dissabte, 1 de novembre del 2014

EL JUVENIL "A" NO HA SENTENCIAT,
I SE LI HA POGUT COMPLICAR EL TRIOMF (2-1)

RCD Espanyol Juvenil ”A”: 2 – Real Zaragoza: 1

Quart triomf consecutiu del conjunt espanyolista davant un Real Zaragoza situat en la part baixa de la classificació (en zona de descens). Els de David Gallego s’han avançat amb dos gols en la recta final del primer temps i  han disposat de clares ocasions per deixar enllestit l’encontre.

Però, en canvi s’han complicat i de mala manera l’existència en el segon temps, reduint distàncies en el marcador el quadre aragonès a l’ajustar al mínim l’avantatge espanyolista. El Zaragoza posteriorment ha tancat al quadre perico, i si bé no ha patit excessives situacions en que el marcador finalent perillés, si que s’ha vist amplament superat en quant a joc en uns vint minuts finals força dolents dels catalans.

Començà fort el quadre espanyolista, quan abans del primer minut de joc a un centre de Pol Lirola no arribà per ben poc a engaltar el remat, Juanan Entrena. La rèplica aragonesa no s’ha fet esperar, i en la següent jugada trencant el fora de joc, el Zaragoza ha disposat d’una bona ocasió amb un xut final de Muñoz que ha rebutjat el porter Chus i Lluis ha allunyat l’esfèrica.

Els espanyolistes no han estat fins cara a porta en aquests primers compassos. Un mà a mà de Pol Lirola (tant perillós en les seves incursions com desafortunat cara a porta i a l’hora de finalitzar les accions passant l’esfèrica), ha acabat amb un remat al peu del porter visitant quan hi havia un company desmarcat.  Entrant per bandes, un centre de Carles Soria “Toro” fou tallat en el darrer moment per un defensor evitant el letal remat d’un company. Entrena amb un xut creuat, tingué el gol, però lleugerament tocà lo just el porter del Zaragoza desviant l’esfèrica.

En superar l’equador del primer temps, l’equip perico semblava perdre gas, i el Zaragoza tingué els seus millors minuts dominant la parcel·la ampla. Però tot just quan pitjor ho feia el quadre català, arribà el primer gol del partit que canvià sensiblement la decoració del mateix. Recuperació al mig del camp dels mitjos espanyolistes, Campu combina amb Pol Lirola per banda dreta passat el mig del camp i tornant-li amb el cap la pilota  per que Campu penetrant amb velocitat, col·loqui un bon centre que remata perfectament Marc Gual de cap al fons de la porteria.

Tan sols deu minuts després, Víctor Campuzano “Campu”, en ràpid contracop de manera espectacular deixava en evidència als dos centrals aragonesos i culminant el seu slalon arribava fins la cuina superant al porter i fent pujar el 2-0 al marcador. Tot just abans del descans, l’Espanyol pogué fer el tercer en un ràpid contracop de Gual que un defensor acabà interceptant la passada de la mort.

El segon temps s’inicià amb un atac perico als vint segons de joc que finalitza amb Gual caient dins l’àrea. Probablement no era penal, però tampoc es mereixia la cartolina el davanter perico per fingir. El col·legiat del partit ha estat força malament i tot i que no ha influït en el marcador, ha deixat molt emprenyada a l’afició perica per decisions a unes quantes accions puntuals del joc, “ajudat” també pels auxiliars.

Als tretze del segon temps, l’Espanyol tenia que sentenciar el matx. Campu dona una passada d’or per la incorporació dins l’àrea de Pol Lirola, i aquest massa individualista acaba errant i no acabant la jugada correctament.  Del més que possible 3-0, s’ha passat al 2-1 després d’un ràpid contracop que ha acabat amb una internada per la lateral esquerra de l’àrea de càstig segons atac aragonès, i davant Toro i Lluis, el davanter visitant ha caigut dins l’àrea entrat per aquest darrer. El col·legiat no ho ha dubtat i ha assenyalat el punt fatídic, transformant Aparicio, el 10 del Zaragoza, amb un inapel·lable llançament.

Aquest gol ha donat ales als “mañicos” que han passat a ser dominadors del partit. Així al 66’ en un servei de cantonada, la pilota s’ha passejat perillosament per l’àrea perica.
Des de la banqueta el tècnic local ha intentat variar la decoració del partit donant entrada a Lauren per Gual (molt anteriorment Kike havia sortit per Entrena), però no ha sortit efecte el canvi i el davanter procedent de l’Hèrcules, ha estat molt desafortunat a l’hora de combinar. Mal aquest que ha patit tot l’equip doncs l’Espanyol ha començat a perdre moltes pilotes a la medul·lar i ha sigut incapaç de tornar a fer-se amb el control del partit.

Amb tot, l’Espanyol ha pogut sentenciar amb una acció altre cop de Pol Lirola penetrant per la dreta, i després de retallar al defensor i buscar forat, ha rematat creuat però desviat en el que ha sigut una gran ocasió.  L’equip espanyolista no es feia amb la pilota, i les continuades pèrdues i passades imprecises han emprenyat al tècnic local que en nombroses ocasions ha mostrat el descontent cridant als seus jugadors pel que estava veient.  Una pèrdua al mig del camp en el 84’ ha pogut significar l’empat dels aragonesos. Finalment el fort xut del davanter visitant ha sortit desviat.

La darrera acció de perill local ha sigut a la sortida d’un servei de cantonada quan l’ingressat al terreny de joc Eric Gràcia ha rematat una bola morta, però ha intervingut amb èxit el porter visitant rebutjant (88’). El col·legiat ha demostrat la seva dolenta tasca en el partit quan precisament Eric Gràcia, escapant-se en una jugada ha sigut agafat clarament del pantaló estirant-li el jugador del Zaragoza davant els seus propis nassos i no ha xiulat ni cartolina ni falta ni res...

S’ha arribat al final del partit del que el col·legiat ha tingut a bé d’allargar-ne quatre minuts més en forma de desagradable regal, però el marcador ja no s’ha mogut més. Queda pendent l’equip del partit que es jugarà demà a Ses Illes: Un CD Manacor que ja derrotà al FCB, visita el feu del líder RCD Mallorca, que avantatjava en dos punts als blanc-i-blaus a la taula abans de la jornada d’avui. Aquesta nit, l’Espanyol dormirà com a líder provisional del grup en tant es jugui aquest encontre.   El proper encontre dels de David Gallego serà en el Mpal. de Cornellà davant el quadre verd-i-blanc del Baix Llobregat.

RCD Espanyol: Chus, Toro, Aarón, Iago, Lluis, Patrick, Pol Lirola, Melendo, Campu, Gual i Entrena
Substitucions: Kike per Entrena, m. 57; Lauren per Gual, m. 67; Eric Gràcia per Campu, m. 87.

Real Zaragoza: Salas, Sierra, Escolar, Eduardo, Zalaya, Guillermo, Barrera, Guti, Muñoz, Aparicio i Ligorred.
Substitucions: Rebla per Ligorred, m. 46; Negredo per Barrera, m. 58.

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique, de la delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolines grogues a  Gual,m . 46, Guillermo, m. 48, Patrick, m. 77, Lauren, m. 88

Gols: 1-0: Gual, m. 31; 2-0: Campu, m.41; 2-1: Aparicio (pen), m. 65.

Incidències: Encontre corresponent a la 9èna.  jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquesta tarda de dissabte al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. El segon temps s'ha jugat amb il·luminació artificial.