dilluns, 27 d’octubre del 2014

PUNT D'OR DEL FEMENÍ "A" DAVANT EL LÍDER (1-1)












RCD Espanyol Femení “A”: 1 – Athletic Club: 1

Punt d’or el que ha tret l’equip de José Antonio Montes davant el líder de la Primera Divisió Femenina, l’Athletic Club de Bilbao, que arribava a Sant Adrià amb no només la condició d’equip invicte, sinó que a més no havia cedit cap punt en els seus anteriors sis partits disputats.

Avui, l’equip basc no ha demostrat tal condició doncs més enllà del seu domini físic en el joc, la seva agressivitat i joc vertical, en quant a futbol poc. Si de cas, en el primer temps que encara ha dut la batuta del joc davant un Espanyol força poruc, condicionat moralment per la inseguretat defensiva un cop més, però que ha millorat en un segon període que s’ha posat de cara amb el gol de l’empat només iniciar-se.  Amb el pas dels minuts en el segon temps el conjunt basc ha buscat l’empat, ha tancat a les locals, però s’ha trobat amb un Espanyol més segur, i sobre tot amb Irina Torrent que ha aturat les poques pilotes compromeses que ha tingut.  L’equip perico amb aquest punt es manté en zona de classificació per la Copa de la Reina, tot i que es veu superat pel Rayo Vallecano. Les espanyolistes han pogut endur-se el partit en un parell d’accions en les que la fortuna no ha estat al seu costat.

Tot i que la primera acció era perica, amb una passada de Lombi a l’espai per que en posició dubtosa Rivi col·loqués un centre passat al que ningú ha pogut arribar-hi, ha sigut el quadre de Lezama qui s’ha fet el control del partit ben ràpidament. I als dotze minuts com ve sent habitual aquesta temporada, errada defensiva, i gol encaixat. La davantera Izaskun s’ha trobat un regal en forma de pilota morta dins l’àrea en el refús defectuós d’una espanyolista i no ha perdonat afusellant Irina.

No es que hagi tingut gaires ocasions el quadre basc, però si que en les poques que ha disposat ha posat la por al cos a la parròquia espanyolista doncs un segon gol hagués sigut ja una llosa totalment impossible d’aixecar. Remat d’Arranz que ha aturat Irina, i passat l’equador del primer temps, una falta centrada per Eunate ha sigut rematada de cap per Itzaso, enviant la pilota fora quan ho tenia tot al seu favor. En un servei de córner executat per Eunate al 28’, les basques han tingut el segon doncs Irina (per alt, moltes dificultats) ha tocat lleugerament i la bola li ha anat al cap d’Eunate que es trobava sola, tot i que no ho ha aprofitat sortosament dons la pilota s’ha estavellat al pal.

L’Espanyol tan sols tingué una ocasió en aquest primer temps en jugada personal de Lombi per l’esquerra amb passada de la mort per Rivi, que intercepta la meta internacional Ainhoa. En el darrer minut abans del descans, servei de cantonada que rebutja en curt Irina, i la pilota acaba sent rematada de xilena, fora.

Només iniciar-se el segon temps, al minut i escaig de joc, Lombi penetra per la dreta i amb poc angle col·loca un centre xut que s’enverina i ajustat al pal acaba dins. Era l’empat.  La cobertura visitant tampoc estigué molt encertada en l’acció.  Ainhoa, davant la presència amenaçadora de Rivi ha de sortir fora de l’àrea rebutjant amb el cap.  Un córner executat per Núria és rematat per Rivi, tocant Ainhoa. Eren els millors minuts de les espanyolistes.

Però durà poc l’alegria del bon joc, doncs ràpidament el conjunt basc tancà a les blanc-i-blaves. El seu tècnic substituí a una de les dues torres de centrals (Arranz) buscant més poder ofensiu en el joc del seu equip. L’equip de Montes mica a mica es tanca, no sortint de la cova.  Una de les jugades amb més perill, un cop de cap que salva Irina  amb una gran intervenció sense que una jugadora d’esquenes pugui aprofitar-se’n del refús.

