diumenge, 10 d’agost del 2014

DECIDEIX CAICEDO.
L'ESPANYOL ES FA AMB EL TORNEIG "TEIDE" (0-1)

CD Tenerife: 0 – RCD Espanyol: 1

El RCD Espanyol es va proclamar campió del Torneig Teide en la seva 44èna edició, en partit disputat ahir vespre dissabte a l’estadi de Los Cuartos. En un igualat partit en el que cada equip ha sigut tan sols un xic millor que el seu rival en cada temps, un gol de Felipe Caicedo en una preciosa combinació amb Sergio García, li ha donat el triomf al quadre de Sergio González, que si bé ha millorat en relació al partit davant el Girona – jugar pitjor també era força complicat – encara li manca bastant per arribar al nivell que tots desitgem veure al torneig de la regularitat.  Amb aquest triomf, l’entitat espanyolista inscriu el seu nom en el palmarès d’un torneig que hi havia participat als anys setanta (1972), però que no havia aconseguit dur a les seves vitrines.  

Al marge del primer gol de l’equatorià amb la samarreta espanyolista i de la seva associació amb Sergio García, el partit ha registrat el debut de les darreres incorporacions, el central Álvaro i l’extrem Montañés, que deixant alguns detalls en el joc, lògicament encara son els primers instants per pogué treure conclusions.

Major domini local en la primera mitja hora de joc davant un Espanyol que en atac no ha existit. En el primer quart d’hora de joc no hi ha hagut cap ocasió de gol en cap àrea, sent els canaris qui més ho han intentat. Al 17’ primer ensurt pel quadre català quan un llançament del local Ifraín des de la frontal no el bloca Kiko Casilla, i davant d’ell remata al fons de la porteria Aridane, sent l’acció invalidada per posició antireglamentària. S’anima el Tenerife després d’aquesta jugada, deixant el seu capità Suso varis detalls tècnics de qualitat.  A pilota aturada des de la cantonada, Maxi Pérez li posa a Ifrán una bola d’or que aquest remata de cap tot sol, per sobre la porteria de Kiko.

La millor acció dels visitants, la jugada més trenada fins les hores fou al 25’ culminada amb un xut ras potent però desviat de Víctor Sánchez.  Altre cop replica el CD Tenerife amb un remat de cap franc d’Ifrán que surt desviat, en servei de cantonada servit per Maxi Pérez. Haurà de treballar-se més aquest aspecte doncs només el desencert cara a porta dels locals en aquest aspecte evità mals molt majors en l’encontre d’ahir.   

En el darrer tram del primer període l’Espanyol començà a intentar treure’s el domini de sobre i projectar-se en atac, sent la millor ocasió un servei de falta llençat per Víctor Álvarez que no bloca Jacobo en una errada davant de Javi López; el lateral dret espanyolista no pot aprofitar el regal rematant desviat (35’). Al 40’, Sergio García engaltarà malament una complicada volea a una bola servida per Víctor des de la dreta. En els cinc darrers minuts la millor ocasió fou pels canaris en un llançament de cantonada que la cobertura espanyolista no pot allunyar amb un refús erràtic de Víctor Álvarez, amb l’ocasió malbaratada amb un remat que surt per sobre la porteria de Casilla.

En el segon temps, mouria Sergio la banqueta passats uns minuts amb la incorporació dels dos darrers jugadors fitxats del Real Zaragoza. Sergio García abans ho intentaria després de rebre un excel·lent passi a l’espai de Salva Sevilla; el del Bon Pastor retalla al defensor i remata fort intervenint amb encert el meta Jacobo evitant el gol. Passat el primer quart d’hora seria Caicedo qui en la frontal i un tant forçat per l’oposició del central canari, envia una rematada molt perillosa però que acaba sortint desviada a l’esquerra de la porteria.   En aquest segon temps, la millor ocasió dels locals arribaria al minut 69’ en un centre xut de Abizua que bloca el meta d’Alcover junt al pal dret. Els “chicharreros” havien llençat ja 8 serveis de cantonada per un sol llançat pels de Sergio González.   

Passat el minut 72, en un bon contracop perico, Caicedo combina perfectament amb Sergio García qui li torna la bola a l’equatorià; aquest entrant a l’àrea i canviant de peu l’esfèrica perfectament superant l’oposició del defensor, defineix amb perfecció amb un remat que bat a Jacobo, posant ambdós jugadors pericos les notes de qualitat en un partit un tant discret. Ha sigut el primer gol del flamant fitxatge blanc-i-blau, i esperem el principi d’un llarg nombre de dianes del “killer” equatorià.

Amb el marcador a favor l’Espanyol ha controlat perfectament l’encontre sense passar cap tipus d’ angunies. Sergio ha donat entrada de manera progressiva a Lanza, Arbilla, Jairo, Alex, i finalment a Joan, sent Carles Clerc l’únic que no ha participat en l’encontre pel que fa relació als jugadors de camp del quadre català.  Els minuts s’han anat exhaurint i tan sols un parell d’accions ja en temps d’afegit en les que Jairo ho ha intentat però sense èxit a l’hora de finalitzar l’acció, primer amb un llançament i posteriorment amb un centre.     

      


Fitxa tècnica:
CD Tenerife: Jacobo; Raúl Cámara, Alberto, Carlos Ruíz, Albizua; Vitolo, Aitor Sanz; Maxi, Aridane, Suso; i Ifrán.
Substitucions: Cristo  Martín i Jairo per Maxi i Suso, m. 58; Kike Rivero per Ifrán, m.71; Cristo González i Jorge per Aridane i Rául Camara, m. 85.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Eric Bertrand, Víctor Álvarez; David López, Víctor Sánchez, Abraham, Salva Sevilla; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Montañés per Abraham, m.56; Álvaro per Eric Bertrand, m. 64; Arbilla i Lanza per Javi López i Caicedo, m. 78; Alex Fernández per Víctor Sánchez, m.84;  Jairo per Salva Sevilla, m. 85; Joan per Sergio García, m. 87.

Àrbitre: Christian Gadella Kamstra, del comitè territorial tinerfeny.  Cartolines grogues als espanyolistes Víctor Sánchez, m. 40 i Salva Sevilla, m. 47, i pel jugador local Vitolo, m. 23.

Gol: 0-1: Caicedo, m. 72.

Incidències: Encontre corresponent al 44è Torneig “Teide” disputat aquesta nit de dissabte a l’Estadi Mpal. de Los Cuartos, a L’Orotava, (Sta. Cruz de Tenerife). L’Espanyol, que ha lluït la indumentària reserva, s’ha proclamat campió i ha recollit el trofeu com a capità de l’equip, el central Diego Colotto. Sergio García ha sigut escollit com a millor jugador del torneig, recollint el jugador Suso el trofeu al subcampió, el CD Tenerife.  Els jugadors del RCD Espanyol han lluït braçals negres de condol per la mort de l’àvia de Víctor Sánchez. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M