Marta Cubí ha fet el quart en un moment decisiu.
Kenti Robles, titular, i marca el gol de l'empat.
Fotos d'arxiu: josep maria.

Gran remuntada del Femení a Sitges: Espanyol 4 Charlton 3
Aquest any, si que han vingut amb tota l’artilleria el conjunt anglès del Charlton i molt motivades (potser massa i tot) amb les Aluko, Dowie, Bertelli, Stoney , etc, que ja advertia Sentiment Perico en la prèvia d’aquest partit. Però ni amb un principi horrorós de les noies de Santi Fernández en el que les angleses s’han posat amb un avantatge de dos gols a zero, han pogut derrotar ni tan sols empatar amb un Espanyol molt brillant.

Principi amb continuació de l’encontre amb el Rayo
En efecte, un Espanyol desconegut, amb una defensa feta un sac de nervis (avui no hi era Marta Torrejón, però el dia del Rayo sí), evidenciava els mateixos problemes que en el darrer encontre de la Superlliga. I ja al primer minut una sortida molt defectuosa de Cristina possibilita amb la badada general de la defensa el gol de Natasha Dowie i venia a demostrar que el Charlton anava per fenia des del primer moment després de sortir molt escaldades l’any passat (tot i que van venir amb moltes jugadores de les divisions inferiors).

Moments després, dins el desconcert de mig camp enrera, el Charlton aprofita una pilota centrada per la dreta molt passada davant la passivitat defensiva una jugadora anglesa toca i deixa morta l’esfèrica per que Sinead Boyer s’anticipi a una venuda Cristina que poc ha pogut fer en la jugada.

Cristina Prieto atura amb dos temps un xut llunyà de Natasha amb molts problemes. L’Espanyol que toca i controla millor que les angleses s’estavella amb una defensa experimentada. Aluko, la golejadora de color internacional anglesa ha tingut en el seu peu el sentenciar l’encontre però davant Cristina ha elevat per sobre el travesser en una ocasió immillorable.

Apareix Sara Serna
A partir de les hores, l’Espanyol comença a imposar el seu joc, amb una Miriam formidable en la sortida i conducció de la pilota, i sobre tot amb Noemí que ha reivindicat en el mig del camp el ser l’amo i senyora del mig del camp, com la temporada passada en absència de Raquel.

I en una jugada de llarg desplaçament surt Telfor i Sara s’anticipa intentant aixecar la pilota per sobre, però la portera anglesa toca amb les mans el suficient, tot això al vèrtex
dret de l’àrea, però Sara recupera la pilota es gira i bombeja una perfecta vaselina aprofitant l’absència de Telfor i aconsegueix un gran gol, que obre les portes a la remuntada i dona moral a les blanc i blaves.

Merèixen l'empat
Cristina s’anticipa molt bé jugant-se el físic en una molt perillosa jugada anticipant-se a la rossa de dinou anys, que ha estat molt més encertada que Aloku que ha acabat fastiguejada amb el marcatge a la que li ha sotmès Ane en moltes jugades.
Rocío ha pogut empatar en un embolic en l’àrea que ha rebutjat la portera anglesa que s’ha acabat convertint en la millor jugadora anglesa. El servei de cantonada el treu l’Espanyol i Lara Rabal que tornava de titular ha estavellat la pilota rematant de cap, al travesser en un partit en el que la desgràcia semblava haver-se alineat amb les periques.

Noemí Rubio ho prova amb un llançament col·locat que obliga de nou a lluir-se a la meta anglesa. I als 40 minuts (l’organització –no sabem els motius- ha decidit que fos dos temps de quaranta minuts en comptes dels trenta previstos) arribaven al descans amb un resultat totalment injust.

L’Espanyol ho intenta
El conjunt espanyolista ja hagués pogut empatar, després que Noemí amb una gran passada a l’espai cedís a Sara qui encarant a Telford remata elevant per sobra d’ella, estavellant de nou la pilota al travesser.

Un minut després a conseqüència de una entrada molt dura a Chola, (el Charlton durant tot el partit s’ha emprat al límit del reglament i moltes vegades ha comès entrades molt impròpies d’un torneig) i des de terra Olga i Sara han caçat a la jugadora anglesa i s’ha produït una “tangana” en la que el senyor Cuerda que ha fet un bon arbitratge (pot ser ha tolerat massa el joc dur), ha solucionat amb dues targes per l’Espanyol i una per les angleses.

