dissabte, 27 de desembre del 2014

BRILLANT REACCIÓ, CAPGIRANT EL MARCADOR
DAVANT EL VALENCIA, EN EL TRAM FINAL (2-1)

RCD Espanyol Inf. “B”: 2- Valencia CF: 1

El millor ens ho han guardat pel final els nois de Toni Velamazán en el seu debut davant el conjunt valencianista. Els ches s’han avançat en el marcador en el primer temps, i no ha sigut fins els darrers instants del partit que el quadre català ha capgirat el marcador aconseguint el triomf i donant un pas important per assolir la primera posició de grup si es capaç de no perdre aquesta tarda davant el Chelsea anglès.

El Valencia ja ha donat mostra del seu perill als cinquanta i escaig segons de joc amb un ras llançament que s’ha marxat a mig metre a l’esquerra de la porteria defensada per Iker.  L’equip espanyolista ha reaccionat i ha passat a dominar els propers minuts disposant de varies accions de perill com un xut de Lucas que ha rebutjat el porter che, i sobre tot en un llançament de cantonada que ha tret de punys el meta valencianista, i ha acabat rebutjant els dos posteriors remats letals tant de Samba primer com de Dani després des de l’esquerra.

La primera arribada valencianista ha arribat als sis minuts amb acció de Ferran ben defensada per Oscar al tall impedint el remat a boca de canó; el servei de cantonada s’ha executat i la pilota penjada no ha sigut rebutjada en la seva sortida per Iker, rematant amb el cap Sergio al fons de la porteria espanyolista. El Valencia cobrava avantatge en el marcador als set minuts.

Aquest gol ha deixat un pèl tocat als espanyolistes doncs en aquesta classe de partits tant curts qui colpeja primer té molt aconseguit. Al darrer segon del primer temps, (12 minuts), Lucas envià un tret que sortí a un pam del pal esquerre de la porteria taronja.

En el segon temps, la dinàmica feia pensar en el pitjor. El Valencia tingué el 2-0 però ho evità Darwin amb una gran intervenció rebutjant el remat al primer minut.  Poc després el Valencia ha fet el segon, però tot just abans del remat final, la jugada ja estava invalidada per posició antireglamentària. En altre ocasió de perill dels valencians, la rematada final sortí per sobre el travesser.

Als nou minuts del segon període (21’), arrencada per l’esquerra de Jordi amb força i velocitat arribant a línia de fons, i la passada de la mort la talla un defensa però errant el rebuig que colpeja en un defensor i el rebot li cau franc a Kante Samba qui afusella al meta rival i iguala el partit a tres minuts del final.

L’equip de Velamazán amb la moral al màxim amb l’empat, capgirarà el resultat quan tan sols dos minuts després Jaume des de fora de l’àrea llença un obús que acaba significant el gol del triomf a manca d’un minut de joc. Sense problemes, l’equip perico mantingué la renda assolida esperant el xiulet final de Mendoza Castellanos decretant el final del partit.

RCD Espanyol: Iker; Lucas, Óscar, Dani Merchán, Jaume, Gerard, i Kante Samba.
També: Darwin (p.s), Robert, Jordi, Pau, i Hugo

Valencia CF: Carlos; Dani, Sergio, Jacob, Óscar, Pedro i Ferrán.
També: Ferhat, Rubén i Cristian.

Gols: 0-1: Sergio, m.7; 1-1: Samba, m.21; 2-1: Jaume, m.23.

Àrbitre: Mendoza Castellanos.

Incidències: Segon encontre corresponent al grup B dins la fase prèvia de grups del XIX Torneig Internacional de Futbol -7 d’Arona (Liga Promises), que té lloc a l’ estadi “Antonio Domínguez” a Playas de America d’Arona (Tenerife). Anteriorment el Valencia CF ha vençut en el primer partit d’aquest grup al Chelsea FC per 1-0.