dijous, 12 d’abril del 2007

¡¡¡¡ A SOFRIR... A VÈNCER: 20:45 h. !!!!

Estádio da Luz, Lisboa, Portugal; proper obstacle en el camí a Glasgow.

L’Espanyol intentarà fer valer el resultat mínim (3-2) del partit d’anada en Montjuïc i fer-se amb una plaça per les semifinals de la Copa de la UEFA, fita que solament ha conquerit en una ocasió en la seva història, concretament en la UEFA 1987-88.

El conjunt portuguès va esgarrapar un punt als darrers instants, en temps afegit, en el desplaçament a Aveiro, que el va enfrontar al Beira Mar, cuer de la categoria. L’equip lisboeta marxa segon a tres punts ara del líder Porto i li trepitja els talons el Sporting de Lisboa a només un punt del rival perico.

Fernando Santos ha convocat als següents jugadors: Quim i Moretto com a porters, Nélson, Anderson, David Luz, Léo i Miguelito com a defenses, Katsouranis, Rui Costa, Petit, Karagounis, Simao, Joao Coimbra, Beto i Manú com a mitjos, i Nuno Gomes, Miccoli, Mantorris, Derlei. Continuen de baixa Luisiao i Paulo Jorge, però es recuperen de les seves molèsties tant Petit com Miccoli, el que es tracta d’una mala noticia per el conjunt perico.

Ernesto Valverde ha convocat a tota la plantilla, tot i que Raul Tamudo no estarà finalment en condicions de jugar:
Kameni, Gorka, Velasco, Jarque, Torrejón, Chica, David García, Zabaleta, Lacruz, Ito, Moisés, Costa, De la Peña, Jônatas, Rufete, Riera, Coro, Moha, Pandiani, Luis García i Tamudo son els convocats per el tècnic del conjunt blanc i blau.

L’Espanyol té set jugadors apercebuts de sanció; a part dels que tenia ja l’anterior encontre, es a dir, Chica, Luis, Moisés, Pandiani, Rufete, cal afegir a Zabaleta i a Riera del partit de la setmana passada.

Recordem que en competició europea hi ha estat dos enfrontaments amb equips portuguesos, precisament davant els altres dos grans de Portugal, el Sporting de Lisboa en la copa de Fires del 1965-66 i davant l’Oporto entrenat per el mateix entrenador en la Copa de la UEFA 2000-01.

Recordarem per els nostàlgics i per auto enviar-nos vibracions positives aquell partit on l’Espanyol en un partit per la història va remuntar un 0-3 advers. Era un 24/11/1965 i l’Espanyol perdia 0-3 al descans i amb una renda desfavorable d’un gol de la anada. Van jugar:

RCD Espanyol: Carmelo Cedrún; Bergara, Mingorance, Álvarez; Ramírez, Riera; Amas, Rodilla, Di Stéfano, Miralles, José María.

Sporting CP: Joaquim da Silva Carvalho; José Morais, José Alexandre Baptista, Hilario Rosario, “Dani” Alfonso da Silva, José Carlos da Silva, Fernando Ferreira Pinto, Joao de Matos Lourenço, Ernesto Figueiredo, Fernado Peres, Joaquim Oliveira Duarte.

Gols; 0-1 Lourenço m. 26, 0-2 Figueiredo m. 34, 0-3 Oliveira Duarte m. 48, 1-3 José María pen. m. 57, 2-3 Miralles m. 65, 3-3 Rodilla m. 70, 4-3 Rodilla m. 72
Àrbitre; Ernest Crawford (ENG).

El tercer partit un cop es va sortejar amb llançament de moneda i va guanyar l’Espanyol el dret de jugar com a local el desempat, i va guanyar tres setmanes després a Sarrià per 2-1 gols aconseguits per Rodilla.

El partit d'avui tindrà com a col·legiat a Claus Bo Larsen, l'escollit per xiular aquest encontre i com a assistents Bill René Hansen, i Anders Norrestrand; Emil Laursen serà el quart àrbitre, tots de nacionalitat danesa.

El partit entre Benfica i Espanyol donarà començament al Estádio da Luz de Lisboa a les 19;45 hora portuguesa, 20:45 hora catalana. En joc, una plaça per les semifinals de la Copa de la UEFA.

Recordem per els desmemoriats, que avui fa un any que el RCD Espanyol es va proclamar campió de la Copa del Rei, en el Estadio Santiago Bernabeu, derrotant per quatre gols a un, al Real Zaragoza, conquerint d’aquesta manera tant brillant el quart títol de campió d’Espanya. Han passat 365 dies des d’aquella fita històrica i el destí ha posat en els peus dels jugadors que saltin al estadi lisboeta aquesta nit una altra oportunitat per deixar a aquesta generació privilegiada una nit per recordar i esperem que un altre èxit esportiu. Tot i ser conscient de la dificultat que entranya aquest partit, aquesta eliminatòria, ens hem d’aferrar a la fe, a la unitat en torn un equip que fins avui esta imbatut a Europa.

¡Que duri la ratxa! ¡ Depèn de vosaltres, nois...! ¡Som-hi!