Una bona i trenada jugada perica acaba amb una passada de Cubí a Sara i el xut des de la frontal d’aquesta acaba a les mans de la meta del Charlton.

La remuntada
Passada llarga en profunditat des de línia de mitjos que acaba a peus de Kenti, i aquesta amb la tranquil·litat d’una veterana empata el partit (Avui segur que molts hauran sabut que hi ha altres mexicanes que Maribel i en menor mesura Patty Pérez...).

Al minut 24, llançament des de la cantonada esquerra de l’atac perico, Sara Serna que ha fet un grandiós encontre, controla, es gira i afusella a Telford en mig de l’eufòria blanc i blava.

Aluko ha deixat mostra del seu mal perdre, en una jugada en que ha deixat anar la cama davant Cristina. Marta Cubí ha pogut sentenciar després d’una meravellosa jugada de Noemí però no acaba de definir amb precisió.

Un minut de bojos
Minut 35. El Charlton havia avançat línies per aconseguir al menys l’empat pensant que és molt difícil que el RCD Espanyol pugui marcar-li setze gols al Suburense, i llença la seva portera una de les varies faltes en camp propi; pilota passada, toca una jugadora anglesa i davant la sortida de Cristina, Chola destorba en la jugada i tot que s’ajup li toca la pilota en la part baixa de l’esquena amb tal mala fortuna que la pilota acaba introduint-se dins de la porteria sense que Miriam en la mateixa línia de gol pogués impedir-lo.

Però si algun dia el futbol ha acabat sent just ha sigut avui. I amb la màxima brevetat després de centrar la pilota arriba a Marta Cubí que totalment desmarcada (¡no sé on eren la resta de jugadores angleses !) sorprèn i bat a la portera del Charlton, fent pujar el definitiu 4-3.

Fins el final, a patir
Els darrers minuts han estat de patiment, ja que les angleses han posat cercle a la porteria d’una insegura Cristina, que les seves companyes han volgut consolar després del 3-3, amb llançaments de dos serveis de cantonada, faltes, i sobre tot una altre pilota errada en el blocatge que per sort aquesta vegada estava fora dels tres pals i l’esfèrica ha sortit per la línia de fons.
¡Els pericos no guanyem per ensurts i emocions!

Final, i just guanyador
Alegria final un cop el col·legiat ha fet sonar el seu xiulet indicant la fi de l’encontre, en el que les noies de Santy han estat superiors, i solament errades en defensa han deixat molts més patiments que els esperats en un partit en el que les angleses han demostrat ser un conjunt molt dur, bregat, però amb manca de qualitat tècnica que aquesta avui ha estat posada per el RCD Espanyol..

Fitxa Tècnica

RCD Espanyol: Cristina, Kenti, Ane, Míriam, Chola; Lara, Carol, Noemí, Rocío; Sara i Marta Cubí :També ha jugat Laura Falces.

Charlton Athletic: Telford: Casey Stone, Sinead Boyer, Maria Bertelli, Katie Holtan, Jessica Smith, Sarah Sawne, Danielle Murphi, Ann Marie Heatherson, Eniola Aluko, Natasha Dowie. (Ashlee Hincks, KLimberley Dixson, Nicky Lassave)

Àrbitre: Sergio Cuerda. Ha mostrat targes grogues a Sara, i Marta Cubí per part perica i a Jessica Smith i Aluko per part anglesa.

Gols: 0-1 Natasha Dowie, 0-2 Sinead Boyer, 1-2, Sara Serna ,2-2 Kenty Robles, 3-2, Sara Serna 3-3, Olga Moreno pp. 4-3 Marta Cubí.

Incidències; Camp municipal d’Aiguadolç, Sitges. Segon partit del grup A, entre l’actual campió del torneig i el tercer a la Premier Womens League. Anteriorment el Charlton ha derrotat per 15-0 al Suburense, mentre que a l’altre grup el Híspalis ha derrotat al FC Barcelona per un solitari gol. Pot per tant, tornar-se a viure la final de Glasgow demà a les 12:00. L’Espanyol en té prou amb un empat. I el Sevilla també amb un punt davant el Girona FC.