diumenge, 8 de febrer del 2015

EXCESSIU CÀSTIG PER UN ESPANYOL
QUE HA TINGUT L'EMPAT A L'ABAST (1-2)

RCD Espanyol: 1 - Valencia CF: 2

Tercera derrota consecutiva – segona en lliga – del conjunt espanyolista. Els de Sergio González sense fer ni de lluny un dels pitjors partits, no mereixien el resultat advers que ha acabat encaixant i al menys com a poc, l’empat hagués sigut un resultat que reflectiria el que s’ha vist a l’estadi de manera molt més justa.

El Valencia ha tret petroli de tres, quatre, només ocasions, marcant dos gols i a sobre el segon en jugada desgraciada pels espanyolistes.  L’Espanyol tot i el 0-2 que reflectia el marcador a manca de sis minuts, i quan bona part de la gent marxava de les seves localitats, ha tingut una d’aquelles reaccions tant típiques de la idiosincràsia del nostre club, i Sergio García ha posat l’emoció fins el darrer instant, fins el darrer segon... Al final, el triomf ha sigut pel conjunt che que es revenja de l’eliminació de Copa del Rei a mans del quadre català, i suma els sis punts (a l’igual que el Sevilla) en la confrontació particular a la lliga.

Amb Pau a la porteria per la sanció de Casilla, i amb Rubén Duarte ja a la banda esquerra de la cobertura espanyolista, Sergio González ha alineat al millor equip possible per afrontar aquest complicat partit, en la setmana en que l’Espanyol afrontarà l’anada de les semifinals de Copa, 9 temporades després de la darrera).

Els “che”, que tenien la possibilitat d’accedir a llocs Champions després de la derrota del Sevilla a Getafe, han vist com els espanyolistes en els primers minuts ho intentaven forçant varis serveis de cantonada, però amb el pas dels minuts el joc s’igualà molt, per passar a dominar als espanyolistes tot just quan s’arribava al primer quart d’hora de joc.

Alcácer era el primer que ho intentava amb un remat des de la frontal que aturà segur, Pau.  El meta espanyolista cometia una errada al jugar amb el peu quedant-li curta la bola i tenint que salvar “in extremis” Álvaro al tall després de la seva sortida desesperada. Als 17’ Rodrigo remata ras, i l’esfèrica s’estavella a la base del pal esquerre; el posterior remat d’un company, molt desviat.  Eren els millors minuts dels valencians que ho tornarien a provar amb una arribada de Parejo, que tocant en curt amb la mà Pau, ha de rebutjar en la frontal de la petita Álvaro allunyant el perill.

L’acció més bonica dels espanyolistes, una passada de Víctor Sánchez ficant una bola vertical a l’espai per la carrera de Sergio García; el del Bon Pastor es recolza en curt per Caicedo qui en un pam de terreny es filtra en mig de tres defensors valencianistes retallant, driblant i finalment el seu remat el treu amb la cama, el meta Alves. Una autèntica llàstima doncs la jugada mereixia el premi del gol.  La rèplica del Valencia no s’ha fet esperat després d’una pèrdua de l’Espanyol a la medul·lar, i en ràpid contracop pilota elevada per la carrera de Paco Alcácer qui remata fort de volea, sortint l’esfèrica per sobre el travesser.  Caicedo és a punt d’arribar en una bola dividida per l’esquerra que ha enviat llarg Duarte, però més ràpid el meta Diego Alves hi ha arribat primer.  Víctor Sánchez necessitaria de les assistències al 35’, però acabaria reincorporant-se al joc.  En el darrers segons ja en temps afegit, Sergio García fent un mal control (massa llarg) i dona temps a Alves perdent una bona oportunitat.

Amb una variació per part dels valencianistes (entrada al terreny de joc de André Gómes) s’inicià el segon temps en el Power8 Stadium. Al primer minut, una paret entre Lucas i Arbilla acaba amb un desastrós remat de l’extrem que engalta malament la pilota.  Arbilla en un llançament directe tindria una bona oportunitat en immillorable situació.   El Valencia perd tot el temps del món, sobre tot quan és substituït Alcácer per Negredo, amb  la parsimoniosa marxa del davanter acompanyat dels cuidadors,  exaspera a la grada...  Mentre, els dos “Victors” veuen cartolina groga en pocs minuts de diferència.

Passat el primer quart d’hora del segon període, el Valencia agafa en calces a l’Espanyol en un dels pocs instants en que queda descompensada la cobertura, en aquest cas pel cantó dret, on Gayà s’escapa sense que li pugui sortir Arbilla al seu pas, i centra per que de primera ficant el peu, Piatti remati al fons de la porteria.

