dimarts, 10 d’abril del 2007

L'ENCÍS DE SADRIÀ

Foto d'arxiu: josep maria.


BALANÇ DELS TORNEIGS SETMANA SANTA.

Bona la participació dels nostres conjunts del futbol base perico en els diferents torneigs de Setmana Santa.

L’Espanyol ha sigut campió en tres torneigs; Juvenil A (MIC), Aleví A (Ontinyent), i Benjamí B (Copa Costa Daurada, Port Aventura).

Com a reflexió hauríem de dir que la pedrera perica ha mostrat la seva capacitat per competir en torneigs importants tant nacionals com internacionals, malgrat que en certs moments ha faltat un xic de sort o d’acabar de creure-s’el en els moments determinants.

De totes maneres, el nivell de la pedrera d’un club com l’Espanyol no ha de ser solament fer una valoració resultadista ja que la vessant més important de Sadrià es formar jugadors per el primer planter, i tots ens omple de joia el veure a les alineacions tant en competició nacional com europea a jugadors com Marc Torrejón, Chica, Moisés, Gorka, o els ja consolidats com Jarque, o els mateixos Coro, o David, i anant més enllà que el jugador més important de tota nostra història hagi sortit dels juvenils pericos després de fer-se al Milan de Santa Coloma.

Per els que seguim el futbol base perico, seguim comprovant i com a punt negre més evident en competicions com ara mateix aquests torneigs, la nul·la sort en les tandes de penals. Mal endèmic sembla aquest, que sembla no es pugui corregir amb el temps. Igualment que en el primer equip els llançaments de banda donen molts maldecaps durant els darrers anys (sembla mentida dir això, però es la pura realitat), en nostre futbol base la assignatura pendent son els penals. Fins a quatre equips van quedar eliminats per tandes de penals aquest cap de setmana.

El cas més trist va ser el Cadet al MIC on va fer mèrits més que sobrats per derrotar a Brasil, i en canvi va sucumbir per els maleïts llançaments. El mateix li va ocorre al Juvenil B de Joan Salvans, que després de deixar fora de la Eivissa Cup al Villarreal amb autoritat, no va passar del empat a zero davant el campió Valencia i va perdre el passi a la final en la tanda de penals. Fet idèntic en Saragossa, en el Inmortal Ciudad de Zaragoza, torneig organitzat per el Balsas Picarral on es va escapar el títol al infantil B, en perdre la final davant el Santutxo. I el mateix a Premià davant la Grama en semifinals, va caure l’equip benjamí C.

Finalment ahir, en el López Ufarte de Irún, l’Espanyol Cadet B, va ser tercer després de derrotar al Athletic Club per 1-0. No ha perdut cap encontre davant equips com Betis, Madrid tot i que per el sistema de lligueta i sol classificar el primer de grup no va accedir a la final.

Vuit finals, comptant la desafortunada final del femení en el MIC, tres d’elles guanyades és el balanç d’aquest cap de setmana ple de torneigs. La resta d’equips ton han arribat a semifinals o han acabat en tercer lloc.

En SENTIMENT PERICO em donat complida compta de tot ells amb la màxima rapidesa que n’ha estat possible, i amb la total dedicació al futbol base del RCD ESPANYOL.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M