dimarts, 16 de juny del 2015

TAMPOC EN LA FINAL ALEVÍ
L'ESPANYOL VA POGUÉ AMB EL FC BARCELONA (1-5)













(Complex Esportiu Mpal. Torrent de Llops, Martorell: Josep Maria)

FC Barcelona: 5 – RCD Espanyol Aleví "A": 1 

Tot i avançar-se primer  en el marcador, tal com li va succeir a les noies de l’equip infantil espanyolista, també el conjunt de Xavier Morón no va pogué evitar la remuntada culer i que aquest li acabessin infringint una excessiva i dolorosa golejada en la final del Campionat de Catalunya Aleví, la darrera de les finals disputades a Martorell.

L’equip espanyolista que ha arribat al tram final de temporada amb baixes, no pogué comptar ni amb Isma ni Gerard Vila, i amb Sergi Corbera (qui no pogué jugar la Copa Danone) jugà dosificat després del procés de recuperació i encara acabà ressentint-se en els darrers minuts.  Aquestes baixes havien obligat al tècnic espanyolista Morón ha situar a Buba (durant els cinc partits del torneig) de central,  al bell mig de l’eix de la cobertura perica.       

Si be la primera aproximació amb perill fou culer (un centre de Quentin rematat per Pelaz, fora), seria el quadre espanyolista qui en la primera acció de perill a l’àrea blaugrana colpejaria primer. Es duien quatre minuts de temps jugat, quan després d’un passi en profunditat es queda tot sol Pol, encarant al porter remata en el mà a mà al cos del meta barcelonista, però la bola li cau a Marc que afusella anotant el que seria únic gol blanc-i-blau.  El propi Marc portaria perill en un llançament ras de falta aturat pel meta Pau. En els darrers instants, ràpid contracop en el que Estanis s’escapa en primera instància del darrer barcelonista, Quentin, però aquest es refà i priva lo just per que el remat del 9 espanyolista no fos tot lo definitiu que podia haver sigut.

En el segon període, quan es duien quatre minuts de joc, remat barcelonista que rebutja com pot el meta Marçal, amb l’infortuni que la pilota colpeja en Marc i aquesta s’acaba introduint dins significant l’empat a un gol.  Buba, reconvertit en central, amb força i potència s’incorporà en varies jugades a l’atac superant el mig camp i arribant a l’àrea contraria. En una d’elles combinant amb Marc, però el centre del lateral dret fou massa fort i Buba no pogué dirigir amb criteri el seu cop de cap.  En altre acció a punt estigué Buba d’interceptar una passada d’un defensor al seu porter, arribant aquest primer per ben poc.

L’Espanyol plantava cara al rival, i les coses sobre la gespa estaven força igualades. Però tot se n’anà a en orris quan a dos del descans, el Barcelona es posava per davant en una discutible acció. La jugada precedia d’una molt clara ocasió culer salvada a boca de canó pel meta Marçal primer a Muñoz i després en una segona d’un altre jugador. El cas es que al marge d’una possible falta en l’acció continuada de la jugada, la posició en que rematà Víctor Muñoz podia haver sigut perfectament invalidada per fora de joc.

El Barcelona ja manava en el marcador i en la represa accentuà aquest domini anotant un tercer gol que sentenciava ja pràcticament la final quan Mamadou Saidou desbordant per velocitat i força arribava fins els dominis d’Alex Montes i l’afusellava sense pietat.

D’aquí fins el final (13 minuts) tot un suplici. El conjunt culer faria el 4-1 després d’un llançament de cantonada rematat de cap i salvant en primera instància per Alex que Aranu Ollé enviaria dins. El darrer gol, a sis del final, un gran llançament de Marc Pelaz de molt bella factura entrant per l’esquerra del meta Alex, tot i que aquesta acció també vingué precedida d’una jugada en el mig del camp amb possible falta a un jugador perico no assenyalada. De totes maneres, la victòria culer fou justa per millor joc i ocasions, tot i que l’Espanyol fins el tercer gol culer, va jugar força bé i plantà cara en tot moment fins que acabà l’equip venint-se avall moralment.
      


Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Pau Sánchez, Mamadou Saidou, Arnau Ollé, Xavi Quentin, Alejandro Balde, Marc Pelaz i Arnau Farnós.
També: Miquel Juanola, Víctor Muñoz, Pau Servat, Eric Vega i Nicolás Krucza (p.s.)

RCD Espanyol: 
1er quart: Marçal, Marc, Buba, Facu, Pol, Junior i Estanis.
2n. quart: Marçal, Marc, Buba, Facun, Pol, Unax i Igami.
3r. quart: Alex, Buba, Facun, Sergi, Marc, Junior i Estanis.
4r. quart: Alex, Marc, Buba, Sergi, Junior, Unax i Estanis.

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico, de la delegació d’ El Baix Llobregat, assistit en bandes per Óscar Gómez Masegosa i Iván Ramos Muñoz.

Gols: 0-1: Marc, m. 4; 1-1: Marc (p.porta), m. 16; 2-1: Víctor Muñoz, m. 22; 3-1:Mamadou Saidou, m. 35; 4-1: Arnau Ollé, m.38; 5-1: Marc Pelaz, m. 42

Incidències: Encontre corresponent a la final del Campionat de Catalunya Aleví, la darrera final de futbol base disputada aquest diumenge al Complex Esportiu Mpal. Torrent de Llops de Martorell. 





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M