divendres, 29 de juny del 2007

¡ A PER LA QUARTA. A EMPATAR AMB ELS NOIS !


fotos del darrer partit de Superlliga (3-2)



Dissabte 11:00 h. Campo García Mata de Madrid; el RCD Espanyol disputarà la sisena final de la Copa SM la Reina de futbol. Serà la segona vegada que s’enfrontaran blanc i blaves i blaugranes en una final. La primera va ser per el conjunt granota. Destacar per el conjunt valencià la baixa de la màxima golejadora l’ex del RCD Espanyol, Goretti Donaire així com la veterana meta Casamajor “Gullit” ja que ambdós pateixen lesions de llarg durada.
El col·legiat madrileny Enrique Ortíz Blanco serà l'encarregat de xiular el matx, ajudat per Rubén Piña García (quart àrbitre), i els auxiliars Ignacio Rubio Palomino i José Luis Marín Castro, tots del col·legi madrileny.

Dolors Ribalta viurà una altre final (serà la cinquena, tenint-ne com a membre de l’equip ja tres a la butxaca), així com Raquel Cabezón (dos títols guanyats i serà la quarta, ja que es va perdre la de la temporada passada, per els motius que tots sabeu). Per part llevantina son varies les jugadores que ha guanyat fins a cinc títols amb els colors del Llevant.

En aquella darrera final, l’Espanyol va caure a la final que es va disputar en un lloc “tant neutral” com era el Nou Estadi del Llevant a València. Dissabte farà cinc anys exactament d’aquella efemèrides. El resultat va ser d’un gol a zero marcat per la fins ara jugadora del Híspalis en les darreres temporades, Auxi Jiménez al minut 75.

Levante: Casamayor; Marina (Salva Zarza 56’), Maider, Tere Saurí, Rosa Castillo (Montse Soler 83’), Alicia, Auxi, (Sara Monforte 90’), Mar Prieto, Laura del Rio (Monje 73’) Laura Ots, Julia
Espanyol: Irina, Ruth, Susanna Sala, (Yoli 59’), Simon, Dolors, Ainara (Rigau 53’), Elin, Raquel, Gore (Clara 57’), Olga Moreno, Susanna Durà, (Sandra Teixidò 80’).

La passada temporada també es van veure les cares catalanes i valencianes, en l’enfrontament a doble partit de semifinals disputat a Catarroja i després a Vilafranca del Penedès la tornada, amb motiu de l’Aplec de Penyes del RCD Espanyol, partits que van acabar amb resultat inicial i només un gol de falta directa de Adriana Martín en la prorroga va decantar l’eliminatòria del cantó perico.

(Anada 21-5-2006)
Levante UD fem. RCD Espanyol fem. 0 - 0
Levante UDF- 0: Casamayor, Marina, Ruth, Maider, Susana, Pepa (Barbi, min. 64), Sandra, Sara, Rosa (Marta min 85), Laura, Grazzi.
RCD Espanyol- 0: Cristina, Ane, Laura Falces, Miriam, Marta Torrejón, Sara Quilez (Lara, min. 76), Noemí, Carol, Cubi, Adriana, Sara Serna (Clara, min. 90).

(Tornada 28-5-2006)
RCD Espanyol. Levante UDF. 0-0 (1 – 0)
R.C.D Espanyol -1: Cristina, Ane, Laura Falces, Miriam, Marta Torrejón, Sara Quilez (Clara min 55), Noemí, Carol, Marta Cubí, Adriana, Sara Serna.
Levante U.D.F -0: Casamayor, Marina, Maider, Ruth (Mariví min 90), Susana, Pepa (Daniela min 76), Sandra, Sara, Rosa (Arantxa min 99), Laura del Río, Grazzi (Barbi min 68).
Gols: 1-0 min 105 Adriana

Altres vegades s’havien enfrontat tots dos equips, en Copa de la Reina i Supercopa, però sempre amb resultat favorable al Llevant, temporades anteriors a la creació de la Superlliga i moment de màxima hegemonia del conjunt granota en el futbol femení nacional.




El rival, Levante UDF
El Llevant es va fundar com a equip femení en 1993 amb la denominació de Instituto Politécnico San Vicente Ferrer, de seguida va a passar a dir-se San Vicente de Valencia CFF. A partir d’agost de 1998 va passar a ser una secció de la UD Levante, tot i que no va fer servir el nom actual fins un any després.

