diumenge, 21 de desembre del 2014

UN GOL DE MAMADOU,
DONA EL TRIOMF AL FILIAL ESPANYOLISTA (1-0)

RCD Espanyol “B”: 1 – Valencia - Mestalla CF: 0

Continua la ratxa del filial espanyolista com a local, derrotant a un Valencia – Mestalla que ha creat molts problemes a l’equip de Lluis Planagumà. Els espanyolistes han completat un partit discret en el que el gol de Mamadou als inicis del segon temps, ha donat un triomf força complicat i que esperant el que demà faci el líder Hércules CF a Saragossa, li dona als espanyolistes el primer lloc momentani a la classificació.

Molt diferent avui el rival a la majoria d’equips de la categoria més experimentats, en el els que el físic és la característica principal dels seus arguments futbolístics. Avui en canvi, el Valencia – Mestalla com a equip filial s’ha mostrat com un equip jove amb frescor, amb jugadors ràpids i desequilibrants, molt més tècnic que altres equips de la categoria.  Amb tot, davant s’han mostrat mancats de jugadors determinants a l’àrea, davant un Espanyol B molt sòlid en defensa, inexpugnable.

Duien perill els che, en una falta lateral que llença Nacho Gil i Koke rebutjaria ficant la mà.  La rèplica perica ha estat a punt de significar el primer gol quan Mamadou molt ràpid ha penetrat per l’esquerra de l’àrea de càstig passant a Jairo qui remata salvant el meta Alex Sánchez amb una gran intervenció. En altre acció de Mamadou, quan tenia varis companys desmarcats al bell mig de l’àrea, rematà fort però per sobre el travesser. En el 31’ Luque reclamava pena màxima en caure dins l’àrea. Ha pogut marcar el filial valencianista en jugada en la que el davanter Ramírez ha superat la mitja sortida de Koke rematant ras, i salvant sota pals Rubén Duarte.

Als sis minuts de la represa, jugada per la dreta amb centre a càrrec de Marc Fernández; en primera instància el porter no bloca davant un defensor i la pilota li torna al 11 espanyolista i de manera embolicada davant una cobertura valencianista gens expedita en l’acció, dona la passada de la mort enrera en curt per Mamadou qui marca afusellant a Alex Sánchez. Era l’1-0 que acabaria sent el resultat definitiu.  Minuts després Jairo ha donat una bona passada per Mamadou, però en aquesta ocasió el senegalès en l’intent de regatejar ha acabat perdent (58’). Els  de Curro Torres posaven la por al cos, primer amb un remat de Ramírez, i després en una acció de Nacho Gil en la que arribava fins la frontal finalitzant amb un remat que s’estavellava al pal esquerre de la porteria defensada per Koke. Un centre de Mamadou es rematat de cap alt per Pirulo – que havia sortit per Jairo feia uns instants -.

Planagumà donaria entrada al juvenil Marc Roca per Marc i posteriorment a  Adrià Carmona per Luque. Els valencianistes dominarien, tenint la possessió de la pilota en aquest tram final del partit i esperant darrera l’Espanyol B intentaria matar el partit al contracop amb un segon gol. Però ni el Valencia – Mestalla aconseguí malgrat el seu domini i fluïdesa del joc tenir mes ocasions clares, ni l’equip català tingué la clarividència d’altres ocasions com per conduir els contracops amb l’èxit necessari per sentenciar.  Una de les poques accions de perill, a càrrec d’Edwelle fou ben solucionada per Koke aturant junt al pal dret, blocant molt segur.  El col·legiat afegí tres minuts en els que els valencianistes ho intentaren però la defensa perica no donà gens ni mica cap facilitat, quedant-se finalment els punts a casa, on els de Planagumà han convertit la Dani Jarque en un fortí inexpugnable.   
               

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Koke, Rober, Raillo, Rubén, Ángel, Pol Llonch, Luque, Joan Jordán, Jairo, Mamadou i Marc Fernández.
Substitucions: Pirulo per Jairo, m. 64; Marc Roca per Marc Fernández, m. 70; Carmona per Luque, m. 77. Altres suplents: Marc Navarro i Néstor (p.s.)

Valencia – Mestalla: Alex Sánchez, Nacho Vidal, Salva Ruíz, Alberto, Ayala, Zahibo, Nando, Trepi, Ibán, Ramírez i Nacho Gil.
Substitucions: Borja per Ibán, m. 72; Jorge Muñoz per Tropi, m. 78; Ebwelle per Nacho Vidal, m. 84. Altres suplents: Ferri (p.s.) i Tendillo.

Àrbitre: Angel Hernández Lorenzo, del comitè territorial de La Rioja, assistit en bandes per Enrique Acero Pradera i Miguel Sesma Espinosa. Cartolines grogues a Ramírez, m.10, Ibán, m. 33; Nacho Vidal, m. 88; Jorge, m. 89 per part visitant, i a Raillo, m. 90 per part local. Ha sigut amonestat el segon tècnic visitant, José Vicente Soto Navarro, m.29, per protestar de manera obstensible una decisió seva.

Gol: 1-0: Mamadou, m. 51.

Incidències: Encontre corresponent a la 18èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió B, disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Sensació de fredor per l’aire que ha bufat amb una certa intensitat durant el partit.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M