diumenge, 8 d’abril del 2007

ESPANYOL-REAL SOCIETAT :TORNA LOTINA,
AMB EL GOL DE CORO COM A RECORD.






Partit de connotacions sentimentals molt definides el que avui viurem a l’Olímpic davant la real Sociedad.


El conjunt Txuri-Urdin entrenat per Miguel Ángel Lotina s’aferrarà a les seves darreres possibilitats d’escapar del l’infern aquell que per poc ens envia la darrera temporada en l’última jornada. Serà el retorn del tècnic de Meñaka que va conquerir amb l’Espanyol la quarta Copa del Rei, un cinquè lloc (“gràcies” a l’ auxiliar de Itrurralde) que hagués merescut ser Champions, i per tant per primer cop en la nostra història dues participacions consecutives en competició europea.

Però en la part negativa de la seva trajectòria cal recordar els patiments per salvar la categoria fins el darrer minut de la darrera jornada del campionat precisament davant el conjunt basc que avui visita Montjuïc. La parada de Gorka que molt pocs se n’en recorden a les acaballes del matx, i l’històric gol de Ferran Corominas al 91 i escaig, van decidir que el RCD Espanyol salvés el coll en una lliga on Lotina no va saber evitar i revertir el camí dual que portava el conjunt blanc i blau en la competició copera rendint al màxim i en el campionat de la regularitat oferint partits molt decebedors.

Ernesto Valverde per el partit d’avui ha convocat als següents homes, on destaca la presència del jove Ángel, i del fugit i sancionat Jônatas, l’absència de Ivan de la Peña i la tornada després de la seva lesió de David García: Kameni, Gorka, Zabaleta, Velasco, Torrejón, Jarque, Lacruz, David García, Ito, Costa, Ángel, Coro, Moisés, Jônatas, Moha, Luis, Riera i Pandiani.


Miguel Ángel Lotina ha convocat als següents homes: Porters: Riesgo, Bravo;
com a defenses: Aitor, Gerardo, Mikel González, Víctor López, Ansotegi, Garrido, com a migcentres: Xabi Prieto, Novo, Aranburu, Garitano, Rivas, Mikel Alonso, Savio.
I com a davanters: Herrera, Díaz de Cerio, Kovacevic. Sembla ser que els tocats, Xabi Prieto, i els dos lateras Garrido i Gerardo estaran en condicions de ser alineats.

L’àrbitre del matx serà el valencià Vicente Lizondo Cortés.

Cal destacar que el conjunt basc ha puntuat en vuit de les nou visites a aquest maleït estadi d’atletisme que tenim per camp.

El primer enfrontament data de la temporada 1928-29 i va acabar amb empat a un gol.
L’Espanyol va jugar amb: Zamora; Saprissa, González; Trabal, Solé Junoy, Tena I; Vantolrà, Gallart, Tena II, Padrón i Juve. Gallart va fer el gol perico.

Després van seguir set triomfs consecutius del conjunt perico on destaca un 8-0 en la temporada 1941-42 on l’Espanyol va alinear a: Martorell, Teruel, Elias; Arasa, Fabregas Llimós; Macala, Jorge, Chas, Olivas, Bosch. Els gols els va marcar Chas (3), Olivas (3), Jorge (2).

La temporada 1974-75 va arribar el primer triomf guipuscoà que va ser per 0-1.Un gol de Murillo al m. 32, va donar els dos punts al conjunt basc. L’Espanyol va alinear a: Bertomeu; Ramos, De Felipe, Ochoa; Molinos, Ortiz Aquino; Cuesta, Solsona, Amiano, Aslund, i José María.

Com a marcadors més contundents, cal citar per el cantó realista el 0-4 de la temporada famosa de la UEFA (87-88) en un partit en que Soler i Valverde van estar sancionats per la RFEF per que estan lesionats no es van incorporar a la Selecció Espanyola, tot i que els certificats mèdics així ho justificaven... però es clar, a l’Espanyol si que se li sanciona...

Altre marcador contundent de les vuit victòries de la Real, va ser un 0-3 de la temporada 1997-98 amb gols de Loren, i Kovacevic en dues ocasions. Va ser la primera ocasió que es van enfrontar a l’Estadi Olímpic, on la Real ha obtingut quatre victòries i quatre empats, i només la derrota de la passada temporada.

Per part perica, a part del 8-0 que s’ha fet esment, cal destacar varis resultats de 4-0 i 4-1 al llarg de les 59 visites. El balanç total es de 30 victòries catalanes, 21 empats, i 8 victòries dels bascos. 99 gols pericos i 52 realistas.
foto: marca.com
foto: josep maria



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M