diumenge, 8 de juny del 2014

EL JUVENIL "A" DIU ADÉU A LA COPA DEL REI (0-2)

EL CADET FEMENÍ ES CONVERTEIX EN EL SEGON EQUIP DEL RCD ESPANYOL QUE ESTARÀ PRESENT EN LES FINALS DELS CAMPIONATS DE CATALUNYA, EN GUANYAR 1-7 A MANRESA (5-4 A L'ANADA). DE MOMENT CAP EQUIP MASCULÍ HA ASSOLIT PLAÇA PER DISPUTAR UNA FINAL. L'INFANTIL "B" DERROTA A LA FINAL DEL TORNEIG DE LALÍN AL FCB PER 3-1. L'ALEVÍ "B" VENÇ AL REAL MADRID I S'ADJUDICA EL TORNEIG MEM. BARCELÓ DE TORDERA













RCD Espanyol Juvenil ”A”: 0 – Sevilla FC: 2

El RCD Espanyol enguany ha dit adéu a la seva participació a la Copa del Rei de Juvenils, posantt punt i final a la temporada caient davant el Sevilla altre cop, aquesta vegada a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

Tenia el quadre entrenat per David Gallego de remuntar un advers 2-1 de l’anada, en un partit molt igualat i lluitat en el que no seria just donar-li  tota la culpa de l’eliminació al col·legiat dels errors dels espanyolistes i del gran partit del conjunt andalús, però si que cal fer constar l’actuació cruel del col·legiat al llarg de tot l’encontre permetent tot el joc dur dels andalusos i no tenint escrúpols a l’hora d’enviar dos espanyolistes a la caseta abans d’hora  en un partit gens complicat de xiular sense jugades polèmiques a les àrees. Més que com a fàcil excusa de la derrota, com a fidel reflex del viscut aquest migdia a la D. Jarque.

Tement que el quadre visitant aconseguís un gol que compliqués força les coses, l’Espanyol després d’un intens inici, es mostrà ràpidament massa caut, amb excessives precaucions i es notà en falta major pressió a la defensa andalusa. Amb tot, l’equip de David Gallego (amb les seves millors gales a l’alineació) avisà als nou minuts amb una bona obertura de Gual per Pol Lirola, però la enverinada centrada del lateral acaba passejant-se sense que hi arribi ningú al remat.  Un remat d’Entrena massa centrat, és fàcilment aturat per Soriano.

Molt bona jugada al 13’ de joc amb Entrena ficant a l’àrea una bola per Gual qui en un pam de terreny retalla deixant assegut a un defensor però abans de xutar a porta no pot evitar que al tall se li llenci a sobre un segon jugador del Sevilla. La primera acció en atac dels andalusos al quart d’hora quan una bola refusada li cau a Giráldez qui remata obligant a una gran intervenció a Koke, i el segon remat ja molt deficient i forçat es perd fora.

El dorsal 7 del quadre andalús Juanje ha sigut un autèntic malson. Als 18’ un llançament seu tocant lleugerament en un defensor surt a córner amb molt perill. Respon Aarón en el llançament d’un lliure directe (veure foto) que buscant l’escaire dreta de la porta sevillana, surt fora.  Jafar en ràpida carrera s’escapa de dos adversaris però en el darrer instant el seu control massa llarg davant Soriano no li dona cap opció de remat quan anava a encarar al meta visitant.

Avisà el Sevilla perdonant en el 34’ una molt clara ocasió en la que Giráldez sortosament rematà malament dins l’àrea engaltant defectuosament l’esfèrica.  Gual ho torna a provar després de retallar a l’adversari, però el seu fort xut compta amb l’encert de Soriano que cobria perfectament l’angle curt.

Abans del descans Gual deixa d’esperó perfectament a l’alçada del mig camp per Entrena qui s’escapa per velocitat però en dura pugna amb un defensor arribant fins línia de fons, el seu forçat centre xut es aturat pel porter andalús. La darrera acció del primer temps fou per Juanje, internant-se per la dreta del seu atac i la seva centrada xut la rebutja com bonament pot el meta Koke, mentre que Cera no pot rematar en el punt de penal per ben poc.

En el segon temps, als sis minuts tindrà lloc el primer canvi espanyolista entrant Julio per Écija. Tan sols un minut després, una greu errada de Lluis en ser pressionat per Juan Muñoz, costarà força car. El davanter centre sevillista li roba la cartera al central perico i tot i que aquest jugant-se l’expulsió intenta aturar-lo en falta, amb més velocitat s’escapa i davant la desesperada mitja sortida de Koke, el bat amb un llançament inapel·lable.