Inés necessità de les assistències però es recuperà al joc. L’Espanyol es treu el domini de l’Athletic i comença a mostrar-se en atac amb molt de perill:  Alba Pomares ja en la recta final del partit envià un llançament a menys de mig metre del pal. I l’equip perico tingué el triomf en les seves mans quan un llançament llunyà de Lombi s’estavellà al travesser, i tocant lo just Ainhoa, el rebot li cau a Bárbara qui forçada caient-se, remata fora a la dreta.  Poc després, remat de Rivi dins l’àrea, rebutja Ainhoa i Alba Pomares afusella a la portera navarresa. Gol, que l’àrbitre del col·legi català invalidaria per situació antireglamentària i que ens quedem amb les ganes de saber si a Lezama s’hagués atrevit a anul·lar.

Una dura entrada de Lizaso (que seria amonestada) deixa fora de combat a Maria Estella que ha de ser substituïda per Cotado.  L’Espanyol intentà aprofità el mal dia del quadre biscaí i a punt estigué d’aprofitar un servei de cantonada amb un remat de cap de Paloma que se’n va fora després de la sortida erràtica de la meta Ainhoa Tirapu. En el 91’ darrera oportunitat de les visitants, amb un remat que aturà la portera Irina.     


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Irina; Estibi, Inés, Pereira, Estella; Troyano, Núria; Bárbara, Paloma, Lombi; i Rivi.
Substitucions: Alba Pomares per Troyano, m. 46; Cotado per Estella, m. 89. Altres suplents: Paula Canals (p.s.), Sara Nassim, Haley, Ari Forment.

Athletic Club: Ainhoa; Eunate, Arranz, Irene, Iraia, Alazne, Orueta, Lizaso, V. Gimbert, Y. Corres i Izaskun.
Substitucions: Merino per Arranz, m. 64; I. Murua per Izaskun, m. 73; Jone Bilbao per Corres, m. 83.  Altres suplents: Ane Otxoa (p.s.), Nekane,  Arene i Ainhoa Álvarez.

Àrbitre: Rubén Ávalos Barrera de la delegació de l’Anoia, assistit en bandes per Marc Casado Motos i Joan Ramón Canadell Borrás. Cartolina groga a l’espanyolista Inés, m. 20 i a la ex espanyolista Vanesa Gimbert, m. 42 i per Lizaso, m. 88.         

Gols: 0-1: Izaskun, m. 12; 1-1: Lombi, m. 46.

Incidències: Encontre corresponent a la 13èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, avançada a la seva data original (desembre 2014) i que la RFEF decidí que es jugués en aquest cap de setmana que hi havia de descans per si la selecció espanyola havia de jugar la repesca per la classificació del mundial (la jornada 14 s’avançarà també al 22 de novembre, l’altre data que estava previst de descans de la lliga a causa de la fase de classificació de la selecció espanyola). 

Partit disputat al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb temperatura estiuenca, molta xafogor. Increïble però cert, malgrat trobar-nos a pocs dies de novembre. Presenciant l’encontre el Vicepresident Albert Garrofé, màxim responsable del futbol femení.      


 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 ATHLETIC CLUB 19 7 6 1 0 22 5
2 LEVANTE U.D. 19 7 6 1 0 19 3
3 F.C. BARCELONA 18 7 6 0 1 27 3
4 VALENCIA C.F. 17 7 5 2 0 19 6
5 CLUB ATLÉTICO DE MADRID 15 7 4 3 0 12 6
6 OVIEDO MODERNO C.F. 12 7 3 3 1 13 12
7 RAYO VALLECANO 10 7 2 4 1 7 4
8 R.C.D. ESPANYOL 10 7 2 4 1 13 14
9 U.D. COLLERENSE 7 7 2 1 4 9 14
10 C.D. TRANSPORTES ALCAINE 7 7 2 1 4 8 13
11 SPORTING CLUB HUELVA 7 7 2 1 4 15 21
12 REAL SOCIEDAD DE FUTBOL 4 7 1 1 5 10 16
13 C.D. SANTA TERESA 4 7 1 1 5 7 17
14 FUNDACIÓN ALBACETE 4 7 1 1 5 9 21
15 SEVILLA F.C. 2 7 0 2 5 6 23
16 C.D. SANT GABRIEL 0 7 0 0 7 5 23










S E N T I M E N T P E R I C O . C O M