dilluns, 18 de juny del 2007

COMENTARI.
¡ NO SABEN NI GUANYAR NI PERDRE !.


Diferents maneres de celebrar un títol...


¿Us recordeu que va dir la RFEF i l’ajuntament de Madrid, quan l’Espanyol va ser campió de Copa, felicitant a les dues aficions? ¿O com es ca celebrar el títol de Mestalla aquell 2000? ¿O els actes de rebuda als campions morals a Barcelona, després de la lluita èpica fins el darrer moment a Glasgow?

Haureu recordat aquelles lliçons que el RCD Espanyol va donar a tot una nació de saber guanyar i saber perdre. Això ve a compta per que he llegit en diari As, que el balanç de la celebració a Madrid per part dels seguidors del Real han deixat un balanç de 108 ferits de diferent consideració(22 hospitalitzades) i deu detinguts i 14 membres de les forces de seguretat ferits . Ve a certificar la meva posició de fàstic davant un conjunt que ens arravata el segon lloc a Catalunya, i que ens fa més mal que bé tot i que aquestes paraules potser no son avui el dia més indicat per dir-ho.
Però dient el que penso, tinc que manifestar la meva animadversió envers clubs prepotents, i arrogants, que trepitgen sistemàticament als més febles sense un mínim de dignitat i de esportivitat. ¿Que passa, que no jugava el Mallorca, ni el Zaragoza, ni el Nàstic malgrat les seves mancances, o l’Espanyol al Camp Nou, ni el Betis en idèntic lloc?.

Em ve a la memòria el mig milió (segons fons oficials) d’euros de destrosses en Barcelona amb la darrera celebració, ja no me’n recordo de quin títol es tractava, cosa per la qual, la gent que viu a Barcelona, els que tenen comerços, venen gelats, o el Sr. Hereu, per la part del mobiliari públic, la RENFE, la TMB, les sales de festes (teatres, cinemes, etc.) amb els seus aparadors llustrosos, poden estar d’enhorabona per que el club amb els colors de Ticino (cantó de la Confederació Helvètica) no hagi finalment conquerit el títol de lliga. No em diran que no ha valgut la pena, estalviant-se l’erari públic uns bons diners que poden ser destinats a altres menesters millors que tenir que arreglar les destrosses dels descendents d’Atila.

I l’espectacle d’ahir...a Tarragona (pensava que només eren els impresentables BB.BB. i que ja no existien Boixos Nois...)
¿I per que els van deixar entrar? ¿Se li demanaran responsabilitats als caps de la policia?
Recordem que al derbi passat uns 400 i escaig de seguidors pericos no van pogué entrar tot i tenir l’entrada. Solament un petit grup va pogué fer-ho quan portaven més de trenta minuts de joc, i van ser obligats a sortir sense protecció oficial deu minuts abans, passant per la zona on hi havia aquests “personatges”. (i em consta que majoritàriament eren nois de la Curva Jove, malgrat hi haguessin també un grupuscle de BB.BB. També a l’hora de la seguretat, hi ha classes i colors...

I mentre, esperarem que algun cop els títols els guanyin aquells que saben fer-se dignes de guanyar-los.


2 comentaris:

Pericoscopio ha dit...

Solo desearte buenas vacaciones Josep, y espero que el año que viene esta gente nos de una nueva alegria con otra copa del rey, pork en este final de liga no me han gustada nada. saludos.!!!

Josep Maria ha dit...

Lo mismo digo, buenas vacaciones, aunque aún nos falta la Copa de la Reina de las chicas. Si, más que el final de liga, yo diria los partidos en casa, donde se han perdido muchos partidos. Ganar en Huelva y empatar en el Camp Nou, y perder por la mínima en Madrid o Bilbao no me parecen malos resultados. El problema es la imagen que ha dado el equipo de desidia y pasotismo en ciertos partidos. Empezando por el doble enfrentamiento con el Nàstic...
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M