divendres, 15 de febrer del 2008

ESPANYOL - SEVILLA: UN TRIOMF NECESSARI PER A SEGUIR SOMIANT

EL CB OLESA-ESPANYOL DISPUTA AQUEST VESPRE ELS QUARTS DE F. DE LA COPA DE LA REINA DAVANT EL PODERÓS PERFUMERIAS AVENIDA




Demà a les 20:00 hores a l’Estadi Olímpic de Barcelona, l’Espanyol intentarà treure’s de sobre la sensació de crisi, que els darrers resultats a Montjuïc ha deixat als seus seguidors i més concretament la darrera nefasta actuació davant el Recreativo.

Ernesto Valverde ha facilitat la llista de convocats en la que son baixa Torrejón no recuperat de les seves molèsties, Lacruz operat pel que ja la temporada ha dit adéu, i per decisió tècnica, Kico Casilla que torna al filial i Moha.

A l’equip tornen Ángel un cop va complir la sanció, Pablo Zabaleta, i Carlos Kameni.
Els homes convocats per el “Txingurri” son els següents: Kameni, Javi Ruíz, Chica, Clemente, Zabaleta, Serrán , Jarque, Lola, Moisés, De la Peña, Angel, Rufete, Riera, Valdo, Luis García , Ewerthon, Coro, i Jonathan.

Per part andalusa, les novetats son Koné, que ha tornat de la Copa d’Àfrica, i Crespo, recuperat de la seva lesió. Els convocats son: Palop, Dragutinovic, Duda, Adriano, Jesús Navas, Poulsen, Luis Fabiano, Renato, kanouté, De Sanctis, Escudé, Mosquera, Diego Capel, De Mul, Koné, Maresca, Crespo, Alfaro i Fazio.
Son baixa per sanció, Daniel Alves i Keita mentre que Chevantón i Javi Navarro estan lesionats.


Espanyol i Sevilla s’han enfrontat 59 cops a feu espanyolista, amb 36 victòries per els catalans, 11 empats i 12 triomfs andalusos. El balanç golejador és de 119 gols blanc i blaus per 67 blancs.

Els primers enfrontaments en lliga daten de la temporada 1934-35 amb un contundent 1-4 a favor dels sevillistes i de la següent temporada, la 35/36 en la que els pericos van donar complida venjança guanyant per un històric 6-1 en un encontre disputat un 12 de gener de 1936 en moments en que tant a Espanya com a Catalunya es respirava un aire electoral molt carregat preludi de la conflagració i la tragèdia que desembocaria la situació mesos després. En aquell partit l’Espanyol va formar amb Martorell a la porta, Pardo i Moreno a la defensa, Espada, Sole i Lecuona al mig del camp i Prat, Quesada, Mandaluniz, Edelmiro i Tin Bosch a la davantera. Els gols els van marcar Prat, Mandaluniz en dues ocasions, Edelmiro, Quesada, i Sole de penal.

L’Espanyol de l’oxigen també va aconseguir un “set” davant el conjunt andalús al guanyar-lo per 6-2 un 21 de setembre de 1952 a la segona jornada de lliga. En aquella ocasió, l’equip entrenat per el “Conejo” Scopelli alineava el seu onze de gala, un equip històric que ara valdria molts, però que molts milions d’euros: Marcel Domingo a la porteria; Argilés, Parra i Catà a la defensa, Bolinches i Artigas al mig del camp, i davant una de les millors davanteres espanyolistes de tots els temps: Arcas, Marcet, Mauri, Piquin i Egea. Els gols van ser aconseguits per : Artigas, Marcet, Mauri, Arcas en dues ocasions i Egea.

Seguint repassant nostre historia, arribem a un 16 de novembre de 1986 amb Javier Clemente a la banqueta de Sarrià, on l’Espanyol li endossa una maneta (5-1) al conjunt sevillista, amb gols aconseguits per Ernesto Valverde, Golobart, Lauridsen, Pineda de penal, i Marquez. El gol andalús el marcar Nadal. Aquell onze també es pot trobar dins dels que han marcat una època al conjunt espanyolista; N’Kono, Job, Gallart, Francis, Soler, Zúñiga, Lauridsen, Golobart, Valverde, Pineda i Pichi Alonso, amb Orejuela i Márquez a la segona part. Un autèntic luxe.

En un dia de pluja, fa poc menys de dos anys, l’equip entrenat per Miguel Ángel Lotina escombrava del camp als andalusos aconseguint un rotund 5-0 en una tarda en la que l’encert golejador de l’equip va quedar ben palès. Fredson, Zabaleta, i un hat trick de Luis García en la seva primera temporada com a perico donaven un triomf històric, davant un conjunt que ja comptava a les seves files jugadors com Palop, Alves, Navas, Maresca, Kanouté, e inclòs Saviola.

Al marge dels esmentats, fins a sis vegades l’Espanyol ha guanyat marcant quatre gols: 1940/41 (4-3), 1946/47 (4-0), 1951/52 (4-3), 1967/68 (4-0), 1985/86 (4-2), 1990/91 (4-0). El major triomf andalús ha estat al començament esmentat i a la temporada 50/51 en el que els blancs guanyaren per 2-4.

L’encontre donarà començament a les 20:00 hores i serà xiulat per Carlos Delgado Ferreiro del col·legi basc.





1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA, EN AQUEST PARTIT SOL VAL LA VICTÒRIA PER RETORNAR AL CAMÍ GLORIÓS DE LA BONA RATXA, I AGAFAR UNA ALTRE VEGADA EL TREN DE LA CHAMPIONS, A + DE LA VENJANÇA DE LA UEFA.
SALUTACIONS.
JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M