diumenge, 17 de juny del 2007

VACANCES ANTICIPADES. (1-3) TRIST COMIAT, AMB POQUES GANES D'AGRADAR.


Foto: rcd Espanyol.com

No ha pogut ser. Els pericos no podem celebrar mai rés sense que aquests “professionals” donin la nota. I això que aquest cop no era cap viatge a Port Aventura (per recordar-me d’altres vegades) o qualsevol altre acte social que s’hagi convocat, si no un homenatge a la pròpia plantilla per la temporada. Igual que va succeir davant el Getafe, quan es homenatja a aquesta gent, sembla que et vulguin fer quedar malament.

Millor hagués sigut citar a Tamudo a la Ciutat Esportiva (com quan va fer-ne 100) o a la sala de premsa de l’Olímpic, i el partit... bé, donar-li ja directament els punts al Depor, vist les poques ganes que tenien de jugar...

Suposo que molts ja ho intuïen i l’entrada ha estat de setze mil i pico, però ni això ha de servir d’excusa, ni el fet que el RCD Espanyol ja no es jugués rés en el matx, per que el Depor tampoc es jugava rés i amb deu homes ha aguantat 77 minuts, ha igualat el gol perico i ha acabat passant per sobre dels blanc i blaus al mateix estil que en el seu dia ho va fer el Getafe.

De fet, tot i no crear jugades de molt perill en el primer temps, si que ha creat varis problemes com un embolic, en el que a punt ha estat de marcar, i ha tret un munt de serveis de cantonada, prova d’un major domini real del partit.

I això que el partit s’ha posat de cara amb la expulsió de Andrade, que ell mateix la ha provocat... Però res, el Depor mica a mica ha anat cada cop menjant més el terreny a un Espanyol a mig gas. Un xut a la xarxa exterior de la porteria de Gorka servia com avís.

La primera ocasió important perica ha estat de Tamudo, que s’ha marxat cap a barraca, però s’ha entretingut i li han pispat l’esfèrica. Lacruz amb tot a favor no ha sabut rematar en el segon pal una falta llençada per Luis, en el 35’. I en els darrers moments del primer temps, Gorka es llença als peus d’Arizmendi abans que aquest remati.

I el segon temps comença amb jugada de Tamudo que com ve sent habitual en ell treu petroli, en forma de penal assenyalat per Rubinos, que el golejador perico se n’en carrega de transformar als dos minuts de la represa. Semblava que tot es posava a favor, però res més lluny de la realitat: L’Espanyol mica a mica va desapareixent del camp, redueix al mínim l’esforç a practicar, i ho aprofita el Deportivo per empatar Iago després d’una jugada en la que els gallecs han fet el que han volgut en les immediacions de l’àrea davant la vergonyosa passivitat defensiva del conjunt català.

I Sergio no ha volgut marxar sense aconseguir un gol de molt bella factura que inclòs ha estat aplaudit per bona part dels aficionats que s’han donat cita a Montjuïc, solament dos minuts després de l’empat. L’ocasió més clara del RCD Espanyol va arribar al rematar Torrejón en el 76 d’un cop de cap i estavellar la pilota al travesser.

A partir d’aquests moments, l’ Espanyol renuncia pràcticament a guanyar el partit, amb uns jugadors totalment absents del matx, i només el bon toc en les passades de Julián i algunes jugades aïllades amb pobre definició (Coro, a les mans d’Aoute, o passada de Luis a Tamudo quan es trobava en molt millor situació Coro) son part del escàs bagatge ofensiu d’un Espanyol ja en vacances des de molts minuts.

I Ricki fa pujar el tercer en una jugada en la que el llançament del jugador de l’equip gallec sorprèn a la defensa i a un Gorka totalment descol·locat. Un intent a les acaballes en un servei de cantonada botat per Luis, que es passeja davant Ito i altres jugadors és la certificació final d’una derrota en un partit en el que la desmotivació, i desídia dels jugadors d’Ernesto Valverde ha estat ben palesa.

Fitxa Tècnica.
RCD Espanyol: Gorka (5), Lacruz (5), (Julián, m. 72) (6) Jarque (4), Torrejón (5), Chica (5), Ángel (3)(Ito, m. 79) (s.c), Jônatas (5), Coro (4), Rufete (5), Luis García (4) i Tamudo (6).

RC. Deportivo : Aoute, Coloccini, Lopo, Andrade, Cristian, Juan, Sergio (Verdú, m. 68), Bodipo, (Manuel Pablo, m. 46), Filipe, Arizmendi (Ricki, m. 79) , Iago

Gols; 1-0 Tamudo, pen. m. 48, 1-1,Iago m. 61, 1-2 Sergio m. 63, 1-3 Ricki m. 84

Àrbitre; Rubinos Pérez, del col·legi madrileny. Ha mostrat targetes grogues a Andrade, m. 13, per retardar la posada en joc de la pilota, Sergio, m. 25, per colpejar la pilota lleument amb el joc aturat a un rival, Jônatas Domingos , m. 35, Angel, m. 45, Filipe, m. 57, i targeta vermella a Andrade, m. 13 per qualificar de “tu eres tonto” al col·legiat en paraules textuals reflectides a l’acta.

Incidències: 16950 espectadors en el Olímpic de Montjuïc, que han col·laborat en exhibir un mosaic en honor del màxim golejador de la història perica, Raul Tamudo abans de començar l’encontre, i que han acomiadat a l’equip després de l’encontre quan han donat la volta a l’Estadi, amb diversitat d’opinions: una part ha marxat, altre majoritària ha aplaudit als jugadors per la seva temporada, mentre que indiferència i alguns xiulets per la manca de compromís en partits com el d’avui.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M