diumenge, 17 de juny del 2007

L'ESPANYOL FINALISTA EN EL MEMORIAL SÀNCHEZ LLIBRE

RCD Espanyol i Zaragoza jugaran la final del Vè Memorial Sánchez Llibre que es disputarà avui diumenge al Camp Municipal de Premià de Dalt.

El RCD Espanyol s’ha classificat primer de grup en empatar a zero aquest vespre davant At. Osasuna i guanyar aquest matí per 16-0 al conjunt local del Premià de Dalt. Prèviament, aquesta tarda, Osasuna ha guanyat al Premià però no ha pogut superar els setze gols que els jugadors espanyolistes havien assolit aquest matí.

En l’altre grup, El Real Zaragoza ha derrotat al Sevilla per dos a un en el tercer encontre. Prèviament Sevilla havia guanyat per 4-0 a la Fundació Privada Sánchez Llibre, i els aragonesos només per un a zero, resultat que permetia als andalusos passar a la final amb un empat; resultat que no s’ha produït, ja que els aragonesos s’han avançat amb dos gols, i les acaballes el Sevilla ha reduït distàncies, però amb un home menys per expulsió i el poc temps que mancava, ha fet que el Real Zaragoza hagi guanyat i per tant serà el rival dels pericos a la final.

RCD ESPANYOL 0 AT. OSASUNA 0
Josep Maria, Premià de Dalt; (Camp Municipal de Premià de Dalt.)

Moltes dificultats ha tingut l’equip que entrena Josep Olivé, per complir el pronòstic que dicta la tradició i classificar-se un any més per la gran final del Memorial Sánchez Llibre de futbol infantil que aquesta edició té com a lloc de celebració el Camp Municipal de Premià de Dalt, en comptes del Xevi Ramón de Vilassar de Mar.


I és que el conjunt espanyolista, si vàrem alabar el gran partit que va fer fa vuit dies davant el FC Barcelona en el Campionat de Catalunya Infantil que va guanyar, avui em de dir que solament la gran actuació de Víctor, el meta perico que ha realitzat un dels millors partits que he vist a un porter del futbol base aquesta temporada, i el desencert dels homes d’atac navarresos han impedit que el conjunt de At. Osasuna no s’hagi classificat per la final.

Ja en la primera part, Victor ha tingut que llençar-se als peus del davanter navarrès per impedir el remat. Una de les jugades més clares (i n’hagut masses) ha estat quan l’atacant navarrès ha driblat inclòs a Víctor, i sense porter el remat se n’anat fora per la part exterior de la xarxa, quan es intuïa el gol.

La primera arribada amb perill dels blanc i blaus ha estat una pilota que ha caigut morta a l’alçada del punt de penal, però Diego ha rematat tal com li venia, sortint molt alt. A partir d’aquell moment, l’Espanyol ha tingut els millors moments de l’encontre i semblava que s’imposaria en el joc, i per que no, en el marcador; Rufo en una volea a la mitja volta, posa a prova al meta visitant. Jugada entre Diego i Cristian Márquez que ha acabat amb el centre d’aquest, però sense que cap davanter aprofités la jugada.

Posteriorment serà Rufo qui ho intentarà, però sense molta claredat d’idees l’Espanyol amb una defensa molt avançada acabarà patint-ne les conseqüències, i se les veurà i desitjarà per mantenir el resultat que ja li era positiu.

Víctor de punys ha de refusar el llançament molt tancat i perillós, just quan s’arriba a la conclusió dels primers trenta minuts.

¡Quin patiment...!
I és que l’Espanyol amb la tàctica del fora de joc, ha fet aigües en defensa i ha propiciat que Osasuna arribés amb molta claredat a les immediacions de Victor que s’ha erigit en la figura de l’encontre. Primer, aguantant el un contra un, i treien com ha pogut quan el davanter navarrès tot sol, l’encarava. I la més clara, en altre contracop que tot sol el jugador d’Osasuna se n’ha anat cap a barraca i encarant a Víctor aquest increïblement l’ha aguantat, i li ha acabat guanyant la partida, rebutjant Manu Molina posteriorment quan es prestaven a rematar en la segona jugada.

Entre mig d’ambdós jugades, Ivan García ha tingut la millor ocasió perica, al rematar des de l’esquerra, un xut creuat, però excessivament fluix i fàcil per el meta d’Osasuna. Un parell d’aproximacions sense merèixer ni tan sols el qualificatiu d’intents de jugades amb cert perill, ha estat tot el bagatge ofensiu del RCD Espanyol.

En canvi, Osasuna conscient que l’empat no li servia per accedir a la final, ha gaudit encara d’altres ocasions per marcar. Com una ocasió en la que l’àrbitre per errada de la jutgessa que cobria l’atac navarrès, no ha assenyalat falta a Héctor i això ha estat aprofitat per robar-li l’esfèrica, i donar el passi de la mort, que ha acabat amb un xut creuat que ha sortit fregant (gairebé tocant) el pal dret de la porteria de Víctor, quan aquest ja estava venut.

Un parell d’ensurts alleujats per la banderola aixecada de l’auxiliar, han evitat quelcom més de patiment. A la fi, empat a zero, i el RCD Espanyol Infantil, darrer campió de Catalunya, classificat per la final en front del Real Zaragoza.
Sevilla i Osasuna jugaran per el tercer i quart lloc, mentre que en l’encontre inaugural de la jornada d’avui diumenge, Premià de Dalt i Fundació Sánchez Llibre disputaran el cinquè i sisè lloc.



RCD Espanyol: Víctor Cocera, Marc Molina, Josep, Héctor, Aitor Lorca, Jorge, Cristian Márquez, Diego, Joan Ángel, Xavi Solé i Rubén.
Han jugat també: Charly, Quiles, Gil, Ivan García, Ivan Tripiana, David González.

Gols; No ni han hagut. Targetes grogues per Aitor i Marc Molina.

Incidències; Camp Municipal de Premià de Dalt. Presència del President del RCD Espanyol, Sr. Sánchez Llibre, i de diversos consellers, així com Anna Maria Fusté, i tècnics del futbol base, encapçalats per el seu coordinador Josep Manel Casanova.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M