dijous, 12 de juny del 2014

LA PARTICIPACIÓ ESPANYOLISTA
A LA 5èna FESTA DEL FUTBOL CATALÀ A SANT FELIU LL.

Des de la tarda de demà divendres fins diumenge, tindrà lloc la 5 Festa del Futbol Català. Sant Feliu de Llobregat agafa el relleu a Vilanova i la Geltrú, Martorell, Montcada i Reixac i Igualada, que foren les seus precedents.  A aquesta ciutat capital del Baix Llobregat tindran lloc els Campionats de Catalunya de Futbol Base masculins i femenins i del Futbol Sala base.   

Pel que fa a la participació del RCD Espanyol, no han pintat gens bé les coses per la pedrera espanyolista. Per primer cop a la història no hi serà present l’Espanyol en les tres finals més importants:  Juvenil, Cadet i Infantil (tot i que en juvenils es remunta la història només a aquest quatre anys precedents doncs anteriorment només hi prenien part equips de preferent juvenil). Eliminat el Juvenil B quan només quedaven equips de Preferent i ho tenia tot al seu favor inclòs amb el factor camp en semifinals, eliminat també contra pronòstic i a la primera el Cadet A a la Dani Jarque en una llarguíssima tanda de penals, i finalment dimarts l’eliminació en semifinals dels infantils en el gairebé inaccessible escenari de la Gamper.  El Cadet A tan sols un cop havia quedat fora sense arrivar a la final, i fou en 2010, mentre que l’Infantil és el seu segon any (consecutiu) que no obté el bitllet per la final.   

Mai havia succeït quelcom igual. Queden enrere aquelles brillants temporades en les que l’Espanyol jugava totes les finals i s’enduia sempre alguna.  Es per això i per moltes altres qüestions, que tot reconeixent lo complicat que és aixecar altre cop el futbol base després del que ha succeït i malgrat també les dificultats de caire pressupostari, si que no estaria gens malament i a vegades es deixa notar en falta, una mica més de modèstia i humilitat en les declaracions sobre la pròpia gestió dels màxims dirigents i responsables de l’entitat en aquesta parcel·la.   

Les úniques esperances en el futbol base masculí es centren en els equips Aleví i Benjamí, que disputaran una fase prèvia en lligueta de 4 en els que els dos primers de cada grup obtindran el passi a les semifinals, i els guanyadors de les semifinals el matí de diumenge, jugaran unes hores després les finals.

En categoria femenina 2/4. Al menys fins ara ha sigut més positiva l’actuació dels nostres equips de noies que els dels nois. El Juvenil Femení va caure en semifinals a Vilassar de Mar davant el campió de lliga, i l’Infantil, idèntica circumstància tot i que jugant-se a doble partit les semifinals, durant només uns instants a manca de 7 minuts pel final, l’equip era encara amb opcions doncs forçava els penals, circumstància que finalment no s’acabà donant.  La nota positiva, el Cadet Femení, que de la mà d’Ariadna Ciércoles anirà a pel seu tercer títol, i les benjamines de l’entitat que intentaran trencar la dolenta ratxa sempre en les finals (perdudes les tres darreres i semifinalista la primera edició) i endur-se la màxima competició a nivell català.


CAMPIONAT DE CATALUNYA ALEVÍ.

Grup A: Damm CF, Reus Deportiu, UD Cornellà i At. Bisbalenc
Grup B: FC Barcelona, RCD Esapnyol, Girona FC i Escola F. Tàrrega.

Calendari:

Divendres 13: EF Tàrrrega – RCD Espanyol, 20:35 Mpal. Les Grases.
Dissabte 14: FC Barcelona – RCD Espanyol, 11:45 Mpal. Les Grases.
Dissabte 14: RCD Espanyol – Girona FC, 16:30 Mpal. Les Grases.
Semifinals: Diumenge 15:  9:30h. i 10:00h. Mpal. Les Grases
Final: 12:15h. Mpal. Les Grases.


CAMPIONAT DE CATALUNYA BENJAMÍ:

Grup C: Reus Deportiu, UD Cornellà, Lleida Esportiu, i Damm CF
Grup D: FC Barcelona, RCD Espanyol, Gironés-Sàbat i FC Sant Cugat Esport.

Calendari:

Divendres 13: RCD Espanyol – FC Barcelona, 18:15 Mpal. Les Grases
Divendres 14: FC Sant Cugat Esport – RCD Espanyol, 12:00 Mpal. Les Grases
Divendres 14: RCD Espanyol – Gironés-Sàbat, 17:40 Mpal. Les Grases
Semifinals:    8:55h. Mpal. Les Grases.
Final: 10:40h. Mpal. Les Grases.



FINALS FEMENINES (Mpal. Les Grases, dissabte 14 de juny)


Cadet-Inf. Femenina: RCD Espanyol – Penya Recreativa S.Feliu Ll. 17:30h.

Aleví-Benjamí-Preb. Femenina:  CD Sant Gabriel – RCD Espanyol: 16:00h.
           





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M