diumenge, 8 de febrer del 2015

EL VILLARREAL "B" S'EMPORTA UN MERESCUT TRIOMF (1-3)

RCD Espanyol “B”: 1 – Villarreal CF “B”: 3

Derrota sense pal·liatius d’un Espanyol B que malgrat anar per davant en el marcador durant la meitat del temps del primer període, i de gairebé assaborir un punt pràcticament ja fins a les acaballes del partit,  ha sucumbit sent superat per un Villarreal B que ha jugat molt millor i ha tingut la paciència primer d’igualar i en el tram final d’adjudicar-se el triomf amb tot mereixement desprès de dominar gairebé durant tot l’encontre als espanyolistes i disposar de suficients ocasions de gol.

L’encontre ja ha començat amb domini foraster.  Els grocs s’han fet amb el control de la parcel·la ampla on ni Joan ni Luque (jugant al doble pivot) han pogut contrarestar el domini dels de La Plana. Als sis minuts en jugada individual ja ha acabat avisant el quadre castellonenc amb un remat que ha anat a la part superior de la xarxa de la porteria defensada per Koke (amb el reajustament de porters per la sanció de Kiko Casilla, Andrés serà suplent de Pau demà diumenge, mentre que a la suplència del filial avui hi era el porter del Juvenil Rubén).

Tot i el domini visitant, a la primera acció que l’Espanyol ha arribat a l’àrea amb cert perill, Tano ha comès un clar però a l’hora innecessari penal sobre Jairo, agafant-lo. No ho ha dubtat el col·legiat balear i el propi Jairo s’ha encarregat de transformar el màxim càstig establint l’1-0 tot just el minut 21. Semblava que el partit se li posava coll amunt al conjunt groguet, més tenint en compte que en el 32’ el seu meta Aitor s’ha hagut de retirar lesionat sent substituït per Bañuz.  En una de les millors accions dels locals Rober ha ficat un bon centre que Jairo ha rematat de cap desviat.  El Villarreal B que havia tingut una bona opció amb remat de Cubillas aturat per Koke, ha llençat una perillosa falta a la tanca i en els instants abans del 45’ el meta espanyolista ha tingut que tornar a aturar un remat dels visitants evitant el gol.

Quan ja ens trobàvem en temps d’afegit abans d’enfilar el camí dels vestidors, el Villarreal B en un refús en curt per la cobertura local, ha aconseguit dins l’àrea Cubillas cedir una pilota elevada per que d’esquenes pentinés Alfonso, i deixés en curt  per que Fran Sol rematés creuat, ajustant al pal dret de la porteria de Koke establint l’empat,  tot davant la poca solvència defensiva de la cobertura espanyolista.

En el segon temps la dinàmica no varià i als set minuts Lluis Planagumà no veié gens clar el tema quan donà entrada a Pol Llonch per Luque al mig del camp espanyolista.  Una passada de Jairo per Mamadou acabà amb el remat forçat sense angle del 10 espanyolista que sortí fora.  Una falta lateral llençada per Joan Jordán, la rebutjà a córner el porter Bañuz enviant per sobre el travesser.

Però després d’aquests moments de més empenta dels blanc-i-blaus, altre cop el joc fou dominat per un Villarreal B que buscà amb decisió i convicció el triomf.  I així començaren a succeir-se les ocasions dels grocs: Primer un remat creuat que sortí fora, un lliure directe a càrrec de Nahuel que s’estavellà al travesser després de tocar lo just Koke (59’), una bola dividida a la que s’ha de jugar el físic Koke llençant-se i anticipant-se a un possible remat, o un xut que sortí a dos pams del pal dret.

Planagumà donà entrada a Pirulo per Jairo en el 70’. S’exhauria el partit i estava molt més a prop el triomf visitant que el 2-1. I a manca de cinc minuts pel final, altre cop a pilota aturada i en servei de cantonada com en els darrers encontres a la Dani Jarque, l’Espanyol ha encaixat el segon gol. Servei executat des de la dreta i remat de cap de Israel Puerto al fons de la porteria espanyolista.

El gol encaixat ha provocat que l’Espanyol hagi avançat línies a la desesperada i hagi gaudit d’una ocasió per empatar en un centre des de la dreta que ha rematat de cap Raillo, fora. Amb l’equip avançat, el Villarreal ha sorprès amb un contraatac  des de l’esquerra de l’atac groc, passant en profunditat a Fran Sol qui ha culminat aconseguint el seu doblet particular i sentenciant el partit amb l’1-3 definitiu. Triomf dels castellonencs que tot i que encara no havien guanyat en 2015, al menys avui, han sigut millors que l’Espanyol B.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Koke, Rober, Raillo, Ángel, Héctor, Joan, Marc Fernández, Luque, Jairo, Mamadou i Carmona.
Substitucions: Pol Llonch per Luque, m. 52; Pirulo per Jairo, m. 70. Altres suplents: Galas, Rubén (p.s.) i Marc Roca.

Villarreal CF: Aitor, Blázquez, Felipe, Tano, Israel Puerto, Pepe Palau, Nahuel, Sergio, Fran Sol, Cubillas i Alfonso.
Substitucions: Bañúz per Aitor, m. 31; Cristian per Alfonso, m. 61; Rodrigo per Cubillas, m.81. Altres suplents: Javi Ramírez i Carlos Julio.

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón, del comitè territorial balear, assistit en bandes per Carlos Alberto Lara Ortega i Sergio Martín López.  Ha mostrat cartolines grogues a Pepe Palau, m.19, Tano, m. 20, Luque, m.31, Pol Llonch, m. 60, Héctor, m. 76, Blázquez, m 82, Nahuel, m. 83.

Gols: 1-0: Jairo (pen.), m. 21; 1-1: Fran Sol, m.45; 1-2: Israel Puerto, m. 85; 1-3: Fran Sol, m.90.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 24èna. del campionat de lliga del grup 3r. de Segona Divisió B, disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque en el lamentable horari de les 18:00h. Temperatura freda, però bastant menys que en la darrera ocasió. Cel ennuvolat, inclòs en els darrers minuts ha deixat escapar una minsa roina gairebé imperceptible.  En les files del filial del Villarreal, els jugadors Albert Blázquez Robles i David Cubillas Peña, que militaren en les diverses categories del futbol base espanyolista en el cas del lateral i en el del davanter, tan sols en el filial.  En els prolegòmens del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de José Manuel Lara Bosch.