dijous, 21 de juny del 2007

PUNT FINAL A UNA ETAPA EN ELS EQUIPS FEMENINS BASE


Aquest dissabte passat es va posar punt final a una etapa, dins el futbol base femení que fins ara portava el nom, l’escut i els colors del RCD Espanyol, i des de l'actual temporada que acaba de cloure, jugava a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià, però no estava integrat dins l’estructura del RCD Espanyol.

Molt s’ha d’agrair a Jaume Anglada, Alfred Abad, Antoni Ribes, Susanna Puig, i altres persones que amb molta dedicació han portat a terme la gestió durant aquests anys d’aquests i aquells equips, (fins l’any passat existien dos equips de futbol onze “C” i “D” que militaven a Segona Divisió Catalana), en èpoques que el RCD Espanyol per motius mai massa clars no es volia involucrar i assumir-los com a propis, tant en quant a pressupost com a gestió dels mateixos, jugant a més en condicions molt precàries a la Taxonera.

Molt ha canviat el futbol femení aquests darrers anys. Sobre tot des de la construcció de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol, però per la base femenina (excloent l’Espanyol Femení B, que a darrera hora es va incloure amb l’Espanyol Femení A, dins el futbol base del RCD Espanyol i per tant van gaudir des del primer moment de les instal·lacions i demés “privilegis” de la resta del futbol base perico) va continuar molt de temps, sense ser reconeguda com a tal. Han estat anys on des de l’anonimat, i amb molts desavantatges i pocs avantatges, un grup de persones van fer possible la continuació d’aquests equips que ara s’integraran al RCD Espanyol.

Esperem sigui per bé, i per que funcionant ja amb la línia que ho fa el futbol base masculí, amb exigència, amb totes les facilitats però a l’hora amb tota les responsabilitats i obligacions, pugui prosperar fins que actuï com veritable pedrera de qualitat per el primer equip; no oblidant tampoc que de la Taxonera també han sortit grans jugadores tot i la precarietat existent.

I naturalment, llavors s’acabaran imposant (afortunadament per unes noies i desafortunadament per altres) criteris de selecció com succeeix al futbol base masculí, així com criteris de recerca del “mercat futbolitisc” en edats infantil i cadet, malgrat que aquesta paraula pugui sonar malament i de fet així és. Però és el que hi ha. Si no es recerca les millors nenes, aquestes acaben a l’altre gran club femení de Barcelona. I trist futur els hi pot esperar, tal com hem vist darrerament, per aquestes noies. L’equip que manté la hegemonia al futfem català i lluita per ser el millor d’Espanya, també té que disposar de la millor pedrera a Catalunya, (si vol ser un model en quan a funcionament, i anar renovant el primer equip amb gent de casa, sota criteris pressupostaris en consonància a limitacions futures en la vessant econòmica).

Veurem quin son els projectes en quan a la estructuració del mateix, tot i que sense ser cap expert ni tècnic, si que afegiria a aquestes línies, que potser seria necessari la constitució d’un equip de futbol onze, entre mig del B, i de l’equip cadet de futbol 7, ja que el pas entre ambdós categories ara per ara es bastant coll amunt. Un equip en segona catalana, però amb clara intenció de pujar a Primera Catalana, seria l’òptim, al menys des del modest punt de vista de qui escriu aquestes línies.


5 comentaris:

Anònim ha dit...

AIXÒ ÉS UNA VERGONYA DE LA JUNTA DIRECTIVA DE L'ESPANYOL .EL PLANTER FEMENÍ TE QUE CONTINUAR PORTANT L'ESCUT I ELS COLORS DEL RCD ESPANYOL I JUGANT A LA C. ESPORTIVA I ES TÉ QUE INTEGRAR DINS L'ESTRUCTURA DE L'ESPANYOL.

Josep Maria ha dit...

Efectivament, a partir d'ara s'integraran, ha costat molt però al final amb bona voluntat, insistència i projecte de futur, tot arriba. El que no era lògic era que el RCD Espanyol pasés com ho ha fet fins ara d'aquests equips. Antonio Martín ja em va dir personalment que volía restructurar tot el futbol base femení, integrar-lo totalment i millorar els fruïts. Ara veurem si té la sort que ha tingut en el primer equip i segon equip, i les coses surten bé.
Una abraçada

Anònim ha dit...

Gracies a tu també Josep Mª per el teu suport al Base femeni, que amb consta, es incodicional.
Jo també espero que despres de tan de temps i esforç, la propera temporada sigui un exit per la "cantera" del Femeni.
I si, mol malament han d'anar les coses, perque per la propera temporada no pugem tenir un C de F11 a segona catalana (per començar).
Gracies a tots els que desde Sadria ens heu recolçat i donat suport.
Susana Puig

Ultrasound Technician ha dit...

I'm a really enjoyed how you wrote this

Ultrasound Technician ha dit...

I'm a Ultrasound Technician and really enjoyed how you wrote this




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M