dissabte, 26 de maig del 2007

DARRER ENCONTRE DEL ESPANYOL B, QUE AFRONTA EL MATX AMB UNA PLAGA DE BAIXES.

El RCD Espanyol B, tancarà el campionat de Segona Divisió B, aquest dissabte en horari unificat per la RFEF, a les 19:00 hores, i s’enfrontarà al CF Badalona que es juga el accedir a una de les quatre places que donen accés a les eliminatòries d’ascens a Segona Divisió A.

L’equip de Joan Francesc “Rubi”, lluny precisament d’aquestes places i amb la permanència matemàtica en la butxaca des de fa setmanes, intentarà acomiadar la temporada de la manera més honrosa possible tot i les baixes que en les darreres setmanes han minvat i molt el potencial de l’equip.

A les convocatòries al primer equip d’Ángel, de Julián o inclós Serrán, s’ha de sumar les baixes de llarg temps que ha patit l’equip com en el cas de Fran Erencia, Francis, a part de la marxa al mercat d’hivern del golejador de l’equip Albert Yagüe. A part de les esmentades, en cada partit hi ha hagut un parell (o més) de baixes d’homes fonamentals en els esquemes del filial blanc i blau per motius de sancions o lesions lleus.

Avui, davant el Badalona no podrà comptar Rubi ni més ni menys que amb onze jugadors; els centrals Fran Erencia, Serrán i Didac, per lesió, i Oscar Reyes a la Selecció sub 19, a més de Toni Lao sancionat. En el mig del camp no podrà comptar amb Zamora també convocat per la selecció, Julián i Ángel convocats juntament amb Biel Ribas per el primer equip, i la baixa de Juanma que va ser operat s’afegeix a la ja de molt de temps de Francis.


La direcció esportiva del RCD Espanyol en les darreres jornades, dins del projecte esportiu general del club, ha procedit a la renovació de gairebé tots aquells membres del planter del filial amb expectatives de futur; així homes com Julián, Ángel, Zamora, Juanma, Fede, o Juanjo incorporat del juvenil en els darrers encontres, el juvenil esquerrà Javi Cantero, ja han signat contractes a mig i llarg termini.

Sembla ser que homes com Mikel Martins que acaba la seva cessió de l’Athletic Club, o Bussy tenen bastants números de no continuar, ja que el rendiment no ha estat el esperat. Molt ha decebut també el rendiment (al menys en la meva opinió) de Pedraza, que estava cridat a ser el davanter centre del futur després de la gran temporada que va realitzar a tercera, però els seus dos gols al llarg del campionat son una xifra totalment negativa dins les perspectives que hi havia al començament de la pretemporada, on recordem el disputar amb la selecció espanyola el campionat li va impedir anar concentrat a Peralada amb el primer equip.

Veurem també com queda el tema en la porteria, ja que Biel Ribas no creiem que continuï a segona B amb el filial, Ibon lópez va ser cedit al basc Real Club Irun, o la situació de Marcos el meta fitxat del Gavà, ja que Isaac del juvenil ve empentant fort cara a fer-se amb la titularitat la propera temporada, i homes com Guitart repescat al mercat d’hivern, o Ferran Tacon cedit al Logroñés fins el final de temporada tenen també en l’aire el seu futur.

Aviat sortirem de dubtes, de com queda configurat el Espanyol B 2007-08, per que es fonamental en un club que s’ha de cimentar amb la pedrera tenir un equip competitiu i a l’hora amb joventut i classe que permeti anar pujant nous valors al primer planter; per que nosaltres no ens podem permetre ni tan sols mencionar-lo, de comprar “places per la força dels milions” d’altres clubs de la categoria per resoldre un descens...



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M