diumenge, 21 de desembre del 2014

PRIMER EMPAT DEL JUVENIL "A" (0-0),
EN UN PARTIT FORÇA IGUALAT.












RCD Espanyol Juvenil “A”: 0 – CF Damm: 0

No ha pogut el quadre de David Gallego posar la cirereta al pastís d’una formidable primera meitat de temporada i anar-se’n de vacances nadalenques amb una victòria davant la Damm. Els cervesers han gaudit també de molt clares ocasions en el primer temps per endur-se el triomf, mentre que els espanyolistes avui han notat en atac la baixa de Campu, letal sempre en els metres finals.  

Tal com va succeir a la primera volta en la jornada inaugural, la Damm s’ha mostrat a un nivell molt alt, i la tercera posició a la classificació no li ve de casualitat ni molt menys. Per primer cop en els 17 encontres disputats per l’Espanyol, el marcador finalitza amb empat, ja que tret de les dues derrotes davant Barcelona i Mallorca, comptava per triomfs tota la resta de partits jugats.  Amb aquest empat, l’equip de David Gallego que ja havia arribat com a campió d’hivern a l’equador de la competició, veu reduïda la diferència respecte al RCD Mallorca que es va imposar 2-1 al CD San Francisco. Respecte al FC Barcelona, el sorprenent empat dels culers a la Gamper (1-1 davant At. Balears), deixa tot igual que abans de la disputa de la jornada.

Partit molt igualat en el que ambdós conjunts han gaudit d’ocasions molt clares per decantar la balança al seu costat. Els de Gallego, després d’uns primers minuts de tempteig, van fer-se amb el control del joc i van disposar al minut 17 d‘una molt clara acció en un llançament directe de falta que davant Aarón, seria finalment Alex López qui faria el llançament enviant l’esfèrica al travesser després de tocar lleugerament en un integrant de la tanca,  i un minut després amb una acció personal de Pol Lirola (del que es diu podria haver jugat el seu darrer partit si es confirma oficialment el seu traspàs a la Juve), que sortiria el seu tret per sobre el travesser.

Al minut 20’ tingué el quadre cerveser la primera de les grans ocasions en que disposà en aquest primer període. Bona acció de l’extrem esquerra vermell, passi interior per Max i aquest es gira dins l’àrea i en el seu intent d’afusellar a Rubén Ualaloca, aquest toca lo just per que la pilota s’esmorteixi en el seu camí a dins la porteria i en el darrer instant Aarón salva sota pals.  En altre penetració de Doncel superant varis defensors, es Aarón qui altre cop surt al tall providencial rebutjant quan ja li quedava el camí expedit cap a porta.

Replica el quadre perico amb una volea de Carles Soria “Toro” que surt ras a mig metre del pal esquerre. En el 29’ la Damm posà la por al cos als presents amb una jugada molt embolicada dins l’àrea espanyolista que finalment es resolgué favorable a la cobertura perica. El joc no era dominat per cap dels dos equips i ambdues formacions arribaven a l’àrea contraria sense que encertessin amb el gol que els permetés trencar la igualtat i encarrilar el partit al seu favor. Finalitzant el primer temps, una bona obertura de Pol Lirola per Torito que el doblega per la dreta, i el centre del lateral perico li treu amb el cap Diego a un dels davanter del quadre espanyolista quan anava a rematar en immillorable posició.   

La més clara ocasió de tot el partit fou per la Damm i en el darrer minut del primer temps. Max, remata a plaer creuat encarant a Rubén, i la pilota superant al meta perico colpeja a la part interior de la  base del pal esquerre i quan semblava que la bola acabaria dins, li cau miraculosament a les mans de Rubén després de passejant-se per tota la línia de gol.

En el segon temps, als tres de la represa una arrencada d’Entrena ha estat a punt de ser rematada per Pol Lirola a boca de canó, tocant lo just un defensor vermell.  El segon temps, també d’anades i tornades, però amb el pas del temps anirà baixant el ritme del joc i aquest decaurà bastant sent més ensopit i amb la incertesa del marcador com a nota més destacable. 

