dilluns, 27 d’octubre del 2014

L'ESPANYOL CADET "FA SALTAR LA BANCA" A LA GAMPER

FC Barcelona: 0 – RCD Espanyol Cadet “A”: 2

TRIOMF HISTÒRIC EN ELS DERBIS DEL FUTBOL BASE.

El Cadet “A” del RCD Espanyol va assaltar dissabte la Gamper derrotant a un FC Barcelona que conjuntament amb els espanyolistes igualats a punts, comandava la classificació de la Divisió d’Honor Cadet. Els pericos amb un partit força pràctic i fructífer, amb un punt de sort en certs moments, i amb l’actuació estel·lar del seu meta Adrián López Garrote, s’endú el triomf del feu barcelonista i es queda a la classificació com a líder en solitari tres punts per sobre dels culers.

Feia des de la temporada 2007/08 que el RCD Espanyol no guanyava a la Gamper a la Divisió d’Honor Cadet. Ho feia per 0-2 el diumenge 2 de març de 2008, amb gols de Nierga i Sani, amb una generació molt desaprofitada (la del 92) amb jugadors com Edgar Badía, Blázquez, Jordi Amat, Enric Saborit, Montcusí, Pau Senent, Nierga entre altres... Aquella temporada acabà sent campió de lliga. Des de les hores tan sols un empat a dos gols (ambdós dianes obra de Campu), el 24 de febrer de 2013 amb Dani Fernández a la banqueta. La resta de visites, s’han comptat per derrotes.

Després d’un inici amb fortíssima pressió dels espanyolistes (a punt d’assolir premi als 25 segons al pressionar Gilbert al meta culer), el Barcelona començà a carburar portant perill per banda esquerra mitjançant Tandani, obligant a emprar-se a fons al seu marcador Dani Reina.  Als 8’ de joc, primera gran ocasió culer: Bona passada d’Abel Ruíz per Mboula qui internant-se a l’àrea xuta fort i rebutja amb el peu Adrián. Seria la primera d’un seguit de grans intervencions del meta perico que marcarien la sort i desenllaç del partit. La jugada seguiria i després seria Alex Collado qui amb un gran tret des de la frontal, rebutjant com va pogué el meta Adrián amb la mà.

El Barcelona dominava, l’Espanyol no aconseguia mantenir temps la pilota i una pèrdua de Pol provoca un contracop d’Abel amb passada per Mboula i altre cop entrant per la dreta en diagonal a l’àrea, remata potent i troba la resposta inapel·lable del meta Adrián lluint-se. Un llançament de falta de Tandansi al quart d’hora l’atura Adrián a la seva esquerra.

La primer oportunitat perica, al 18’ amb passi de Pol per Gilbert qui entre dos jugadors s’interna però davant el meta remata fora a la dreta.  Als 19’ minuts forta topada entre Fode i Guillem, que fan necessàries les assistències pel jugador culer, que sortosament es reintegra al joc.  David mou banqueta i dona entrada a Anglada per Brugué; L’Espanyol es treu el fort domini de sobra i comença a mostrar-se.  Fode en el 21’ s’interna regateja a un adversari, però davant el segon cau, interpretant el col·legiat que ha volgut enganyar-lo i veu la cartolina.  Un xut d’Anglada, alt. Jugada de Gisbert amb remat que atura Peña. Al menys es treu la pressió angoixosa de sobre el quadre perico.

I arriba el minut 26. Falta lateral que llença Pol Lozano a un metre del vèrtex esquerre de l’àrea segons atac perico. Pilota que posà el migcampista perico amb un guant al cap de Fode qui lliure de marca al segon pal, remata al fons de la porteria barcelonista fent saltar la sorpresa en el derbi.  L’Espanyol duria perill en altre falta llençada per Pol que acabaria amb una mitja volta de Gilbert  en  un llançament que duia molt de perill, però que acaba sortint per sobre el travesser.

Reacciona el Barça després d’uns minuts KO. Alex Collado dona una passada de la mort enrera per Moncho qui amb tot a favor remat dos pams per sobre el travesser (31’).  Guillem passa a Viedma qui superant a Alex Cubedo, d’un gran xut obliga altre cop a intervenir providencial Adrián volant amb una estirada rebutjant una pilota a mitja alçada a la seva esquerra. Albert Alavedra, molt bé, talla una internada de Tandasi quan ja es marxava perillosament dins l’àrea després d’una ràpida internada. Anglada tingué en el 34’ una bona ocasió, però el seu xut sortí alt.  Més bona la jugada de Fode i Izan, amb gran llançament d’aquest darrer que obligà al meta culer a fer la seva millor intervenció rebutjant amb la punta dels dits a córner.

Aquest servei de cantonada (38’) es llença en curt amb bola per Fode qui s’interna per la lateral dreta de l’àrea de càstig segons l’atac perico i remata fort cap a la seva esquerra, però el cap d’un defensor (Isierte), rebutja en sentit contrari introduint-se la pilota a l’esquerra del meta Iñaki Peña. Era el 0-2 amb força fortuna en l’acció, però un gol que val igual que un de bella factura.

Però abans del descans encara hi hauria temps per un altre ensurt, amb un tret aquest cop encara més ajustat de Moncho a un pam del travesser després de la pujada de Guillem Serrano i la passada de la mort enrera. Amb el 0-2 s’arribà al descans després d’un primer temps de molt futbol i ocasions.