Intenta reaccionar l’equip després d’aquest cop dur i Roca deixa per Jafar qui fent jugada d’extrem col·loca una bola a la frontal de la petita que rebutja un defensor. Torito surt per Traore, movent fitxa Gallego ràpidament. L’Espanyol necessita dos gols per forçar la pròrroga.  Gran oportunitat al 64’ amb bona acció de Pol Lirola des de la dreta col·locant una bola d’or al cap d’Entrena al segon pal, però el remat d’aquest es perd alt.

Al 66’ el col·legiat ajusticia al quadre català expulsant de manera força rigorosa a Aarón quan segons abans en la jugada precedent havia perdonat el que vostès vulguin  a un jugador del Sevilla no assenyalant ni tan sols la infracció.  El quadre andalús amb el partit coll avall ha pogut sentenciar amb un  llançament de falta directa a càrrec de Juan Muñoz que s’ha estavellat a mitja alçada al pal dret de la porteria de Koke.     

L’equip espanyolista es bolcà a l’àrea rival tot i jugar amb un home menys, però mancà encert en els metres finals. Una pilota que Torito li posa al cap a Jafar acaba amb el remat d’aquest fora. Manca un quart d’hora i l’equip de David Gallego posa setge a l’àrea andalusa, però els sevillistes tancats a darrera esperen el moment d’assestar el cop definitiu al seu rival minvat numèrica i anímicament.   Lluis no aprofitaria una bola pentinada per Pol i dins l’àrea remataria per sobre el travesser.

Els darrers minuts han sigut un suplici per un Espanyol al límit ja físicament i obert en canal buscant el primer d’aquests dos gols i davant un Sevilla que ha aprofitat els forats que ha deixat encara més després de la segona expulsió (la de Lluis) després que el col·legiat del partit hagi acabat amb la paciència de jugadors i espectadors amb la seva forma peculiar d’interpretar el reglament.

Així el Sevilla ha gaudit d’un letal contracop a càrrec de Juanje que veient  a Luis a la dreta tot sol ha rematat aquest superant a un batut Koke, però seguint la jugada Torito ha salvat sota pals evitant el 0-2. Tampoc ho ha aconseguit en un clar contracop  de 4 contra 1, quan  Yan Brice ha ficat la bola per Juanje qui ha fet emprar-se a fons a Koke salvant el gol. Gol que finalment ha arribat en el darrer minut d’afegit quan en un contracop Carmona amb el temps ja superat i amb un xut ras, ha augmentat la diferència en el marcador establint el definitiu 0-2.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Koke, Pol Lirola, Aarón, Iago, Lluis, Traoré, Écija, Marc Roca, Jafar, Gual i Entrena.
Substitucions: Julio per Ècija, m. 51; Torito per Traeré, m. 62; Kike per Entrena, m. 70.

Sevilla FC:  Soriano, Sedeño, Luis, Mesa, Matos; Cera, Antonio, Yan Brice; Giráldez, Juanje i Juan Muñoz.
Substitucions: Abel per Antonio, m. 68; Carmona per Cera, m. 70; De Andrea per Mesa, m. 75;  Nane per Juan Muñoz, m. 87.

Àrbitre: Miguel García Aceña del comitè territorial valencià, delegació d’Alacant. Força dolenta l’actuació d’aquest col·legiat de Segona B que començà la seva trajectòria al futbol platja i que ha sigut el designat per la RFEF després que el conjunt andalús no es conformés amb un àrbitre català tal com està predestinat i sol·licités àrbitre “neutral”. 

Parcial a més no poder, prepotent, ha expulsat a dos jugadors espanyolistes mentre que ha sigut magnànim en més d’una ocasió amb els sevillistes amb els quals tan sols ha mostrat una cartolina i quan ja tot estava decidit.  Cartolines grogues a Lluis, m. 54, Iago, m.87  per part espanyolista i a Cera, m. 70 per part sevillista. Ha expulsat amb vermella directa a  Aarón, m. 66 i a Lluis, m. 89.

Gols:   0-1: Juan Muñoz, m. 52; 0-2: Carmona, m. 93.

Incidències: Encontre corresponent a la tornada dels Quarts de Final de la Copa de S. M. el Rei de Juvenils, disputat aquest migdia de diumenge al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temperatura càlida amb temps assolellat.      









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M