dilluns, 11 d’agost del 2014

MANCÀ NOMÉS EL GOL.
EL FEMENÍ "B" VA MERÈIXER EL TRIOMF












RCD Espanyol Femení “B”: 0- Swarthmore College (USA): 0

Empat a zero entre el Femení B espanyolista i el Swarthmore College en partit amistós disputat ahir tarda a la Dani Jarque. Després d’un primer temps bastant discret, l’Espanyol va dominar el segon període disposant de varies ocasions claríssimes que no va pogue convertir el gol en un partit en el que va merèixer el triomf davant les nord-americanes.

Degut a l’intens calor i al ser el primer encontre de pretemporada, aquest es dividí en dos temps de 35 minuts cadascun. El filial femení perico s'enfrontà a les noies del  Swartmore College, institució privada d'ensenyament situada a la ciutat de Swartmore, al sud-est de Phidadelfia (Comptat de Delaware, Estat de Pennsylvania).

El primer temps va donar molt poc de si mateix. L’Espanyol va tenir força la possessió de l’esfèrica però amb molt poca profunditat. Les nord-americanes rotant bastant l’equip, mentre l’Espanyol tant sols disposava de cinc jugadores a la banqueta i dues d’elles porteres. Mentre, “Titi” s’ho mirava des de la grada d’una de les porteries, era Juliana García l’encarregada de donar les oportunes ordres tècniques en un partit en el que la forta calor era la nota dominant.

Gaudí de dues oportunitats el quadre local; la primera abans del primer quart d’hora de joc amb un remat de Laura pel centre bombejat però que no sorprèn a la meta nord-americana. Més problemes tingué per evitar el gol en un tret de Bácter a un parell de minuts del descans que junt al pal dret rebutjà a córner quan l’esfèrica es colava. La darrera acció instants abans del xiulet del col·legiat, una jugada de Carla Moyano (ex Barça B), guanyant línia de fons però sense pogué rematar ningú la seva passada de la mort.   

En el segon temps, major domini espanyolista. Però curiosament les clares ocasions de gol vingueren després que fos el conjunt ianqui qui tingué la seva millor ocasió (m.12) en una bola dividida a la que s’hagué d’emprar a fons sortint i llençant-se per la pilota la meta Aranzazu (juvenil femení la passada temporada) i que havia sortit en el lloc d’Andrea Giménez (porter del C el passat exercici).

Gran oportunitat per Paula Bolta quan tota sola dins l’àrea a boca de canó rematà malament una perfecta pilota centrada des de la dreta a càrrec d’Andrea Granados. Més infortuni pel quadre espanyolista quan un obús de Yaiza s’estavellà al travesser de la porteria nord-americana, sense que posteriorment el segon remat d’una jugadora local pogués sorprendre a la porteria visitant que rebutjà a córner tot i botar-li l’esfèrica davant seu en un complicat llançament.

La nova meta Ari (ex CE Sant Gabriel) substituí al minut 20 a Aranzazu. A un perillós centre d’Angela Barroso (fitxada de la Atl.Prat)  no arribà per ben poc al remat Ainhoa Alonso.  De nou tingué molta fortuna el quadre ianqui quan una acció per banda dreta de la lateral Laia acabà amb un centre molt tancat que estigué a punt d’introduir-se la pilota en la seva pròpia porta una defensora nord-americana; la porter ianqui amb reflexes i en dos temps aconsegueix increïblement fer-se amb la bola quan ja es cantava el gol.  En el darrer minut, un llançament de falta directe a càrrec de les espanyolistes comptà altre cop amb la intervenció de la guardameta visitant evitant el gol perico que malgrat els esforços fets, no acabà arribant.      



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Andrea, Laia, Mónica Bácter, Mireia, Ángela, Paula Bolta, Altmann, Yaiza, Laura, Carla Moyano, i Andrea Granados.
També: Aranzazu (p.s.), Ari (p.s.), Núria, Ainhoa i Chama.

Àrbitre: Alejandro Carrillo Vílchez, de la delegació de Barcelona.

Incidències: Primer encontre amistós del Femení “B” del RCD Espanyol davant el Swarthmore College nord-americà, disputat la tarda d’ahir diumenge al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Calor intens propi de l’època. Abans de l’inici del partit es guardà un emotiu minut de silenci en memòria del pare de la delegada del RCDE Rosa Pedrosa, que ens ha deixat en els darrers dies. 









S E N T I M E N T P E R I C O . C O M