Sortosament pels interessos del quadre perico, el segon temps fou molt més dolent en quant a joc, ja que els de David Fernández van saber administrar perfectament la renda aconseguida i amb el pas dels minuts la desesperació local es va fer més que palesa arribant a un final de partit en el que tot i que el Barcelona (això per descomptat) ho va seguir intentant, ja amb molt poca convicció davant un Espanyol cada cop més sòlid i convençut del triomf.

En el segon temps, xut de Viedma desviat (42’). Falta lateral llençada per Moncho que rebutja el meta perico Adrián de punys (46’). El domini es local, però ja no intens ni produeix situacions de perill clar. L’Espanyol domina la situació clarament.  A més, el carrussel de canvis tampoc dona ritme al joc.  Els pericos tindran dos clars contracops jugats molt bé de dreta a esquerra amb arribades de Pol Henández per banda, que acabaran de ficar més la por al cos als locals.

Al 58’ gol anul·lat per clara situació de fora de joc de Ricki qui remata en la frontal de la petita tot sol en una bona jugada del Barcelona per banda esquerra.  El Barcelona ho intenta per banda dreta a càrrec de Mboula però es trobarà amb un sensacional Pol Hernández que no deixarà lloc ni tan sols a l’intent.  Més canvis, i el cadet de primer any Miguel (ja incorporat al Cadet A des de fa jornades) que també gaudirà d’uns bons minuts de glòria com pot ser per un perico derrotar al Barcelona en la Gamper. Amb un centre xut el migcampista espanyolista obligà a Iñaki a ficar una mà evitant el tercer.  Més canvis en el bàndol culer però els paràmetres en que es mou l’encontre ja no variaran ni un mil·límetre.   

Tan sols una jugada bonica dels locals amb un passi de Ricki al desmarc per l’entrada d’Abel qui en el mà a mà amb Adrián López, torna a donar-li l’oportunitat al meta espanyolista d’erigir-se en gran triomfador de la cita rebutjant a córner. David dona entrada als darrers jugadors en incorporar-se al joc  i ell partit s’esgota no sense un altre acció polèmica en la que Izan es objecte d’un més que possible penal no xiulat pel col·legiat tot just el darrer minut 80. El Barcelona llença mitjançant Tandasi una falta desviada en el 2’ d’afegit. Al tercer de temps supletori, assenyala la fi del partit amb el triomf perico. Felicitats pericos !!!! malgrat que això només ha sigut la primera batalla i llarga és la lliga, és el primer pas!              


Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Iñaki Peña, Guillem Serrano, Mingueza, Del Amo, David Isierte, Viedma, Jordi Mboula, Moncho, Abel Ruíz, Alex Collado i  Tandasi.
Substitucions: Edgar Fernández i Quique Fábra per Alex Collado i Tandasi, m. 41; Riqui i Martí Vilà per Abel Ruíz i Viedma, m. 53;  Toldrà per Guillem Serrano; Werick per David Isierte, m. 62; Tandasi i Abel Ruíz per Mingueza i Moncho, m. 73. Altre suplent: Adrià Rojas (p.s.)

RCD Espanyol: Adrián, Dani Reina, Pol Hernández, Albert, Alex Cubedo, Pol Lozano, Pau, Izan, Gilbert, Brugué i Fode.
Substitucions: Anglada per Brugué, m. 20; Mateo per Pau, m.41; Juan per Fode, m. 54; Miguel per Anglada, m. 62; Pau i Brugué per Pol Lozano i Gilbert, m.73; Alex Pastor i Marc Llinares per Pol Hernández i Albert, m. 79. Altre suplent: Lluis Andreu (p.s.).

Àrbitre: Jordi Esteve Vacas de la delegació d’ El Baix Llobregat, assistit en bandes per Jordi Marc García Torres i Carlos Gutiérrez Luceño. Va mostrar cartolines grogues als locals Guillem Serrano, m. 24; Mingueza, m. 49 i Quique Fabra, m. 78 i als visitants Fode, m. 22, Pol Lozano, m. 33 i Izan, m. 80, en un partit net i esportiu, però jugat de poder a poder com té que ser un derbi.  

Gols: 0-1: Fode, m. 26; 0-2: David Isierte (p.p.), m.37

Incidències: Encontre corresponent a la 6èna. jornada del campionat de lliga de la Divisió d’Honor Cadet, disputat el migdia del passat dissabte al camp 8è de la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí. En les files locals, un exblanc-i-blau, Alex Collado Gutiérrez.   


  CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR CADET

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 18 6 6 0 0 19 3
2 F.C. BARCELONA 15 6 5 0 1 23 5
3 U.D. CORNELLÀ 13 6 4 1 1 13 6
4 C.F. DAMM 12 6 4 0 2 13 6
5 C. GIMNÀSTIC DE TARRAGONA 12 6 4 0 2 16 11
6 UNIÓ F.B. JABAC I TERRASSA 10 6 3 1 2 10 10
7 C.F. BADALONA 8 6 2 2 2 11 14
8 ESCOLA F. GIRONÉS-SÀBAT 8 6 2 2 2 6 12
9 C. ESCOLA F. GAVÀ 7 6 1 4 1 7 7
10 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 7 6 2 1 3 10 13
11 U.E. RAPITENCA 6 6 1 3 2 8 10
12 C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ 6 6 2 0 4 8 12
13 U.E. SANT ANDREU 4 6 1 1 4 6 14
14 F.C. GIRONA 4 6 1 1 4 5 14
15 U.E. BORDETA LLEIDA 2 6 0 2 4 4 10
16 F.C. SANT CUGAT ESPORT 2 6 0 2 4 3 15




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M