En el 65’ el col·legiat rep una esbroncada general del públic espanyolista fart de masses decisions totalment parcials en una concatenació d’errades sempre cap el mateix cantó. Un centre de Rubén massa tancat, l’atura Alves, tot just abans de l’entrada de Stuani per Caicedo.  En el 68’ serà Diego Alves qui acabarà emprenyant al respectable al considerar la parròquia espanyolista desproporcionat la reacció del meta amb el mal que aquest dona mostres d’haver patit en la jugada. Salva Sevilla surt en lloc de Víctor Sánchez, i instants després Montañés per l’altre Víctor.

La ineptitud d’aquests senyors que han hagut de xiular l’encontre, i en aquest cas del jutge auxiliar que cobria l’atac local, ha quedat prou manifesta quan en una falta lateral a la dreta de l’atac perico, ni l’esprai ha servit per que els membres de la mini-tanca no avancessin la seva posició, o al  menys per que aquesta circumstància fos apercebuda per un senyor que estava a deu metres i hagués avisat al col·legiat de tal circumstància...

Al 80’ i 81’ l’Espanyol ha pogut,  i devia d’haver empatat l’encontre. Bola de Lucas Vázquez per l’entrada de Sergio García qui toca davant Alves per Stuani qui entra tot sol i quan ja es cantava el gol afusella amb la mala fortuna que la pilota toca lo just en Javi Fuego i surt repel·lida per aquest. Increïble, però cert que l’uruguaià no hagi marcat. En el llançament de cantonada, després de pentinar un company i un refús en curt, la bola li ha tornat a caure a Stuani a boca de gol, i altre cop (aquesta era molt més complicada per la quantitat de cames que allà hi havia) remata estavellant la bola en un defensor tot i estar a menys de tres metres de la porteria.

La desgràcia ha trucar a la porta de l’Espanyol, quan en un lliure directe que en el 84’ llençava Parejo, la pilota s’estavellava en la base del pal, i colpejava a l’esquena de Pau López en el seu intent de llençar-se a per la bola, i rebotada, entrava dins la seva pròpia porta convertint-se en el 0-2.

Semblava ja tot dat i beneït, però a Can Perico l’emoció sempre dura força més que en qualsevol indret i mai es pot dir que tot està resolt,  ni en les més clares conjuntures. I així, Sergio García ha rebut una pilota elevada que superava a la línia de cobertura valencianista guanyant-li l’esquena a Mustafi, i amb sang freda el del Bon Pastor no perdonava i afusellava al meta del Valencia establint el que seria definitiu 1-2

Però encara hi hagut molt més. Una gran picabaralla provocada pels valencianistes que els hi ha servit per trencar el ritme d’un Espanyol que encara veia factible l’empat (malgrat la dificultat de l’empresa i tenint davant un rival d’aquest potencial, però portat amb ales per la part de la grada que encara s’ha quedat animant l’equip),  i sobre tot per perdre temps del que segurament no ha acabat afegint el andalús Melero.  Encara hi ha hagut un servei de cantonada en el que altre cop després d’un petit embolic, per ben poc no s’ha pogut rematar dins l’àrea una pilota sense control, allunyant la cobertura visitant.

RCD Espanyol: Pau; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Víctor Sánchez, Cañas, Lucas Vázquez, Víctor Álvarez; Sergio García i Caicedo.
Substitucions: Stuani per Caicedo, m. 68; Salva Sevilla per Víctor Sánchez, m. 69; Montañés per Víctor Álvarez, m. 77.

Valencia CF: Diego Alves; Barragán, Orban, Mustafi, Gaya; Javi Fuego, Enzo; Rodrigo,  Parejo, Piatti; i Alcácer.
Substitucions: André Gomes per Enzo, m. 46; Negredo per Alcácer, m. 52; Feghouli per Rodrigo, m. 70.

Àrbitre:  Mario Melero López, mal assistit en bandes per José Luis Martínez Serrato i Andoni Huerga Cermeño. L’andalús, tot i no haver-hi hagut jugades decisives que xiular, ha completat un arbitratge per oblidar, perjudicant als espanyolistes en moltes accions del joc, minant la moral de l’equip i indignant a la grada.  Ha mostrat cartolines grogues als locals Víctor Álvarez, 56, Víctor Sánchez, m. 60, Héctor Moreno, m. 61, Montañés, m. 83 i Sergio García, m.91 i per part visitant a Enzo, m. 34, André Gomes, m. 82, Negredo, m. 91 i Orbán, m. 91.

Gols: 0-1: Piatti, m. 62; 0-2: Pau (p.porta), m. 84; 1-2: Sergio García, m. 89

Incidències: Encontre corresponent a la jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (LLIGA BBVA) disputat en el Power8 Stadium en una freda tarda davant la presència de 18.752 espectadors. Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de José Manuel Lara Bosch.  A la convocatòria espanyolista es trobava el meta Andrés Prieto, porter del filial, per la sanció de Kiko Casilla.