.

Villarreal CF: Asenjo, Mario, Musacchio, Gabriel, Jokic; Bruno, Pina, Nahuel, Moi Gómez; Giovanni i Perbet.
Substitucions: Dorado per Musacchio, m. 53:  Uche per Perbet, m. 70; Trigueros per Moi Gómez, m. 74.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes, del comitè territorial càntabre, assistit en bandes per Francisco Lamsfús Bartolomé i César García Fernández. Ha mostrat cartolines als locals Víctor Sánchez, m.47; Stuani, m.59; Héctor Moreno, m. 80; i Colotto, m. 82, i per part visitant a Giovanni, m. 43, Uche, m. 85, Asenjo, m.86 i Gabriel, m. 89. Ha expulsat per dues amonestacions (60’ i +90’) al tècnic espanyolista Javier Aguirre per protestar les decisions d’aquest dolent àrbitre.

Gols: 0-1: Moi Gómez, m 35; 0-2: Perbet, m. 50; 1-2: Córdoba, m. 77.

Incidències: Encontre corresponent a la 25èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat a l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat, davant l’assistència de 12.650 espectadors. Pancartes en el sector de la Penya Juvenil contra Tebas i els indecents horaris dels partits.       




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M