dilluns, 15 de juny del 2015

L'ESPANYOL, CAMPIÓ DE CATALUNYA JUVENIL












(Complex Esportiu Torrent de Llops, Martorell: Josep Maria)


RCD Espanyol Juvenil “B”: 2 – CF Damm “B”: 0

 El RCD Espanyol es va fer dissabte amb el Campionat de Catalunya de Juvenils – únic campionat aconseguit en aquesta VI Festa del Futbol Català celebrada a Martorell – en derrotar a la Damm CF per 2-0 en un partit bastant discret i molt lluitat. El combinat que posà en escena el tècnic Robert Cuesta estava format per jugadors del Juvenil “B” amb el reforç d’aquells jugadors que formaran el Juvenil A la propera temporada en complir el tercer any de juvenils per ser de la fornada del 97. Es a dir, el meta Chus, i els jugadors de camp  Lluis, Aarón, Sarmiento, Alex López, Melendo, i Campu. El lateral Aarón formà en aquesta ocasió parella amb el capità Lluis al centre de la cobertura, mentre que al mig del camp el duet Oscar Melendo – Alex López eren ja paraules majors.   

En front dels blanc-i-blaus, el conjunt cerveser de Miguel Ángel Samprón que va eliminar al FC Barcelona en la semifinal disputada al Feliu i Codina (3-2) dimecres passat.  

En prou feines s’havia tret del centre del camp i la pilota havia rodat un grapat de segons, quan el lateral dret Pipa entrà dins l’àrea de la Damm i fou obstaculitzat per un defensor de la Damm. Assumí la responsabilitat d’executar el màxim càstig el màxim golejador del Juvenil “A” Víctor Campuzano. No fallà Campu i situa al seu equip per davant al marcador quan mancava ni menys ni més que 89 minuts. 

Seguí atacant el quadre espanyolista i el col·legiat es menjà una falta sobre Puado encara més clara que l’acció del penal, quan el mitja punta espanyolista s’escapava.  Reaccionà la Damm executant un servei de cantonada en el que el remat de cap dins l’àrea el tragué també de cap Oscar Melendo enganxat al segon pal defensant l’acció.  El cerveser Julio Alonso salvà a un pam de la línia de gol al seu equip evitant el 2-0 quan Campu dins l’àrea es regirà davant varis defensors i aconseguí rematar ras però poc potent superant al meta Zorrilla. Després de sobrepassar el primer quart d’hora de joc, Puado enviaria una canonada al travesser.  I poc després a punt estigué l’Espanyol d’aprofitar un centre de Puado en el que la cobertura vermella errà a l’hora de rebutjar la pilota.

Però l’empenta inicial i el bon joc d’uns i altres – sobre tot de l’Espanyol – anà minvant progressivament amb el pas dels minuts, baixant el ritme del partit sensiblement i dedicant-se el conjunt de Cuesta a controlar més la pilota.  Ensurt de consideració quan el meta Chus volgué jugar l'esfèrica amb un company  i l’acabà perdent a peus d’un jugador de la Damm que intentà la vaselina a porteria buida i la pilota sortí per ben poc fora.  Els cervesers reclamaren falta dins l’àrea perica en el 24’, en una acció insuficient com per que el col·legiat assenyalés el punt fatídic.  Si que assenyalà una cessió – també bastant rigorosa – d’un defensor al meta espanyolista. La jugada es resolgué amb un llançament que s’estavella a la tanca sense conseqüències.  Abans del descans, centre de Pipa –molt millor en atac que no pas en defensa – i Campu a punt estigué d’engaltar l’esfèrica.

En el segon temps el joc baixà encara més el seu nivell. En alguns moments inclòs fou tediós sinó per que naturalment era una final i el resultat encara estava pendent d’un fil. L’ex Carlos Cano rematà en els primers minuts de la represa obligant a rebutjar al meta Chus.  La rèplica una jugada per banda a càrrec de Pipa amb auto-passada i centre perillós que tallà un defensor evitant el letal remat de Campu. 

Començà a moure banqueta el tècnic Cuesta, doncs l’equip no acaba de plasmar sobre el camp (i al marcador) la lògica superioritat a tenor dels jugadors que formaven l’equip espanyolista.  Situà al central Jaume a la banda dreta de la defensa en lloc de Pipa i donà aire fresc amb l’entrada de Manchón i Pedrosa.

Al 67’ regal de la Damm. Adrián Rivas ho aprofita emportant-se la bola i entrant a l’àrea no perdona davant el meta cerveser i el bat amb un precís remat. Era el 2-0 i ara si es podia dir que tret d’un daltabaix de consideració (millor no parlar de Valencia), les coses estaven ja perfectament encaminades pel quadre espanyolista  (per la FCF el conjunt visitant, curiós oi?... sobre tot amb 54 anys de diferència per antiguitat entre ambdós clubs)

Va pogué reduir diferències el quadre cerveser quan Chus salvà en primera instància una rematada dins l’àrea, i la segona a boca de canó, la tragué de cap Martí sobre la mateixa línia de gol.  No se si ja eren les 9 hores que ja duia servidor a l'indret, o que realment el joc era bastant tediós en el segon temps, però s’estava fent el partit ja llarguíssim. Només destacable en aquest segon temps al marge del gol, una vaselina d’Enri que s’escapà cap a porteria i el seu llançament tocant lo just el porter acabà a córner i no entrà (84’).  Amb domini de la Damm, totalment infructuós, s’arribà als noranta reglamentaris i als minuts d’afegit, sense cap incidència digne de destacar. Amb el xiulet final esclatà l’alegria perica. L’única que hem tingut i malauradament no ha sigut davant l’etern rival amb el que l’entitat espanyolista ha perdut totes les finals disputades. 

Felicitats a tot l'equip!    


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Chus, Pipa, Sarmiento, Lluis, Aarón, Alex López, Adrián Rivas, Martí, Campu, Melendo i Puado.
Substitucions: Manchón per Alex López, m. 58; Jaume i Pedrosa per Pipa i Sarmiento, m. 64; Enri per Campu, m. 75; Joel i Jordan per Melendo i Puado, m. 83. Altre suplent: Edu Frías (p.s.).

CF Damm: Carlos Zorrilla, César Mont, Ferran Roca, Álvaro Tejeda, Julio Alonso, David Álvarez, Ignasi Armengou, Muhammad Sebbeh, Carlos Cano, Jorge Carreón i Mohamed Ezzarfani.
Suplents: Labiano, Óscar López (p.s.), Ablert Luque, Adrià Guerrero, Joel Sánchez, Adrià Caballé i Lluis Bargallo.

Àrbitre: Juan Manuel Martín Varas, de la delegació de Barcelona, assistit en bandes per Javier Ortega López i Guillem Juangran Muela.  Cartolina groga al jugador de la Damm CF, Mohammed Ezzarfani, m. 65.

Gols: 1-0: Campu (pen.), m. 1; 2-0: Adrián Rivas, m. 67.

Incidències: Final del Campionat de Catalunya de Juvenils, disputat ahir dissabte a les 19:00h. al  Camp 2 del Complex Esportiu Torrent de Llops, a Martorell. En les files del conjunt cerveser, el tècnic Miguel Ángel Samprón Álvarez, i els jugadors  César Mont Soler, Adrià Álvarez Labiano,  Adrià Caballé Cañellas i Carlos Cano Martín, tots amb passat espanyolista a l’haver militat al futbol base blanc-i-blau.  El central del Juvenil “A” Lluis López, alçà el trofeu de Campió de Catalunya com a capità de l’equip espanyolista.  








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M