En el seu historial, s’ha de fer referència a tres títols de Lliga Estatal absoluta, conquerits les temporades 1996-97 (San Vicente), 2000-01 i 2001-02 (la primera Superlliga femenina). És l’equip que més títols de Copa de la Reina ha assolit; fins a cinc cops han aixecat aquest trofeu: 1999-00,2000-01, 2001-02, 2003-04, 2004-05, gairebé consecutives, sols no va guanyar la del 2003 que se l’ha va endur el CE Sabadell, entrenat a les hores per l’actual tècnic espanyolista, Santy Fernández.


A més completen el palmarès granota, dues supercopes 1997 i 2000 i quatre títols de lliga regional (abans de la Superlliga, havia quatre grups a tota Espanya, i els campions es jugaven el títol estatal), 1996-97, 1997-98, 1999-00, 2000-01, gairebé consecutius també a excepció de la temporada 1998-99 que el campió de lliga del grup català –valencià va ser el RCD Espanyol.

Dos subcampionats d’Espanya (1997-98 i 2004-05). Dues participacions en la UEFA Women’s Cup, no passant de la primera fase de grups de vuitens de final. (9è i 11è lloc).



El conjunt grana organitzarà autocars gratuïts que sortiran a les cinc de la matinada per que aficionats puguin desplaçar-se a Madrid.

En el darrer enfrontament a Superlliga, a Nazaret va guanyar el Llevant, 1-0 gol de Goretti. A la tornada victòria perica 3-2 (els dos també de Goretti)

Del Llevant, cal destacar, la presència de jugadores internacionals com Maider, Ruth, Sandra Vilanova a la medul·lar, i Laura del Rio com davantera més perillosa sense oblidar a Maria Paz, a Barbi, o jugadores com a Sara, Crespo, Marina, Rosa...

¡ A PER LA QUARTA, I A EMPATAR AMB ELS NOIS !

5 comentaris:

Anònim ha dit...

I QUE SIGUIN MOLTES MÉS. VISCA L'ESPANYOL FEMENÍ.

Anònim ha dit...

LA DIRECTIVA DE L'ESPANYOL TINDRIA QUE FER IGUAL POSAR BUS GRATIS I NO A 50 EUROS, AIXÍ ELLS VINDRAN MOLTS MÉS PER L'ENTRADA GRATUITA DEL BUS, I A MUNT ELLS VIATJAN A LES 5 DEL MATÍ I NOSALTRES TINDREM QUE ANAR MIG DORMINT A LA 1 DE LA MATINADA, SI EL BUS ARRIBA COM A MOLT EN 7 HORES, TINDRIA QUE SORTIR DE BARNA A LES 4 DEL MATÍ, QUE JO EM PERDO EL CONCERT DE LA MEVA CANTANT FAVORITA A LES FESTES DEL MEU POBLE.

Josep Maria ha dit...

Josep: València és més a prop de Madrid que Barcelona. Aquí si surten més tard de les dues ens tornaria a passar com l'any passat a València.
En quant al preu... Bé ja ho dius tu. I a estat poc temps per preparar-ho tot, i a sobre l'horrend horari de la RFEF que un cop més ha demostrat el poc que li importa el futbol femení. Encara hem tingut sort... La darrera que va guanyar el Llevant, la van jugar a ¡¡¡ La Palma !!! a una illa de les Canaries. I altre al seu camp, la que varem perdre.
Salutacions.

Josep Maria ha dit...

Per cert, no us perdeu l'entrevista amb DOLORS RIBALTA, DESPRÉS DE 13 ANYS PENJA LES BOTES AMB EL CLUB DE LA SEVA VIDA,el RCD ESPANYOL.

Anònim ha dit...

ÉS UNA PENA NO ANAR AMB TU, M'AGRADARIA ANAR AMB TU, UNA GRAN PERSONA I UN GRAN AMIC, PERÒ ARA JA NO QUEDARAN BITLLETS DE TRENS, A QUE HORA SURTS? I DESPRÉS QUE TORNAS TAMBÉ AMB TRENS O TORNAS AMB EL BUS? L'ENTREVISTA DE DOLORS RIBALTA, ON ESTÀ? L'IMPORTANT ÉS QUE GUANYEM EL PARTIT, EL CAMP TU QUE CREUS QUE ESTARÀ DIVIDIT EN 2 O PODEM POSAR-NOS DARRERA DE LA PORTERA LLEVANTINISTA.MOLTES GRÀCIES. SALUTACIONS.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M