Ambdós tècnics aniran aprofitant aquesta fase del joc per moure la banqueta. En el 79’ profunda pilota centrada per Toro que es passeja sense rematador... una de tantes que hem vist en precedents encontres i de les que sempre hi era dins la petita o bé Campu o el propi Eric Gràcia –ja substituït- amb la canya apunt... Però avui no ha sigut el dia dels davanters pericos i el marcador no s’ha mogut tot i que Gallego ha donat entrada a Écija (altre revulsiu) o Lauren (mentre Kike titular els dos darrers encontres, avui s’ho ha hagut de mirar des de la grada per decisió tècnica).         

A set minuts del final, una indecisió de la cobertura perica ha costat un servei de cantonada. Aquest l’ha executat la Damm des de la dreta i a punt ha estat de donar l’ensurt el quadre cerveser amb un remat a la part exterior de la xarxa superior de la porta defensada per Rubén. I amb més canvis per ambdues formacions en els darrers instants del partit, i poques idees ja, els dos equips s’han hagut de resignar i donar per bo l’empat després del que s’ha vist, resultat per altre part totalment just pels mèrits d’uns i altres.          


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Rubén, Toro, Aarón, Iago, Lluis, Alex, Pol Lirola, Melendo, Éric Gràcia, Marc Gual i Entrena.
Substitucions:  Iván Écija per Eric Gràcia, m. 75; Lauren per Marc Gual, m. 87; Patrick per Melendo, m. 90; Sarmiento per Entrena, m.91. Altre suplent: Chus (p.s.)

CF Damm: Pol Agustí, Diego, Joel, Arnau, Lucas, Inés, Zárate, Edu, Max, Gonzalo i Doncel.
Substitucions: Marc García per Gonzalo, m. 61; Pol per Zárate, m. 66; Kilian per Doncel, m. 80; Alfred per Max, m. 90. Altre suplent: Vito (p.s.)

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, de la delegació de Barcelona. Ha amonestat amb cartolina groga als visitants Joel, m.83 i Max, m. 88, i al local Iago, m.84.

Incidències: Encontre corresponent a la primera jornada de la segona volta del campionat de lliga del grup 3r. de Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest migdia de diumenge al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. A la llotja, el President del RCD Espanyol Joan Collet i l’adjunta a la presidència, Anna Maria Fusté. En les files del quadre cerveser, el seu tècnic Cristóbal Parralo, i els jugadors que han militat al futbol base espanyolista Marc García Rivodigo, Alfred Planas Moya i els cedits Pol Agustí Blanch i Gonzalo Pereira Cejudo.      


  CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL,  GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 43 17 14 1 2 37 6
2 R.C.D. MALLORCA 37 16 11 4 1 33 8
3 C.F. DAMM 34 16 10 4 2 29 8
4 C.E. MANACOR 34 16 10 4 2 28 16
5 F.C. BARCELONA 33 16 9 6 1 34 14
6 A.D. STADIUM CASABLANCA 25 16 7 4 5 25 24
7 U.D. CORNELLÀ 24 16 6 6 4 23 16
8 C.D. ATLÉTICO BALEARES 23 16 6 5 5 17 17
9 C. GIMNÀSTIC TARRAGONA 22 16 6 4 6 18 23
10 REAL ZARAGOZA 16 16 4 4 8 23 24
11 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 14 17 4 2 11 17 30
11 C.D. SAN FRANCISCO 14 16 3 5 8 18 33
13 C.F. BADALONA 13 16 4 1 11 19 32
14 U.F.B. JÀBAC I TERRASSA 9 16 1 6 9 16 35
15 S.D. HUESCA 7 16 1 4 11 9 37
16 C.E. MERCANTIL 6 16 0 6 10 10 33








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M