dimarts, 28 d’octubre del 2014

RCD ESPANYOL DE BARCELONA:
114 ANYS D'EXISTÈNCIA, DE LLUITA I DE PLURALITAT A L'ESPORT CATALÀ















(Monument a l’afició del RCD Espanyol; Cornellà del Llobregat: Josep Maria)

Aquest vespre des de les 19:30h.  ha tingut lloc davant el Monument a l’Afició del RCD Espanyol, junt al Power8 Stadium, l’acte de celebració de l’aniversari de la fundació del Real Club Deportiu Espanyol de Barcelona. Avui 28 d’octubre es compleixen 114 anys d’existència d’aquesta entitat i tal com va succeir el passat any i esperem que durant moltíssims més, representant a tot l’espanyolisme les persones que s’han combregat davant l’estàtua del Monument a  l’Afició del RCDE, han volgut simbolitzar aquesta efemèride, aquest esperit rebel de lluita contracorrent durant més d’un segle.

L’acte ha estat encapçalat pel President del RCD Espanyol Joan Collet, i no han faltat l’exPresident i segon màxim accionista, Ramon Condal, així com els membres del Consell d’Administració del RCD Espanyol Anna Maria Fusté, Jordi Puyaltó, Montserrat Tordera, Albert Guinjaume, el nou “controller” Ramon Robert, executius de l’entitat com Jaume Martínez, Xavi Salvatella, Xavi Giménez, entre molts altres.

Tampoc ha faltat l’Agrupació de Veterans del RCDE amb Rafa Marañón, “Coco” Bertomeu, i  Pedro Patón, així com la major part de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Penyes del RCDE encapçalada pel seu President, Alberto Ariza, acompanyat d’Araceli Pérez, Dani Bosch, Salvador Fosas, García Planas, Xavi Edo i Xavi Arabia.   El primer equip espanyolista ha estat representat pel seu tècnic Sergio González, i pels jugadors Javi López, Colotto, Pau, i Joan Jordán.  

Junt al monument, les penyes que han estat presents en l'acte, han fet una ofrena floral en record i com a homenatge a tots els que han format durant aquests 114 anys la gran família espanyolista. Una història que malgrat les dificultats, les pedres en el camí en aquest llarg transcórrer, el menyspreu fàcil de massa gent oportunista i interessada, malgrat totes les adversitats que hagin hagut i puguin sorgir en el futur, seguirà el seu camí en el temps per que la institució es fonamenta en una afició fidel, lleial, que mai l’abandonarà. Tant de bo, ho sentin igual els gestors de la SAD, tècnics i jugadors, actuals i futurs.  

Com sol ser habitual en aquests actes, un cop ja s’han fet les ofrenes florals, han hagut les clàssiques fotografies de rigor, els mitjans de comunicació han abordat al President Joan Collet qui ha contestat les preguntes dels periodistes en una roda de premsa informal i improvisada (veure foto).                 











S E N T I M E N T P E R I C O . C O M