dissabte, 16 d’agost del 2014

EL SABADELL -AMB GOL DE RAUL TAMUDO-,
DEIXA EN EVIDÈNCIA ALS SUPLENTS DE L'ESPANYOL

L'ESPANYOL "B" GUANYA 1-2 A MANLLEU, MENTRE QUE EL JUVENIL "A" EMPATA DAVANT EL PRIMER EQUIP DEL CF IGUALADA (1-1) A LES COMES.

CE Sabadell: 1 - RCD Espanyol: 0

Raul Tamudo tenia que ser... El crack de Santa Coloma, fàcilment alabat per tants en els bons moments i vituperat injustament per no pocs en els moments de la seva caiguda en desgracia, ha resolt un partit en el que el seu equip, el CE Sabadell, ha superat als espanyolistes per aquest únic gol als inicis del segon temps.  L’equip de Sergio, ple de jugadors teòricament suplents i amb alguns membres del filial, ha encaixat una nova derrota (la segona després de perdre amb el Girona), i ha decebut completament en un partit en el que a bon segur els seguidors espanyolistes esperàvem ja la reacció de l’equip a manca de tot just una setmana per l’ inici del campionat de lliga a Almería.

Amb la novetat de Luque (jugador fitxat pel filial el passat mercat d’hivern) en l’onze inicial, l’equip espanyolista presentava un onze amb pocs jugadors que teòricament poden ser titulars en aquests moments, i més a tenor del que avui han tornat a demostrar sobre la gespa de la Nova Creu Alta. Centrada perillosa però molt tancada de Mattioni al primer minut. Als dos de joc, ha estat el japonès Sotan qui en bona posició i tot sol,  ha rematat malament fora a la dreta de Casilla. Jairo obliga a intervenir a fons al meta De Navas repel·lent un fort xut després de superar el davanter espanyolista al central del quadre vallesà. L’extrem del filial Luque fa jugada per l’esquerra amb un centre xut que surt massa creuat.

Problemes a la cobertura perica després d’una penetració triangulant Aridai amb Sotan;  finalment talla providencial Kiko enviant a córner quan el canari es ficava fins la cuina.    Centres de Javi López per la dreta, de Clerc per l’esquerra i d’Alex en un servei de falta penjada, que no sorprenen a la línia de cobertura arlequinada molt expeditiva gairebé tot el partit davant la inoperància espanyolista .  El domini dels avui grocs era més que evident però sense trobar la manera de superar l’entramat defensiu local. A la mitja hora de joc, i en un servei de cantonada, erràtica sortida del meta local i a punt d’aprofitar la badada l’Espanyol, però l’acció acabaria finalment en falta en atac quan De Navas ja s’havia fet amb el remat de cap de Joan.

Recuperació de Joan qui s’ha recolzat jugant en curt amb Jairo i el davanter centre andalús ha enviat un tret a l’esquerra aturant el meta sabadellenc. Al 35’ servei de cantonada des de la dreta, pentina un company i al segon pal Raul Tamudo de cap ha enviat fora quan ja es cantava el gol arlequinat.  En els darrers minuts el Sabadell s’ha pujat a les barbes del conjunt perico que ha vist com Aridai deixava en evidència a Javi López per velocitat, i poc després ha sigut Joan a qui l’àrbitre li ha perdonat la cartolina.  Collantes ha tingut el gol en el darrer instant en fer-se amb una bola d’or en profunditat a càrrec del japonès Sotan, però no ha pogut superar a Kiko que ha evitat el gol arlequinat tot just instants abans del xiulet del col·legiat.

Abans dels dos minuts de la represa, ja el Sabadell posava en dificultats als espanyolistes. Mig minut després, Collantes ha penetrat deixant en evidència un cop més als defensors espanyolistes i guanyant línia de fons deixa enrere una passada de la mort per que Raul Tamudo, lliure de marca,  no ho desaprofiti aquest cop i superi a Pau, sense que hagi celebrat el gol. Trist, però real com la vida mateixa... encara a la seva edat, el màxim golejador català de tota la història de la lliga deixa la seva empremta estan en el lloc i moment oportú,  davant un Espanyol molt poc expeditiu a nivell defensiu. I ull, per que Aridai ha llençat un lliure directe que sortosament anava molt centrat i ha permès a Pau amb no pocs problemes, fer-se amb la pilota.

