diumenge, 26 d’octubre del 2014

HA MANCAT EL GOL (0-0). BON PARTIT, GRAN SEGON TEMPS,
PERÒ SENSE ENCERT CARA A PORTA

RCD Espanyol: 0 – RC Deportivo: 0

Només ha mancat el gol. Sense Sergio García, l’Espanyol ho ha intentat sense encert cara a porta completant un bon partit; es més, sense risc de pretendre exagerar, ha fet uns vint minuts en el segon temps dels millors de bastant temps, però en els metres finals no ha tingut ni l‘encert, ni la sort, ni l’aplom suficient com per doblegar la resistència numantina dels gallecs, que en cap moment s’han merescut tornat a La Corunya amb un punt al seu sarró.

Sergio ha sorprès d’inici amb l’alineació d’Alex Fernández al que ha tornat a donar-li una nova oportunitat i van... De fet, ha sigut l’únic jugador substituït del quadre català al llarg del tot el partit. No ha fet més variacions doncs el grau de satisfacció haurà estat màxim i tampoc en la banqueta quedava molta més munició.

En els primers deu minuts,  joc de tempteig, tret d’un intent de perill que no ha arribat a ocasió, el joc no ha donat situacions de greu perill. Ha sigut als 11’ de joc quan un llançament d’una falta reclamada amb tota la raó per Stuani dins l’àrea (i que el col·legiat ha tret un pam fora), Lucas Vázquez ha estavellat l’esfèrica al travesser de la porteria gallega. Els gallecs han patit la primera incidència quan als 18’ s’ha hagut de retirar lesionat Lucas, ocupant el seu lloc José Rodríguez.

En ple “minut Jarque”, Colotto ha finalitzat una acció d’atac blanc-i-blau amb un remat acrobàtic de xilena que ha sortit fora. L’Espanyol ja buscava amb més decisió el gol, i l’extrem Montañés ha estat a punt d’aconseguir-ho quan en la frontal ha deixat anar un fort tret que ha enviat a córner Fabricio salvant al seu equip. Un minut després tampoc ha hagut encert en una embolicada jugada amb remats erràtics.  Un llançament de falta de Lucas, fora al 37’.

El Depor ha donat senyals que existia amb un llançament al 33’ de Juanfran, que ha aturat Kiko Casilla qui pràcticament avui ha sigut un espectador més, no necessitant del seu treball pràcticament, tret d’alguna aïllada acció.   Una falta feta a Víctor Sánchez l’ha llençat en el 42’ el propi migcampista espanyolista, alt. I en el temps d’afegit, Montañés ha obert a l’esquerra, i el centre altre cop perfecte de Víctor Sánchez l’ha rematat tot sol Lucas Vázquez desviat volent col·locar-la, quan ho tenia tot al seu favor per obrir el marcador.

En el segon temps, Kiko ha hagut d’intervenir en un dels contats atacs visitants amb un xut de José Rodríguez que ha blocat perfectament. Al 55’ segona jugada per la polèmica quan una pilota dividida que Stuani aprofitant que el defensor no sap allunyar i l’uruguaià se l’acaba emportant i davant  la sortida de Fabricio fica la punta de la bota elevant massa l’esfèrica per sobre, i mentre la bola està pels aires sortint, el porter amb la mà fa caure al davanter centre espanyolista qui reclama la màxima pena.

L’Espanyol tanca al seu rival a l’àrea en un domini abassegador. Asfixiant, jugant per les bandes i portant perill de manera continuada durant una sèrie de minuts en els que esperonats per la grada, els blanc-i-blaus tenen al rival a la seva mercè. Un centre de Víctor Sánchez perfecte al cap de Stuani qui envia la bola un pam per sobre el travesser.  Al 60’ gran tret de Lucas Vázquez després d’un bon control, la treu el meta Fabricio com pot.

Sergio dona entrada a Caicedo per Alex. Una gran acció de Montañés per banda esquerra acaba amb un centre que li dona mig gol a Lucas Vázquez. Aquest envia la seva volea als núvols. El desencert era evident, amb un Espanyol que ho brodava però que no podia superar a Fabricio.  Més llenya al foc. Pilota centrada de Javi López guanyant línia de fons i cop de cap de Caicedo a boca de canó, al que respon Fabricio amb una antològica intervenció evitant el gol, i sense que Montañés ja forçat pugui aprofitar-se’n del refús. Al 71’ remat fluix de Stuani,  i altre cop l’Espanyol és a punt de marcar en remat de cap en la continuació de la jugada mitjançant Álvaro, salvant el porter Fabricio (72’).

Uns minuts en el que el Depor es treu l’enorme i asfixiant pressió en els que l’Espanyol no té l’esfèrica. En el 83’ falta perillosa que executa el conjunt gallec per mediació de Cavaleiro, donant lloc a un embolic dins l’àrea que finalment resolt Caicedo en tasques defensives davant la també inoperància en atac dels deportivistes.

Torna a la càrrega l’Espanyol en els minuts finals. Jugada de Caicedo que finalitza Víctor Sánchez (qui per protestar ha vist en el 52’ la groga i no podrà jugar a Elx), amb un xut que s’estavella en un defensor i se’n va a córner. Acció per l’esquerra entre Fuentes i Montañés amb el centre xut d’aquest darrer massa tancat, rebutjant a córner Fabricio. I així, després de totes les ocasions desaprofitades, els darrers minuts han anat passant ja amb la sensació que malgrat la lluita desesperada dels locals, ja el partit se’ls hi havia escapat en tota i cadascuna d’aquelles claríssimes ocasions no transformades en gol.

I per últim, només dir, que altre cop l’Espanyol no guanya després d’una derrota barcelonista en el dia anterior. Que hi farem!, serà superstició, casualitat... La qüestió és que avui no podem tirar-li en cara res a l’equip en quant a joc, ganes, il·lusió per agradar i moltes ocasions de gol. Altre partit no xutarem a porta i guanyarem amb una o inclòs mitja ocasió de gol. El futbol és així encara que sembli un tòpic... i que sigui sempre així. Sinó, seria massa avorrit i previsible...

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Álvaro, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez; Lucas Vázquez, Alex, Montañés; i Stuani.
Substitució: Caicedo per Alex, m. 61.

Deportivo: Fabricio; Juanfran, Insúa, Sidnei, Luisinho; Medunjanin, Wilk; Isaac Cuenca, Lucas Pérez, Fariña; i Cavaleiro.
Sustitucions: José Rodríguez per Lucas Pérez, m. 18; Postiga per Isaac Cuenca, m. 58; Alex Bergantiños per Mendunjanin, m. 73.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per  Roberto Alonso Fernández i Marcos Álvarez Moreno. Cartolines grogues a Luisinho, m.37, Mendunjanin, m. 52, Postiga, m. 68, Víctor Sánchez, m.52, Álvaro, m. 78, i Insúa, m. 80.

Incidències: Encontre corresponent a la 9èna. jornada de lliga de 1a Divisió (lliga BBVA), disputat en el Power 8 Stadium, davant la presència de 22.732 espectadors.  Per fi, amb un horari decent, el de tota la vida (17:00h.), avui s'ha pogut superar els vint mil espectadors... En les files gallegues, el central brasiler Sidnei, jugador cedit la passada temporada pel Benfica al conjunt perico.