Amb el gol encaixat, l’Espanyol ha hagut de tornar a fer-se amb el control del joc davant un Sabadell que encara es tancaria molt més, ben replegat tot l’equip en el seu terreny de joc. Alex Fernández amb un bon tret llunyà creuat porta perill als deu minuts del segon temps.   Pau ha arribat abans que Tamudo per ben poc en un passi dividit d’Aridai en una contra que ha tornat ha posar la por al cos. Luque ho ha provat amb un bon xut que no ha sorprès a Nauzet, tot just abans del quart d’hora.

Ha pogut empatar l’Espanyol després d’una greu errada defensiva en intentar treure la pilota jugada triangulant en zona defensiva la cobertura vallesana; Jairo ha rematat ras estavellant l’esfèrica al pal dret de la porteria sabadellenca; el refús tampoc l’ha pogut aprofitar un company, rebutjant Nauzet. Malgrat el domini espanyolista, el CE Sabadell no renunciava gens ni mica a sortir a la contra ràpidament amb les seves dues fletxes, tant Collantes com Aridai intentant sentenciar. Al 68’ Pau ha aturat un complicat llançament d’Aridai, llançant-se a la dreta.

En els minuts finals tan sols al 87’ un centre perillós dels visitants per l’esquerra amb varis remats forçats de cap que ha acabat sortint l’esfèrica a córner, però aquest s’ha tret sense conseqüències. El CE Sabadell s’ha fet creditor del triomf davant un Espanyol que altre cop ha acabat donant una imatge molt lamentable en els darrers minuts de clara impotència, d’equip sense ànima, i amb jugador alguns als que els hi ve massa gran aquesta responsabilitat de dur aquesta centenària samarreta.

Sortosament aquests partits amistosos s’han acabat ja d’una vegada (mare meva, quin suplici...) i després d’aquest darrer, arribarà demà la presentació de l’equip a l’Estadi Power 8 en el que és una nova edició del Trofeu Ciutat de Barcelona – Memorial Fernando Lara davant el Genoa italià. D’una vegada i per totes, Sergio González acabarà amb les proves i amb el donar minuts a tothom –inclòs a jugadors que ja l’afició comença a estar farta de veure pel seu baix rendiment un dia si i altre també -, i mostrarà el que serà el seu equip presumiblement titular a Almería, tret d’alguna baixa com la del davanter equatorià Caicedo, o el cas de Bertrand que s’ha confirmat la baixa per unes quantes setmanes...

CE Sabadell: De Navas; Cristian, Crespí, Olivas, Riau; Eguaras, Hervás; Aridai, Sotan, Collantes; i Tamudo.
Substitucions: Nauzet per De Navas, m. 46; Carlos Hernández, Gato, i Edgar per Olivas, Aridai, i Tamudo, m. 71; Yeray  per Sotan, m. 77. Sandro, Oriol, Estallés i Agus per Eguares, Crespí, Riau, i Hervás, m. 89.

RCD Espanyol: Kiko; Javi Lopez, Raul, Rubén Duarte, Clerc; Abraham, Joan, Alex, Mattioni, Luque, i Jairo.
Substitucions: Pau per Kiko, m.46; Mamadou per Joan, m. 57; Arbilla, i Lanza per Javi López i Mattioni, m.70

Àrbitre: Oscar Sauleda Torrent, de la delegació d’El Maresme. Cartolina groga a Tamudo, m. 37 per protestar, i als espanyolistes Javi López, m. 41, Arbilla, m.81.

Gol: 1-0: Tamudo, m. 47

Incidències: Encontre amistós de pretemporada disputat aquesta nit a la Nova Creu Alta de Sabadell. L’equip espanyolista amb la tercera indumentària de color groga. Aplaudiments a les graderies en el “minut 21 Jarque”.